Šta je novo?

Rekonstrukcija Resavske ulice

Znam da ima vest i na BB, ali evo i zvanične Beoinfo:

Сутра почиње реконструкција Ресавске улице
Петак, 10. април 2009.

Обнова Ресавске улице почеће сутра, а за четири месеца колико је предвиђено да трају радови биће реконструисана трамвајска пруга и контактна мрежа, асфалтиран коловоз, замењене цеви за кишну канализацију и поплочан тротоар. Осим тога биће реновирана и трамвајска окретница „Ташмајдан”.

Радове ће изводити радници предузећа „Балкан градња”, а вредност инвестиције је 321,8 милиона динара, од којих ће 300 милиона бити обезбеђено из кредита Европске инвестиционе банке, а 21,8 милиона из градског буџета.

Овај посао део је пројекта обнове града Београда, који се реализује од 2005. године. Тај пројекат подразумева обнову 33 километра трамвајске мреже, реконструкцију Јужног булевара, Партизанског пута, потеза од Славије до Жичке и израду пројекта управљања саобраћејем.

У оквиру пројекта обнове града Београда, до сада је завршена реконструкција Немањине улице, дванаест мостовских конструкција на Аутокоманди и трамвајска пруга од Ветеринарског факултета до кружног тока, потпуна реконструкција Јужног булевара од Максима Горког до Устаничке. Завршена је обнова три километра трамвајске мреже у улицама Пролетерске солидарности, Милутина Миланковића и Милентија Поповића у Новом Београду. Средствима из овог програма обновљен је и Стари железнички мост са трамвајском пругом и прилазним саобраћајницама, трамвајска пруга у Савској улици, као и Булевар војводе Мишића од „Господарске механе” до Савске.

Радови у Ресавској улици изводиће се на деоницама: од Немањине до Краља Милана, од Краља Милана до Крунске и од Крунске до Булевара краља Александра.

На раскрсницама Ресавска – Краља Милана и Ресавска – Крунска, саобраћај ће се одвијати уобичајено, а Мишарска улица постаје слепа.

Током извођења радова, на линијама јавног превоза које саобраћају кроз Ресавску улицу мења се режим рада на следећи начин: трамвајска линија 6 саобраћаће редовном трасом до 21. априла (до почетка радова на окретници Таш мајдан); 7Л ће саобраћати на релацији Трг Славија – Нови Београд до 21. априла (до почетка радова на окретници Ташмајдан); трамвајска линија 7 ће у оба смера саобраћати преко Славије. Аутобуска линија 74 ће у смеру ка Омладинском стадиону саобраћати Немањином и Београдском улицом и даље својом редовном трасом. У супротном смеру линија не мења режим односно саобраћа постојећом трасом.
Link: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1342157

Осим тога биће реновирана и трамвајска окретница „Ташмајдан”. Jaooo dobro su se setili!! :)))

то је најлепша трамвајска окретница дефинитивно, на најлепшем месту... :)

boris73":3iydywiy je napisao(la):
то је најлепша трамвајска окретница дефинитивно, на најлепшем месту... :)
Ipak, u startu gubi svaku bitku sa okretnicom Topčider.

Da li postoji neko dr.mesto gde tramvaj moze da se okrene jer ipak treba ispred crkve da bude sredjeno i da ima lep prilaz u nju?

ivana-bg":1xp8pqie je napisao(la):
Da li postoji neko dr.mesto gde tramvaj moze da se okrene jer ipak treba ispred crkve da bude sredjeno i da ima lep prilaz u nju?
Zašto bi se tramvaji okretali negde drugde? Prilaz crkvi je sasvim ok, a evo kao što vidis biće uskoro ova zanimljiva okretnica i dodatno sređena...

Pocela je rekonstrukcija. Danas sam prolazio peske tuda i cela ulica je zatvorena, a raskopavanje je krenulo od raskrsnice sa nemanjinom.

Evo fotki od subote

23j4fnr.jpg

23rtjt1.jpg

2qu2fsl.jpg

35d8dc5.jpg

9fmurt.jpg

Ah, ova poslednja.. Kako bi lepo bilo da se sad zasadi neka travica, i postave sine za tramvaje.. :)

Kad vec sredjuju i tu okretnicu kako bi lepo bilo kad bi se napravio neki trg ispred crkve sv. Marka umesto onog budjavog parkinga :/
Prostor je idealan.

Sawovsky, ja sve vreme apelujem na to i pricam kako treba da ima lep prilaz ispred crkve a ne ono ruglo i taj uzasni parking..ali cini mi se da puno njima ne smeta haos ispred crkve at all :(

Moguce je, sto naravno ne mora da znaci, da je prostor ispred crkve Sv. Marka vlasnistvo same crkve, treba proveriti. U tom slucaju, crkva bi sama trebala da izdvoji sredstva za sanaciju prostora ispred svog objekta.

Neki lepo poplocani plato sa basticama, fontanama, elegantnim osvetljenjem, klupama i recimo spomenikom caru Dusanu(tu mu je les jel te) bi bio fantastican.

Ovde se jasno vidi na koji prostor aludiram, zamislite sad sve ovo gore sto sam nabrojao umesto betonskog ,popucalog parkinga i kola.I da se obnovi zgrada JAT-a.

photo-6476-08-10-06-10-27-19.jpg

Da, to ne bi bilo loše. Eventualno neki manje tradicionalan spomenik (postmoderna, npr) sa tom tematikom i eventualnom fontanom bi bio super.

I ja mislim da je tu mesto nekoj mirnoj (da ne kažem plemenitoj) fontani. Inače pogled celom dužinom resavske na crkvu je izuzetan, i jedan od najlepših u Beogradu.

Deonica Resavske od Nemanjine do Kralja Milana bila je jedna velika rupa, tako da je tu rekonstrukcija bila najneophodnija moguca. Parce od Kralja Milana do Bulevara nazalila se u dosta dobrom stanju i zao mi je sto ce i ta ulica zavrsiti u behatonu.

A fale i slike tamo gde tramvaj ide, sve izrovareno, uvek ima blata..ma blja kad se prodje, a steta je da se ne sredi jer ova crkva nam je jedan od glavnih aduta za turisticku posetu u bg-u. Po meni dovoljno je nekako da se napravi celina ispred crkve (da kazem da se zaokruzi taj deo ispred sa parkom),bar da stave velike zardinjere, zasade travu i zabrane parking i to bi vec licilo na nesto (ako se nema para za nesto bolje).

Sawovsky":13bbppw7 je napisao(la):
Neki lepo poplocani plato sa basticama, fontanama, elegantnim osvetljenjem, klupama i recimo spomenikom caru Dusanu(tu mu je les jel te) bi bio fantastican.
Spomenik caru Dušanu (po meni vrlo pristojan) već postoji. I nije ni mnogo daleko.

Ako mislis na spomenik ispred palate pravde, to je replika biste iz Narodne skupstine. Lep svakako jeste, ali prosto ne ide uz ono betonsko ruglo.

Goldstein":2l9fbplg je napisao(la):
Sawovsky":2l9fbplg je napisao(la):
Spomenik caru Dušanu (po meni vrlo pristojan) već postoji. I nije ni mnogo daleko.
Znam naravno, i bas sam razmishljao kako bi bilo da ga premeste na ovaj buduci trg koji sam zamislio, mislim da nas najveci vladar svih vremena to svakako zasluzuje.

Napravi nam tvoj zamisljen plan tj.trgic ispred crkve sv.Marka u sekciji Radionica .. :)

Vrh