Šta je novo?

Rekonstrukcija Resavske ulice

@vracar
Da, da.. mislio sam na te.

U Londonu imaju fantasticne ulicne ograde.
Mastam kada ce Beograd doziveti nesto slicno!

230032487_66c47617a6.jpg

Londonske ulične ograde ne samo da su estetski lepše i uklopljenije nego su mnogo čvršće i masivnije od ovih naših.Ne klimaju se, ne krive se i ne razvaljuju kao naše.
Imaju naravno više varijanti ali su sve primerene urbanom okruženju u kome se nalaze a i samim tim što su neutralne(crne) boje lakše ih je uklopiti bilo gde.

Ni meni se ne sviđaju žuto-crne ograde, ali bih onog ko je izmislio one betonske stubiće i metnuo ih u neke od najlepših gradskih ulica naterao da ih konzumira za doručak.

ne fali njima ništa, samo na mestima gde stoje uspravno.

ja mislim da je tu u pitanju samo loše postavljanje. jer su sve uglavnom krive u temelju, a to se lako da popraviti.

Betonski samo stojeci stubici neodolivo podsjecaju na muslimanske nadgrobne spomenike .Poceli su da ih sade i po nbg :mad:

direktor":3tt9h6nu je napisao(la):
Betonski samo stojeci stubici neodolivo podsjecaju na muslimanske nadgrobne spomenike .Poceli su da ih sade i po nbg :mad:
Baš sam i ja to hteo da napišem kao u Srebrenici !

Koliko neko mora da bude zaludan da bi mu se u ulicnim stubovima prividjali nadgrobni spomenici :rolleyes:

To je bio samo uzgred komentar a da su ruzni stubici jesu postavili novi model u resavskoj .Sutra bi trebalo da se ulica otvori za saobracaj.

Meni su dobre te betonske, sigurno bolje nego metalne crno zute...

U Resavskoj postavljaju crne stubice sa kuglom na vrhu. Sad video na Studiju B :)

Sutra krece automobilski saobracaj, prekosutra tramvaji.

Jel bi mogao neko da skokne do Resavske i da je fotka? Nisam u BG-u, a zivo me zanima kakva su im resenja.

Evo malog photo update-a od sinoć, slike nisu high quality ali se suština vidi.
Smer kretanja i redosled fotki je od Nemanjine ka Bulevaru.

Sada je celokupna trasa asfaltirana, šine i kontaktna mreža su skroz gotovi, pločnik je 90% završen, ostalo je malo posla u gornjem delu ulice.Još nisu iscrtane trake ali na raskrsnicama ima pešačkih prelaza i semafori kod Kralja Milana i Krunske rade normalno.Što se tiče parkiranja situacija je sledeća: u delu od Nemanjine do K.Milana su formirana parking mesta pod 45° sa desne strane ulice dok sa leve ne postoje(doći će stubići kako ne bi bili divljeg parkiranja).Od K.Milana do Bulevara je parkiranje i dalje sa desne strane dok su levo postavljeni stubići i ceo prostor od ulice do objekata je za pešake:).U delu ispod K.Milana su parking mesta odvojena od trotoara ivičnjakom i niža su za 10ak cm od trotoara(kao na Bulevaru i svim ulicama gde su stavljali behaton ploče) dok se u gornjem delu nalaze u istom nivou i sada dok je ulica zatvorena za saobraćaj i parkiranje, izgleda kao da je sve pešački prostor(i buduća parking mesta i trotoar za pešake).Bilo bi baš super kad u tom delu uopšte ne bi dozvolili parkiranje, ulica izgleda skroz drugačije, dobila je neku širinu, kao da se preporodila, ali mislim da do toga neće doći.
Kad već spomenuh stubiće...pozitivno iznenađenje!!!Da odmah demantujem sam sebe(delimično) i pljuvanje po BG Putu i crno-žutim stubićima.Na fotkama možete videti nov tip stubića koji su postavili u gornjem delu cele ulice sa te leve "pešačke" strane.Stubići su 100 puta bolji od bilo kojih dosadašnjih i izuzetno mi je drago da je neko razmišljao o tome.
Ono ostrvo na raskrsnici sa bulevarom je 100% tramvajska stanica(3,7,7L), postavili su i tablu koja je i ranije bila na stanici.Ostrvo je baš usko i dugačko je taman za jednu duplu garnituru katica(biće valjda taman za jedan CAF).Naravno tu stoji žuto-crna ograda koja me je iznervirala pre neki dan i na žalost će tako i ostati.:(
Ostaje skretanje i za levo u Bulevar samo što će semafor drugačije funkcionisati-neće moći da bude zeleno tramvaju i kolima za levo u isto vreme kao do sad.Na semaforu i dalje ima uslovno desno što je dobro ali će se opet praviti gužva ako prvi u koloni bude hteo pravo ili levo.
Dosta priče, evo fotki:

