Šta je novo?

Rekonstrukcija ulica Kraljice Marije, 27. Marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana

Тачно тако. Зашто се адаптирати трулом систему и тако правити сам себи будући трошак кад трулеж буде уклоњена? Било каква компромисна и њањава антирешења само шире трулеж јер не оптерећују систем

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=766532#p766532:115dx43u je napisao(la):
crveni karton » 16 Aug 2020 02:41 pm[/url]":115dx43u]
ne postoji argument kojim cete me ubediti da je estetika grada i komfor vecine bitniji od necijeg prava da nadje komad bacene hrane ...... Ovo je jos jednog od pitanja gde se vidi sva surovost sveta, sebicluk, samo svoje dupe, tudji problem je ipak tudji.

Чекај, ти си убеђен у своју племенитост и "несебичлук" због тога што би оставио контејнере "на изволте", да сиротиња "има `де да се `рани".
Ако ово није неки уврнут смисао за хумор, онда имаш заиста неке велике ... изостанке са часова етике... :roll:

Da li ti misliš da rešavaš nečiji problem tako što mu u kontejneru ostaviš ostatke hrane?

Sa obzirom šta pišeš, očekujem da u najmanju ruku ostavljaš u kesi pored kontejnera neku hranu (ne verujem da je bacaš unutra), a to može da se radi i sa podzemim kontejnerom.

Kontejneri u kojima možeš na izvolte da brljaš, pravi su magnet za cigane. Kad krenu da brljaju, redovno cepaju kese, pa onda u stvari samo rasprše mirise za koje su se neki ljudi potrudili da ih što manje bude. Ovde su mogli ladno da stave podzemne kontejnere. Umesto pravljenja jednog ogromnog platoa na uglu Cetinjske i Skadarlije, koji je rezultirao uklanjanjem nekoliko parking mesta, bolje da su napravili mesto za jedan podzemni kontejner. Kao da im je prostor koji zauzima Skver Mire Trailović mali za iznajmljivanje, pa ajd da još jedan uglave.

Prednosti podzemnih kontejnera su da su uvek zatovreni, da je nemoguće preturanje po njima (pa samim tim i razbacivanje kesa), ne može vetar da raznosi đubre, kao ni ptice.

Manje smrde, većeg su kapaciteta, vetar ih ne može pomeriti (čest slučaj kod mene u slučaju oluje).

Ne menjaju svoja mesta, ne može ih neko izbaciti na ulicu tako da smanjuju preglednost.

Loše strane - ne mogu da se setim nijedne. Možda nabavka novih kamiona, ali eto prilike da još malo napune svoje džepove gradski oci.

Naravno "Đilasovi" su bili promašaj jer nisu nabavljeni kamioni za pražnjenje, lokacije su im bile ne baš najbolje (kod mene su 99% vremena nedostupni kamionu jer se ljudi tu parkiraju) i poklopci su im bili mali za veće kese (koje realno nijedno domaćinstvo ne koristi.

Ali čak i ti kontejneri su relativno jeftino mogli da se aktiviraju promenom nadzemnog dela koji košta manje od 10% celog kontejnera sa ugradnjom.

Evo, setih se sada jedne loše strane, a to je da ne može da primi kabastije đubre, ali to đubre uglavnom ne generišu domaćinstva, a znamo kako se može rešiti taj problem.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=766686#p766686:d8g98d4j je napisao(la):
astrodule » Ned Avg 16, 2020 10:18 pm[/url]":d8g98d4j]Prednosti podzemnih kontejnera su da su uvek zatovreni, da je nemoguće preturanje po njima (pa samim tim i razbacivanje kesa), ne može vetar da raznosi đubre, kao ni ptice.

Sve si super zapazio, samo kapiram da jedna stvar nikome nije padala na pamet da ce se neko dosetiti.

Kod mene u komsiluku su bili podzemni kontejneri koji se nisu dugo zadrzali jer su sekundarci skidali limene srafljene ploce koje su te kontejnere drzale i malo po malo na kraju su ostajale rupe za djubre. :bash:

Проблем са Ђиласовим контејнерима је био што су надградње направљене од неквалитетног материјала и што су буквално иструлиле после годину-две. Требало је утврдити ко је мазнуо паре и заменити надградњу новом од нерђајућег челика.

ti podzemni kontejni za smeće su jedna od najvećih gluposti ikada viđenih u ovom gradu. da ih hvali i diže u nebese može samo neko ko je čuo za njih a nikad nije imao takvo nešto ispred zgrade. što se tiče smrada, smrdi neuporedivo više od običnog kontejnera, što se tiče odlaganja smeća u u isti, nepraktično i dizajnirano tako da ne znam šta je projektant hteo? da se u isti odlaže komad po komad đubreta? msm otvor od cca 30cm? onda pražnjenje istih od strane JKP Gradska čistoća? pa za vreme potrebno da se isprazni jedan podzemni kontejner, može komotno da se isprazni jedno 20tak ovih nadzemnih....pa onda đubre koje ispada na sve strane dok se kontejner vadi i prazni, pri čemu velika većina završi u otvoru u zemlji, a koje je po pravilu puno vode i sve to smrdi kao kuga...ma mislim stvarno, nemojte da hvalite neke idiotluke

