Тако је, заједно можемо све, полако ће сви схватити да ипак треба веровати мудрој политици нашег Председника и мотивима ЕУ политичара, безбедним рударењем литијума уз помоћ наших европских партнера ћемо сачувати мир и стабилност и обезбедити будућност нашој деци.
Ne bih se baš u potpunosti složio sa tvojom observacijom. Nije politika aktuelne vlasti uvek mudra, niti su motivi EU uvek na našoj strani, ali ovo sada je jedna od situacija gde jesu.
I pored toga politički gledano situacija u kojoj konačno imamo šansu da izaberemo prave saveznike, obzirom našu tradiciju biranja pogrešnih saveznika, zbog kojih su nam se, za razliku od Hrvata, Slovenaca, Mađara, Čeha, Slovaka, Poljaka, Bugara i Rumuna, i Albanaca tokom 90ih i 2000ih uglavnom dešavale loše stvari jer nismo imali dobra leđa.
Sada konačno imamo priliku da dobijemo dobra leđa, i ma koliko ta leđa bila iz interesa, a ne iz ljubavi, ta leđa nam trebaju kako bismo se priključili putu na kojem su naši susedi.
Ljudi u Srbiji moraji da razdvoje političare od njihovih poteza i jednostavno koliko god da nam je u genima da se delimo i okrećemo jedni prema drugima (zar vam nije jasno da to nejedinstvo među Vučićevim protivnicima on koristi da ostane na vlasti i da mu ne mogu ništa) koriste naši neprijatelji protiv nas.
Srbi su bili ujedinjeni u samo 2 momenta u prethodnih 35 godina, a to je bombardobanje i 5 oktobar. Hajde da to konačno promenimo i da prestanemo da izjednačavano poteze i odluke sa političarima.
Evo taj projekat Jadar i Rio Tinto su jedna od retkih dobrih stvari koje su se desile za vreme žutih. Ja bih isti ovakav stav imao i da su žuti na vlasti kao što sad imam dok su ovi na vlasti.
Jednostavno na projekat Jadar gledam iz trećeg lica, i uopšte ne dozvoljavam da mi politika oblikuje mišljenje, već se fokusiram samo na ono što dobijamo i eventualne nedostake, potpuno nevezano ko je na vlasti.
Pa ljudi ovde su pisali (da li na forumu, da li u komentarima na portalima) da su su ZA da nam zapad uvede sankcije kad je bilo ono oko Kosova, kako bi se skinuo Vučić, u fazonu bolja da istripimo godinu dve pod sankcijama i da ga skinemo ko Slobu nego da sve ide kako treba a da on vlada još 20 godina.
Ja se sa tim ne slažem, jednostavno ja ne mogu to podržati.