s5000214.jpg

s5000217.jpg

s5000219.jpg

Kad se pređe K.Milana:desno betonski stubići...
s5000221.jpg

a levo novi!!!
s5000222.jpg

s5000223.jpg

Njegovo veličanstvo novi stubić:
s5000224.jpg

s5000225.jpg

s5000230.jpg

Stanica "Palata Pravde" ka Beograđanci-valjda će ispraviti grešku:
s5000233.jpg

Novo tramvajsko ostrvo:
s5000235.jpg

s5000237.jpg

s5000239.jpg

Novi semafor:
s5000242.jpg

Pogled sa Bulevara na dole:
s5000244.jpg

Stefi, hvala za fotke. Ovako gledano se nalazi mnogo čudnih strani za zameriti, ali neću da dajem sud dok uživo ne prođem ulicom (nadam se od petka).

mali off, si ti to imao tripod za taj tvoj samsung ili on stvarno pravi fotke ovako dobrog kvaliteta u mraku iz ruke?

@shmeksi:
Nisam imao tripod, otprilike polovina je fotkana iz ruke a za ostatak sam aparat stavljao na bager, kantu, ogradu, auto.:)

Sad mali off sa moje strane ali samo da navedem još dva pozitvna primera ograda i stubića kad sam ih već ispljuvao pre neki dan:

Park ispred Doma vojske:
s5000205.jpg

Francuska ulica kod OŠ "Skadarlija":
s5000208.jpg

Pokusao sam da postavim slike ali me nesto neide otisle su kozna gdje sori .Prosao sam resavskom probnim tramvajem super ide.Razgovarao sam sa komisiom za prijem ulice i neki stanari takodje stvarno je pregled detaljan .Arhtekta je Novak zaboravih prezime kad postavim fotke recicu vam ko je ko valda cu se sjetiti .Uglavnom Nole tako ga zovu kaze sledece on je osmislio stubice i dizajn trotoara . Na okretnici tas trebao je da ide stampani beton ali je asfalt jeftiniji .Crno zuta ograda ce biti skracena pjesacki prelaz povecan i jos neke sitne korekcije .Nole je radio projekat i za sine pored kalisa i vraca se kaldrma .E da na okretnici u tasu prvi put u beogradu su uradjene mazalice za krivine da tramvaji ne skripe i da se manje trosi sina i tockovi ugradjene su tri .Razgovarao sam jos sa Nikolicem direktorom gsp ma covjek nije znao zelio da mi odgovori na par jednostavnih pitanja Sve u svemu solidno su odradili ulicu. Cuo sam kako je asvalt u bulevaru koji je radio PZP Beograd jako los da se vec kruni vid se golim okom i da ce vjerovatno platiti penale. :kafa:

E pa hvala za info,

pravi je direktorski - u svakom smislu.

direktor":356a4aic je napisao(la):
Pokusao sam da postavim slike ali me nesto neide otisle su kozna gdje sori .Prosao sam resavskom probnim tramvajem super ide.Razgovarao sam sa komisiom za prijem ulice i neki stanari takodje stvarno je pregled detaljan .Arhtekta je Novak zaboravih prezime kad postavim fotke recicu vam ko je ko valda cu se sjetiti .Uglavnom Nole tako ga zovu kaze sledece on je osmislio stubice i dizajn trotoara . Na okretnici tas trebao je da ide stampani beton ali je asfalt jeftiniji .Crno zuta ograda ce biti skracena pjesacki prelaz povecan i jos neke sitne korekcije .Nole je radio projekat i za sine pored kalisa i vraca se kaldrma .E da na okretnici u tasu prvi put u beogradu su uradjene mazalice za krivine da tramvaji ne skripe i da se manje trosi sina i tockovi ugradjene su tri .Razgovarao sam jos sa Nikolicem direktorom gsp ma covjek nije znao zelio da mi odgovori na par jednostavnih pitanja Sve u svemu solidno su odradili ulicu. Cuo sam kako je asvalt u bulevaru koji je radio PZP Beograd jako los da se vec kruni vid se golim okom i da ce vjerovatno platiti penale. :kafa:
Sva sreća pa nisi morao da im se obratiš pisanim putem.

Vrh