Moj utisak je da radovi zaista super napreduju. Prošao sam jutros Gojinom trasom, istina nisam našao ono mesto gde je poklekao, a hteo sam tu pripaliti svećicu za sreću prilikom prolaska.
Od četiri ključne raskrsnice završene su Francuska i Dobračina, Tadeuša Košćuška su pritisli da završe do 1. septembra i onda da raskopaju Kralja Petra. To je sasvim ok.
Ovaj deo od Francuske do Kneginje Ljubice, sredina je završena, ostale su samo delovi tramvajskih baštica, realno bi moglo da se asfaltira do 1. septembra.
Raskrsnica sa Kneginje Ljubice do Kralja Petra, po mojoj proceni 1. septembar + najmanje 7 dana. Većinom su urađene šine ali sredinom još nisu položene cevi.
Od Kralja Petra do Tadeuša Košćuška opet prvo radi ekipa tramvaj, počelo je betoniranje unutrašnjeg tramvajskog kruga i fino napreduje. Procena do asfalta negde u oktobru.
Prepostavljam da čim se ova prva deonica asfaltira da kreće popoločavanje trotoara.
Kad gledate gradilište svako jutro vidite kako su se ekipe podelile, šta forsiraju, u osnovi su dva glavna posla cevi po sredini i tramvajske baštice koje se smenjuju po deonicama, a okolo su desetine ekipa za razne stubove, kablove i ostalo. Da li su mogli da u tu gužvu ubace i ekipe za popoločavanje, pa ja bih rekao da bi bilo previše i da bi zaista smetali drugima.
Pa da krenemo forsiranje Tadeuša Košćuška, oko pet-šest različitih grupa radnika na raznim mestima, završavaju i drugu veliku podzemnu šaht kućicu, treća dobija zidove. Tramvaske šine se postavljaju blizu krivine na gore. Moj utisak je da su zapeli kao da im je prvi septembar rok.
Tadeusa Koscuska 1 by
Berislav Opanjković, on Flickr
Tadeusa koscuska 2 by
Pogled sa raskrsnice sa Kralja Petra, krenulo je betoniranje gornje tramvajske baštice.
Kralja Petra by
Knićaninova uređene baštice, čekaju se cevi po sredini.
Knicaninova 2 by
Knicaninova 1 by
Kneginje Ljubice, mislim da je ovde komplikovano ukrštanje za koje će trebati više vremena.
Kneginje Ljubice 2 by
Kneginje Ljubice 1 by
I dalje do Francuske je sve prilično odmaklo.
Dobracina 3 by
Dobracina 2 by
Dobracina 1 by
Cara Dusana 3 by
Cara Dusana 2 by
Cara Dusana 1 by