Sve to što si nabrojao isključivo je razlog lošeg projektovanja, da su podzemni kontejneri loše rešenje, ne bi ih bilo po ostalim gradovima Evrope.
Otvor se napravi veći, đubre ispada zato što se nespretno prazne, vode ima jer propušta posuda za smeće, a i poklopac kontejnera... Sve se to da srediti da ljudski izgleda, e sad što nikoga to ne zanima, to je druga stvar.

Eno u Bulevaru despota Stefana, kod Poreske, apsolutno svaki podzemni kontejner sklonjen, stavili metalne poklopce na rupe za kontejnere i na njih obične nadzemne, a do pre par godina bili podzemni.

Pa đubretarima uspe da ispadne otpad i iz kontejnera i kanti, ne znam što je čudno za ove podzemne onda. Meni su mane podzemnih to što zauzimaju veliku površinu, pa se time ili oduzimaju parking mesta ili ne postoji mogućnost da se ugrade u nekim delovima grada. Drugo što popravka verovatno traje duže nego da se jedan kontejner zameni. Sve ostalo su prednosti, a ako ima neki nedostatak, to je onda problem logistike preduzeća, odnosno grada, koji treba da se brine o otpadu.

Tu je problem što ih ovi svesno ne održavaju ili unapređuju postojeće da mogu da kritikuju Đilasa, ovi modeli kao u Čačku ili Novom Sadu otklanjaju taj problem onih zarđalih poklopaca i eventualnog širenja smrada. A jedini problem može da bude nepostojanje prikladnih kontejnera.

Ne znam kakvi su vaši đubretari, ali iza ovih "mojih" ništa ne ostane. Ako na kraju i ispadne malo više stvari, sve to pokupe i bace u kontejner.

Ja ispod prozora imam 4 kontejnera, a 50-ak metara niže još 5. Odmah bih menjao buku od pražnjenja ovih 9 kontejnera za dva podzemna.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=766675#p766675:312nfkdm je napisao(la):
solecar » Ned Avg 16, 2020 10:01 pm[/url]":312nfkdm]Kontejneri u kojima možeš na izvolte da brljaš, pravi su magnet za cigane. Kad krenu da brljaju, redovno cepaju kese, pa onda u stvari samo rasprše mirise za koje su se neki ljudi potrudili da ih što manje bude. Ovde su mogli ladno da stave podzemne kontejnere. Umesto pravljenja jednog ogromnog platoa na uglu Cetinjske i Skadarlije, koji je rezultirao uklanjanjem nekoliko parking mesta, bolje da su napravili mesto za jedan podzemni kontejner. Kao da im je prostor koji zauzima Skver Mire Trailović mali za iznajmljivanje, pa ajd da još jedan uglave.

Cigani zive od toga, i ne samo oni.
Gomila ljudi kod nas na Dorcolu zivi od preturanja po kontejenerima.
Ne moze tebi da bude cisto i lepo, a oni da umru od gladi.
Zivot ima prednost nad estetikom.

Oni koji žive od kontejnera neka nadju drugi posao, IT firma, marketing, dizajn, plata 2000 evra, treba ih obavestiti da ih čeka posao, da se ne muče ovako vise :lol:

Poslednjih par dana gradilište deluje prazno, tek po koji radnik prođe. Mašine se ne čuju, ovo delujue kao da će da traje do proleća. Svaki dan radnici prodaju neki materijal (uglavnom šahte, kablove stare itd) nekom cigi koji dolazi sa pikapom. Neko od komšija je video da radnici dolaze svojim kolima i tovare i neki nov materijal u kola (neke lepkove Sika ili tako nešto).

:(
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=766852#p766852:2ion986l je napisao(la):
crveni karton » Mon Aug 17, 2020 5:23 pm[/url]":2ion986l]Oni koji žive od kontejnera neka nadju drugi posao, IT firma, marketing, dizajn, plata 2000 evra, treba ih obavestiti da ih čeka posao, da se ne muče ovako vise :lol:

