keks
Higher intermediate
Kada se jos malo završi oko zgrade i prodje većina useljenja, možda bi smo mogli da pozovemo sveštenika da nam osvešta zgradu, za dobrodošlicu i srećan početak. Ako se tako nešto radi uopšte.
Jeste bili medju prvima na primopredaji? Meni je Mira jos i bila ok, koliko cujem utiske komsija sto je kasnije bila primopredaja toliko su i oni bili prijatniji.Nadovezaću se na utiske. I mi čekamo molere da završe, klima nam je danas proradila, izmenili su nam trofaznu utičnicu u kuhinji (o našem trošku). U principu smo zadovoljni uradjenim poslom, ali moram pomenuti izvesnu “gospodju” Miru (predstavnicu izvodjača), ženu koja nam je lep dan pretvorila u agoniju. Užasno nekorektna, nevaspitana, neprijatna, u startu spremna na svadju, bespotrebno bučna i arogantna. Nadam se da su drugi bolje prošli sa njom, a najsrećniji da je nisu ni sreli. Svi ostali su zaista maksimalno korektni i ljubazni.
Ono sto licno smatram da je jedino pravo resenje je da se kontejneri izmeste van placa, na nacin na koji se to radi u svim normalnim novogradnjama. Dakle, u Marije Bursac bar ima ogromna "zelena povrsina" levo i desno od placa gde je Residence, gde moze da se isece deo zelene povrsine, betonira, ogradi i stave kontejneri. To sto oni nemaju dozvolu, volju, zelju, da se time bave, to nije problem stanara. Nigde, apsolutno nigde nisam video da je neko stavio 12 kontejnera ljudima ispod prozora. Potpuno odvratno, bahato i nehumano. Ko zeli tako da zivi? Mislim niko.Koje je alternativno resenje postojecem?
Dakle, bitno je da investitor i kupci postignu dogovor oko smeštaja kontejnera za smeće pre nego što se završi izgradnja i pre nego što nadležni organ (Gradska čistoća) izda konačnu dozvolu za korišćenje objekta.Проблем на релацији инвеститор/купац стана у погледу положаја судова за смеће могуће је решити међусобним договором у складу са напред наведеним условима, до окончања поступка изградње објекта, до издавања Употребне дозволе од стране ЈП ″Градска чистоћаʺ, која се уз пројекат изведеног објекта и другу неопходну документацију прилаже овом Секретаријату за потребе издавања Употребне дозволе за изведене радове предметне изградње.
С поштовањем,
Сектор за издавање локацијских услова и грађевинске послове за објекте јавне намене и велике инвестиције
Pre nekoliko dana smo bili na primopredaji. Drago mi je što čujem da sa njom niste imali problema. Njena mladja koleginica je totalna suorotnost od nje. No, ne treba trošiti reči na takvu osobu, vidim da ima mnogo važnijih stvari. Što se kontejnera tiče, to je stvarno potpuno ludilo. Ne mogu da poverujem da investitor nema sluha za tako nešto. Vrlo su bili predusretljivi do sad. Slažem se da bi svi morali biti jedinstveni po ovom pitanju ukoliko želimo da se stvar reši. Što se ključara tiče, dobri Iverko je od 7 do 16 časova na objektu, kako smo i mi imali potrebu da udjemo u stan posle njegovog radnog vremena, ključ smo aktivirali.Jeste bili medju prvima na primopredaji? Meni je Mira jos i bila ok, koliko cujem utiske komsija sto je kasnije bila primopredaja toliko su i oni bili prijatniji.
Ja jos cekam na par sitnica, morao sam da aktiviram i kljuceve jer sam jednom dosao sa sve nekom belom tehnikom a kljucar vec otisao.
Ja sam danas platio stan pa pratim utiske ostalih komšija ali ću se na prvu odazvati svakoj normalnoj i zdravorazumskoj inicijativi!Postovani clanovi foruma - molim vas da ozbiljno procitate i razmotrite ovaj post. Drugi clan foruma je vec ukazivao na problem o kome cu pisati, ali ne deluje da postoji veliki odziv ili svest o njemu.
- Naime, ZOP i dalje planira da stavi 12 kontejnera direktno ispod prozora ljudima u severnom cosku placa, tamo gde se zavrsava put kojim se dolazi do garaza.
- Conza, ZOP i Termin Invest nisu zainteresovani da problem rese, postoji odredjeni ping-pong odgovornosti, spominje se nekakvo "izmestanje" kontejnera, ali ne deluje da imaju zelju, volju, a uostalom i lokaciju na placu gde bi mogli to da urade na pravi nacin.
- Svi stanari sa te, unutrasnje, severne strane, dakle stanovi koji gledaju na prostor gde se ulazi u garaze, ce biti ugrozeni ogromnom kolicinom smeca na koju ce gledati kroz prozore svojih stanova, eventualnim mirisima, pticama koje ce se skupljati, a zatim i nemogucnosti djubretarskog kamiona da se pozicionira i okrene na toj lokaciji, sto ce dovesti najverovatnije do veoma dugog i bucnog procesa praznjenja kontejnera, ugrozavajuci mir i san stanarima.
- Ovim putem pozivam sve clanove foruma koji misle da je gore-napisano smisleno i zdravo-razumski, da upute protest i apel na email/kontakt adrese Conze, ZOP-a i Termin Invest-a.
- Stanove smo platili, a dobili smo smetlarnik, potpuno jeftin i bahat nacin na koji su resili kontejnere je neprihvatljiv, narocito ako govorimo o navodnom "renomeu" ZOP inzenjeringa.
