Šta je novo?

Rekonstrukcija Resavske ulice

Za Citadis sa trecom sinom je jeftinije napraviti novu liniju, nego prepravljati postojece.
 
U Resavskoj pukla velika vodovodna cev

Autor: B. R.
2rorzgk.jpg

Velika ulična vodovodna cev u Resavskoj 40 sinoć je pukla i poplavila nekoliko stanova. Mlaz vode koji je šikljao iz cevi bio je visok nekoliko metara. Srećom niko nije povređen a snaga mlaza je bila tolika da je podigla jednu omanju betonsku ploču.



Kako nam je sinoćsaopštio dežurni dispečer u Beogradskom vodovodu i kanalizaciji, cev je pukla prilikom radova na rekonstrukciji ove centralne gradske ulice. Do pucanja cevi došlo je oko 19 časova da bi se veliki mlaz vode zaustavio četrdesetak minuta kasnije, kada su radnici Vodovoda zatvorili vodu. Ekipe Vodovoda cele noći su otklanjale kvar.
Izvor: Danas
Link: http://www.danas.rs/vesti/srbija/be...a_velika_vodovodna_cev.39.html?news_id=160372
 
Steva":2q4cyjhs je napisao(la):
Bar je fasada oprana :laugh:
Joj, da si video prilog na Studiju B, ne bi bilo nimalo smešno.... Nekoliko stanova je kompletno poplavljeno. Jedan stan se upravo renovirao pa nisu imali prozore tako da im je sve uništeno...
 
Kompletna rekonstrukcija sa starim cjevima :bash:
 
Baš dugo niko ništa ne ostavi ovde pa evo dva updejta u jednom.

Prvi set slika je slikan prošle nedelje kasno uveče (negde oko jedan sat posle ponoći, beobuildujemo u svakom trenutku :D ) te su slike malo tamnije, ali poslužiće.

1zmf6uf.jpg

kevwg3.jpg

2k4fo6.jpg

iylzq1.jpg



Drugi set slika je odrađen danas, a mrzelo me je da se penjem celom Resavskom pošto sam već pola grada prepešačio tako da ima samo malo parčence kod ćoška sa Nemanjinom

2ic6uxl.jpg

ixfrwk.jpg

qpigwx.jpg

k1pdu0.jpg

2j5yyph.jpg

wmclyg.jpg

2jdni1y.jpg

intjxt.jpg

2w5ok1t.jpg



Nažalost, nisam se setio da uslikam automobile koji stoje parkirani u Nemanjinoj na trotoaru, prosto mi žao šta sve one behaton kocke moraju da trpe.
 
a jel ovaj ispust na poslednjoj slici za autobuse? odakle ce se ulaziti u tramvaj?
 
Da li se to pravi odvojena traka za skretanje u desno (poslednja fotka)? Ako se pravi, onda mi se čini da je ta baštica koja je, verovatno, predviđena tramvajsku i autobusku stanicu naprosto premala. Usko mi je nekako. Još kada se stavi ograda...
 
Naravno da ne asfaltiraju trotoar, na ovo ce ici behaton ploce kao u donjem delu ulice koji je zavrsen. A tramvajska bastica bi trebalo da izgleda kao ona u Beogradskoj.
 
kad ce se nauciti da koriste kvalitetne granitske ploce kkoje traju 20 godina a ne behaton roze krsh koji se lomi svake 2 nedelje.
 
^^Onda kada budu imali 100 puta veci budzet!

Ne razumem zbog cega su ostavili onako niske ivicnjake kod Kluza. Vec vidim vedno nacickane automobile na trotoaru.
 
Pametnjakovici zaboravili da vrate stubice eto sta :kafa:
 
Obzirom da su završili donji deo Resavske mogli su da je puste u saobraćaj bar do Masarikove...?
...ili čak su mogli i da je uklope sa Kralja Milana, semafor nije problem on je radio i kad je Resavska bila u funkciji, a čini mi se da bi dosta olakšalo vožnju...
 
Петак, 31. јул 2009.

Завршено асфалтирање у делу од Немањине до Крунске

Асфалтирање у Ресавској улици, од Немањине до Крунске, завршено је, а у току дана биће завршено и асфалтирање дела од Крунске до Булевара краља Александра. У току је поплочавање тротоара, израда хидроизолације уз зграде и реконструкција шинског система на раскрсници са Булеваром краља Александра, као и израда проширења улице за десно скретање у овај булевар, кажу у Беокому.