Ostali su vam već odgovorili kako se rešavaju ti problemi, a vi i dalje gurate svoju priču. Svi ti ljudu mogu besplatno da se hrane u narodnim kuhinjama, bolje uložiti pare u unapređenje tog sistema, ali očigledno se vode tim da imaju kontejnere da se LJUDI hrane.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=767090#p767090:2uxwpiab je napisao(la):
Piccolo » 18 Aug 2020 16:27[/url]":2uxwpiab]:(
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=766852#p766852:2uxwpiab je napisao(la):
crveni karton » Mon Aug 17, 2020 5:23 pm[/url]":2uxwpiab]Oni koji žive od kontejnera neka nadju drugi posao, IT firma, marketing, dizajn, plata 2000 evra, treba ih obavestiti da ih čeka posao, da se ne muče ovako vise :lol:

Ostali su vam već odgovorili kako se rešavaju ti problemi, a vi i dalje gurate svoju priču. Svi ti ljudu mogu besplatno da se hrane u narodnim kuhinjama, bolje uložiti pare u unapređenje tog sistema, ali očigledno se vode tim da imaju kontejnere da se LJUDI hrane.

(Нео)либерализам је то. Озбиљна болест!

Povratak temi. Nakon što sam zalečio povredu (tamo gde leđa gube svoje časno ime), odvažio sam se da prođem istom deonicom, čuvajući pozadinu, jednako kao i dragoceni doručak. Prve tri slike su sa raskrsnice sa Francuskom ulicom:
20200819_101058.jpg

20200819_101126.jpg

20200819_101154.jpg

A onda sa mesta gde sam proklizao, pogledah ka kući božijoj, a tamo bogosluženje se prati i na otvorenom, a radnika na toj deonici nigde, jerbo rade na crveno slovo:
20200819_101227.jpg

Međutim, ako nas gnev božiji zaobiđe na otvorenom, na ovakvom trotoaru ćemo mu teško uteći:
20200819_101252.jpg

A ovde, kod turske banke, nikako:
20200819_101306.jpg

Ipak, vratimo se temi:
Pogledajte prilog 4
Ovde se vidi da se konačno priprema podloga:
20200819_101409.jpg

Ipak, gro radova je na vodovodnim i kanalizacionim priključcima:
20200819_101524.jpg

I dalje ne mogu da se pomirim sa uskoćom trotoara:
20200819_101541.jpg

I za kraj jedna iznenađujuća (ali kratka) deonica, gde je urađen i finalni beton na tramvajskoj baštici:
20200819_101552.jpg

Nepopularno mišljenje 1 - sa ovakvim drvoredom i širinom stabala, teško može nešto pametno da se uradi. Mislim da nema mesta za 4 trake i 1 biciklističku.

Nepopularno mišljenje 2 - drvored poseći, projektovati ponovo (naravno planirati drvored, ali pametnije uzimajući u obzir bicikliste ili parking), i naravno uraditi Interceptor gde njegova putanja ide Dušanovom.

Popularno mišljenje broj 1 - Ovo je kriminal, odgovorne ovim tortoarom voditi na robiju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=766976#p766976:2s5k460a je napisao(la):
Marko_Zemun » Uto Avg 18, 2020 10:26 am[/url]":2s5k460a]Poslednjih par dana gradilište deluje prazno, tek po koji radnik prođe. Mašine se ne čuju, ovo delujue kao da će da traje do proleća. Svaki dan radnici prodaju neki materijal (uglavnom šahte, kablove stare itd) nekom cigi koji dolazi sa pikapom. Neko od komšija je video da radnici dolaze svojim kolima i tovare i neki nov materijal u kola (neke lepkove Sika ili tako nešto).

Da. Gradnja je ponovo usporena. Izgleda da je bilo vazno raskopati sve.
Bilo bi zanmiljivo znati kako se kontrolise dinamika radova.
Ja pretpostavljam da su radnici bili potrebni za neko drugo vaznije mesto, mozda neki mali urbani projekat "dobrih ljudi" koji su vlasnici Beograda.

Evo zašto su trotoari tako "kvalitetni" :D

U popločavanju beogradskih ulica učestvuje firma u kojoj su vlasnici Veselinović i Radoičić

Palete-kocke-Granit-Pe%C5%A1%C4%8Dar-u-Cara-Dusana-KRIK.jpg

Građevinski materijal za popločavanje nekoliko ulica u centru Beograda nabavljen je od firme „Granit-peščar“ u kojoj četvrtinu vlasništva imaju kontroverzni biznismeni Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, utvrdili su novinari KRIK-a obilaskom terena. Ova firma jedan je od najvećih poreskih dužnika u zemlji.

...

Ceo tekst na KRIK.rs

Pogledajte malo kako izgleda granit postavljen pre 6 meseci. Siv je i ruzan. Ja nisam sasvim siguran da je to granit, cini mi se da je to neka vrsta betona od kamene prasine.
Pogledajte pravi granit u Knez Mihajlovoj posle 30 godina.

I na ukletoj raskrsnici sa Palmoticevoj, radovi su se usporili uprkos naporima Vesicevih dobrih neimara.
Jednostavno, na mnogim mestima u tim ulicama caruju sile zla.

Vrh