- Licno - objasnio sam Conzi da me ne interesuje nikakva promena ili vracanje novca - zadovoljan sam stanom kao takvim i on mi je potreban, mogao sam da biram bilo koji stan jer sam medju prvima kupovao, ali da je lokacija kontejnera i njihov broj neprihvatljiv za ovakvo naselje generalno i da to moraju da rese tako da kontejneri ne ugrozavaju nikoga.
Hvala svima koji su ovo procitali. Ako neko zeli da pomogne u gore-navedenom - odlicno, svaka pomoc je dobrodosla.
Mislim da treba razmisliti o konceptu da "investitoru" odgovara ono sto i stanarima. Mozemo videti sa "terena" i iz slika iz posta iznad, da je apsolutno sve na placu podredjeno jednoj jedinoj stvari - a to je velicina zgrade, tj. kvadratima za prodaju, tj. zaradi za investitora.Svaki posao u svom toku nailazi na prepreke, pa i greške, to je tako. Verujem i nadam se u rešavanje i kontejnera i prilaza trotoaru, jer je u korist i stanara i investitora, a i ne izgleda nemoguće teško.
Neke stvari svakako mogu da se poprave i trebamo da se kroz zajednicu stanara (ili neku drugu formu) udružimo da se rešavaju ali parkiranje sa strane ili kao onaj dan izlazak iz garaže kroz deo koji je predviđen za ulaz u garažu samo zato "što je batici lakše" je odraz mentalne higijene pojedinih ljudi i nepopravljivo je...ja sam nedavno uselio poslovni prostor u Novi Minel (preko puta Bele Reke) i mogu vam reći da i tamo ima teletabisa...jedina razlika je što je to "kao lux" pa se kažnjava i odmah dolazi komunalna policija...bilo za buku, parkiranje ili nešto treće.Nije “samo” smrad nego i insekti, glodari, leglo zaraze, buka kod pražnjenja, skupljanje beskućnika- mislim da se svi slažu da je ovo rešenje bezobrazno i da bi projektant koji je ovako projektovao infrastrukturu trebalo da izgubi licencu.
Mali trotoari, minimalisticki parkic, zajednicke prostorije stanara su misaona imenica (recimo biciklana, zajednicka terasa, podrum)…
Zamisljam taj ulaz u kompleks ako ovakvo stanje ostane - cela desna traka puta zauzeta parkiranim autima (tako je u Tri Nove), slobodna samo jedna traka i kroz nju mora da se gleda jer je dvosmerna, plus ljudi koji izlaze sa parkinga, a na kraju ulice deponija i ljudi koji ceprkaju po kontejnerima.
I mi treba da cutimo i da se naviknemo na to?! Nikako!
Sada je pravo vreme da se sve to popravi dok je moguce.
Trebalo bi svi da pisu Conzi (pisali) i da zahtevamo da nam kazu koje su alternative i sta je moguce uraditi da se ovo ispravi pre nego sto se dobije upotrebna dozvola.
U vezi kontejnera - slažem se da trenutno mesto nije odgovarajuće, ali nije ni rešenje postaviti ih ispod terasa drugih stanara, da ne pričam o tome što bi kontejneri na trotoaru ulice bili ružan prizor pored koga bi prolazili svakog dana. Ne znam gde je taj gradjevinski kontejner, ali Defketova sugestija zvuči kao bolje rešenje. Takodje, ne znam koliko je realno, ali možda ne bi bilo loše istražiti opciju zamene nadzemnih kontejnera podzemnim kontejnerima. Ima nas dosta u zgradi, pa ako investitor ne želi da pomogne, možda možemo mi stanari da se udružimo i rešimo problem kako treba. Nisam najbolje upućen u to koliko je prostora potrebno za podzemne kontejnere, pa se unapred izvinjavam ako sam lupio.Pozdrav svima,
Znam da ima jako malo mesta za raspored kontejnera, jer je takav plac jednostavno.
Šta kažete na ideju da kontaktiramo Conzu/ZOP/Termin da se kontejneri postave ovde? Deo travnate površine bi se izbetonirao i postavili kontejneri. Nisam fan betoniranja zelenila ali ja lično ne vidim drugo rešenje.
Samo da napomenem, da su meni rekli da kontejneri treba da budu natkriveni, ne znam da li su vama isto preneli.
Mane: Kontejneri su ponovo ispod nečijeg prozora / uzet je deo zelene površine
Prednosti:Kontejneri su na jednom mestu na ulici / prilaz kamiona olakšan / Nisu tačno ispod terase
Ja se iskreno nadam da nećemo imati ovakvih problema u kompleksu, ali takodje sam za to da se aktiviramo i sprečimo u startu ovakvu vrstu bezobrazluka.Neke stvari svakako mogu da se poprave i trebamo da se kroz zajednicu stanara (ili neku drugu formu) udružimo da se rešavaju ali parkiranje sa strane ili kao onaj dan izlazak iz garaže kroz deo koji je predviđen za ulaz u garažu samo zato "što je batici lakše" je odraz mentalne higijene pojedinih ljudi i nepopravljivo je...ja sam nedavno uselio poslovni prostor u Novi Minel (preko puta Bele Reke) i mogu vam reći da i tamo ima teletabisa...jedina razlika je što je to "kao lux" pa se kažnjava i odmah dolazi komunalna policija...bilo za buku, parkiranje ili nešto treće.