Evo malog photo update-a od sinoć, slike nisu high quality ali se suština vidi.
Smer kretanja i redosled fotki je od Nemanjine ka Bulevaru.
Sada je celokupna trasa asfaltirana, šine i kontaktna mreža su skroz gotovi, pločnik je 90% završen, ostalo je malo posla u gornjem delu ulice.Još nisu iscrtane trake ali na raskrsnicama ima pešačkih prelaza i semafori kod Kralja Milana i Krunske rade normalno.Što se tiče parkiranja situacija je sledeća: u delu od Nemanjine do K.Milana su formirana parking mesta pod 45° sa desne strane ulice dok sa leve ne postoje(doći će stubići kako ne bi bili divljeg parkiranja).Od K.Milana do Bulevara je parkiranje i dalje sa desne strane dok su levo postavljeni stubići i ceo prostor od ulice do objekata je za pešake
.U delu ispod K.Milana su parking mesta odvojena od trotoara ivičnjakom i niža su za 10ak cm od trotoara(kao na Bulevaru i svim ulicama gde su stavljali behaton ploče) dok se u gornjem delu nalaze u istom nivou i sada dok je ulica zatvorena za saobraćaj i parkiranje, izgleda kao da je sve pešački prostor(i buduća parking mesta i trotoar za pešake).Bilo bi baš super kad u tom delu uopšte ne bi dozvolili parkiranje, ulica izgleda skroz drugačije, dobila je neku širinu, kao da se preporodila, ali mislim da do toga neće doći.
Kad već spomenuh stubiće...pozitivno iznenađenje!!!Da odmah demantujem sam sebe(delimično) i pljuvanje po BG Putu i crno-žutim stubićima.Na fotkama možete videti nov tip stubića koji su postavili u gornjem delu cele ulice sa te leve "pešačke" strane.Stubići su 100 puta bolji od bilo kojih dosadašnjih i izuzetno mi je drago da je neko razmišljao o tome.
Ono ostrvo na raskrsnici sa bulevarom je 100% tramvajska stanica(3,7,7L), postavili su i tablu koja je i ranije bila na stanici.Ostrvo je baš usko i dugačko je taman za jednu duplu garnituru katica(biće valjda taman za jedan CAF).Naravno tu stoji žuto-crna ograda koja me je iznervirala pre neki dan i na žalost će tako i ostati.
Ostaje skretanje i za levo u Bulevar samo što će semafor drugačije funkcionisati-neće moći da bude zeleno tramvaju i kolima za levo u isto vreme kao do sad.Na semaforu i dalje ima uslovno desno što je dobro ali će se opet praviti gužva ako prvi u koloni bude hteo pravo ili levo.
Dosta priče, evo fotki:
Kad se pređe K.Milana:desno betonski stubići...
a levo novi!!!
Njegovo veličanstvo novi stubić:
Stanica "Palata Pravde" ka Beograđanci-valjda će ispraviti grešku:
Novo tramvajsko ostrvo:
Novi semafor:
Pogled sa Bulevara na dole: