PanicMechanic
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 08.01.2020.
- Pohvaljen
- 146
Има 6 жица, тако да нисам сигуран. Можда дупла утичница, на посебним осигурачима.
Ne znam za popust, ne verujem.Такође, да ли је неко куповао нешто из Техномедие у згради Сакуре? Односно, да ли знате да ли дају неки попуст за станаре зграде?
Зна ли неко шта је овде требало да се монтира? Трофазна утичница, разводна кутија?
Pogledajte prilog 196829
Такође, да ли је неко куповао нешто из Техномедие у згради Сакуре? Односно, да ли знате да ли дају неки попуст за станаре зграде?
Кажу да то није до њих, односно да су са њихове стране завршили. И да је то за аспиратор (у реду) и за LED траку (?) и да даље решавамо сами. Нисам сигуран где су предвидели да се монтира та трака, можда испод аспиратора.
I to je jedna od opcija, ali mnogo se interesujete za to, eto jedan od vas je pretražio APR da bi izvukao neki podatak o meni, tako da cenim da vas ipak "ne zabole" i da biste da slažete kockice
Ni tamo ne postoji nikakav Dejan koji je '88 godištePa eno ga na sam.org.rs otvoren spisak članova. Ti si član, zar ne? Nije neka misterija…
Prošle nedelje sam otvorio u firmi konkurs za praktikante. Iako je u konkursu jasno navedeno da je praksa namenjena apsolventima i svršenim studentima fakulteta informatičkog usmerenja, u tvom slučaju ću napraviti izuzetak jer mi ne želja da pomognem nekom ko je dokon i očigledno blejač da usmeri tu energiju u nešto korisno, dođe do nekog korisnog znanja, umesto što bleji po netu i hvata zjala.Ni tamo ne postoji nikakav Dejan koji je '88 godište
Prošle nedelje sam otvorio u firmi konkurs za praktikante.
Neka pokrenu malo vijuge kad su već dokaz one izreke dokon pop i jariće krstiSada će da pretražuju firme koje traže praktikante...
Daj Deki, nisam od tebe ocekivao da budes bas tolika sirotinja kao mi ostali. Kupi privremeno prenosnu klima jedinicu dok ne aktiviraju centralni sistem i mozes se odmah preseliti iz A bloka.Samo da javim da nam jos uvek nije pustena centralna klima u rad. Prvo je bilo da ce sistem biti osposobljen do 15 aprila, pa da ce biti do 1 maja, a evo 9 maj sistem jos uvek nije pusten. Moj stan je orjentisan ka jugu i srecom sto sam trenutno u procesu opremanja stana i jos uvek se nisam preselio (verovatno i necu do kraja leta jer hocu da se bude picikato pre useljenja) tako da sam i dalje u A bloku, ali ne smem ni da zamislim na sta bi to licilo da kada se ljudi usele i opreme stanove dozive situaciju da mesec i po dana ne radi centralna klima i grejanje.
Ja nisam gradjevinac niti se bavim termotehnikom i klimatizacijom, i ne znam sta sve moze da podje po zlu kod sistema koji se oslanja na voda-vazduh toplotne pumpe, ali sam siguran da ako je zaista u pitanju redovno odrzavanje sistema, da je neko debelo lenj i spor, jer ako je tako kod svih zgrada koje imaju centralnu klimu, onda se stanovi ne reklamiraju sa uzreciom autonomno grejanje i hladjenje 24/7/365 vec bi trebao da se koristi izraz autonomno grejanje grejanje i hladjenje 10 meseci godisnje te bi kupci znali sta kupuju i sta dobijaju.
Ja sam na sva zvona pricao kako je sistem toplotnih pumpi najbolje moguce resenje za grejanje i klimatizaciju i kako nikad ne bih kupio stan u zgradi koja je prikacena na daljinski sistem (centralno grejanje) sa split sistem klimama u svakoj sobi, a sad se pitam da li sam bio u pravu i da li je to trebao da mi bude jedan od faktora odluke zbog kojeg sam kupio ovde stan ili sam tzv. autonomni sistem grejanja i hladjenja 24/7/365 trebao potpuno da ignorisem i da ga posmatram kao sarenu lazu i foru za navlacenje bu**** poput mene.
SPA centar i ostalo da ne spominjem, od toga sam odustao i da se nadam, a to je takodje bio jedan od razloga za kupovinu stana u ovom kompleksu. Mogao sam glat da sackeam malo pa da kupim stan u Airport Gardenu ili Belmondu i da dobijem stan u zgradi iza koje stoji 10x profesionalniji i ozbiljniji investitor.
Hvala na detaljnom odgovoru. Razjasnio si mi kako rade ovi sistemi i da budem iskren nisam razmišljao o potencijalnim manama sistema.Osnovna mana je da je sistem tezak sa balansiranje, jer je neophodno da tempratura i pritisak vode budu pribizno podjednako rasporedjeni kroz zgradu, te ako se dese problemi u projektovanju koji se ne otklone tokom instalacije, naknadne modifikacije su maltene nemoguce. Ja sam ziveo u takvoj zgradi i nisam bio zadovoljan.