Крајем наредне недеље предстоји затварање раскрсница са Крунском и Краља Милана, како би се превукла контактна мрежа, што представља завршницу у овој фази радова. Грађани ће благовремено бити обавештени о затварању раскрсница.

Обнова Ресавске почела је средином априла. Радове изводи предузеће „Балкан градња”, а вредност инвестиције је 321,8 милиона динара, од којих ће 300 милиона бити обезбеђено из кредита Европске инвестиционе банке, а 21,8 милиона из градског буџета.

Овај посао део је пројекта обнове града Београда, који се реализује од 2005. године. Тај пројекат подразумева обнову 33 километра трамвајске мреже, реконструкцију Јужног булевара, Партизанског пута, потеза од Славије до Жичке и израду пројекта управљања саобраћејем.

У оквиру пројекта обнове града Београда, до сада је завршена реконструкција Немањине улице, дванаест мостовских конструкција на Аутокоманди и трамвајска пруга од Ветеринарског факултета до кружног тока, потпуна реконструкција Јужног булевара од Максима Горког до Устаничке. Завршена је обнова три километра трамвајске мреже у улицама Пролетерске солидарности, Милутина Миланковића и Милентија Поповића у Новом Београду. Средствима из овог програма обновљен је и Стари железнички мост са трамвајском пругом и прилазним саобраћајницама, трамвајска пруга у Савској улици, као и Булевар војводе Мишића од „Господарске механе” до Савске.

1353352_Postavljanje_plocnika.jpg


Извор: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1353348
 
Kad ce malo svjezih slika uskoro se zavrsava .Ocajno su uradili spojeve starog i novog trotoara gdje god su mogli .Ispred beogradjanke katastrofa cak su i ivicnjak zaboravili nisu normalni :bash:
 
Влада":n5v10rtu je napisao(la):
Nemojte zaj... da je ovo stajališno ostrvo za tramvaje.:lol:
Na liniji 7 najčešće voze dupli ili švajcevi, a nijedan ni drugi ovde ne može da stane. Na stranu što je nebezbedno usko. Takođe mi je drago da su ponovo uveli princip Takovske gde ulica ide do same ivice zgrade, a pod trotoar se računa slučajni prolaz ispod stubova, koga je moglo i da ne bude.
 
Na ostrvcetu kod skretanja u Bulevar su postavili dobro nam znanu crno-žutu ogradu što definitivno potvrđuje da će tu biti tramvajska stanica.Možda bude i autobuska za 74 na foru kao kod tramvajskog mosta na raskrsnici sa Karađorđevom-nekakva žuta traka za stanicu dok bi se desni krak ostavio slobodan za ostali saobraćaj.Samo mi nije jasno šta će biti sa skretanjem levo ka skupštini, da li ostaje?
Izuzetno me nervira što ljudi iz Beograd puta misle da ne postoji drugačija ograda i drugačiji stubići od onih crno-žutih koji ne leže baš na svakom mestu.A oni i daje njih furaju skoro svugde... :( Izuzetak su masivniji betonski stubovi u ulicama koje su popločavane behaton pločama i to je dobar primer kako treba raditi.A i Resavska sada ima behaton ali metalne stubiće i ograde!
Svojevremeno kada se renovirao pločnik/plato ispred Tehničkih fakulteta i Pravnog, Bgd put(to oni rade, zar ne?) je postavio crno-žute stubove da bi ubrzo najviše na inicijativu profesora sa arhitekture bili zamenjeni "kamenim" stubićima koji su meni 100 puta bolji za navedene lokacije.Mislim da bi trebali da malo više obraćaju pažnju ta takve stvari...
 
Da, ti crno -zuti stubici su stvarno izvor rugla. Postoje i oni drugi metalni stubici sa kuglom, mislim da su postavljeni na ulazu u Knez, tj. Cika Ljubinu.
 
Ti stubici sa kuglom propadaju posle par nedelja. Toliko su stameni da ih i povetarac iskrivi i izbaci iz lezista. Pretpostavljam da mislis na one malecne koji su izmedju ostalog postavljeni u Vase Carapica. Dobra stara crno-zuta ograda jeste odvratna, ali je pokazano najkvalitetnija i najizdrljivija. I ja bih voleo da vidim stubice i ogradu od poliranog celika, no uzimajuci u obzir da gurui Beograd Puta neznaju za postojanje istih, i zuto crna varijanta ce posluziti svakako bolje od svega sto je stavljano u poslednjih nekoliko godina.
 
ja ne bih stavljao ništa, samo znak za zabranu parkiranja.
 
Vrh