Ja sam vec razradjivao to onako za sebe, velika je visinska razlika. Mislim da sam racunao i nagib kroz ceo tunel bi morao biti 8%, sto je prilicno mnogo u tunelu. Ne znam ni da li je po nekom propisu dozvoljeno.Sad nešto razmišljam, kada bi postojala veza sa Mirijevom u produžetku Ustaničke, ona bi bila negde između Mirijeva II i III, što mu dođe kao neka sredina naselja i da bi to dosta rasteretilo same pravce.
To tamo gde hoće park da pretvore u stambeni prostor.Profi spineri stižu na Bulevar.
Navali narode.
![]()
Тачно је да је извршена препарцелизација свих парцела које су у зони. Али не верујем да су почеле исплате, сугурно би чуо од наших људи из ММЛ, чак је један мањи део наше њиве планиран за одузимање и нико није звао за сада.SMT napreduje, verovali ili ne. Preparcelacija je skoro završena, a neki od objekata u zoni Smederevskog puta dobili su rešenja o rušenju.
Tramvaj sa gumenim tockovima bez sina je autobus. Poenta tramvaja je ekonomicnost jer ide po sinama.Zbog toga sam i mislio ,da samo neka linija tramvaja, ide do te nove okretnice.
27 marta i Dzordza VaŠingtona,takodje imaju puno sadržaja.Mislim da to dobro funkcionise,jer tramvaja ima puno manje,nego ostalog saobraćaja.
Ovde bi bio idealan, tramvaj na baterije ,sa gumenim točkovima.
![]()
Kineski tramvaj koji umesto po šinama ide po iscrtanoj putanji
Ovaj tramvaj bez vozača i električnih vodova, premijerno je predstavljen u gradu Džudžou u centralnoj Kini. Postavljanje šina u urbanim sredinama nije nimalo jednostavno niti jeftino. Zato je ovo rešenje prava mala revolucija. Naime, ovaj tramvaj s gumenim točkovima ne kreće se po šinama već po awww.gradnja.rs
Jel može neko da mi objasni kako je ovako nešto moguće na tramvajskim bašticama?