Šta je novo?

Rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra

Ne.Zvezdara je do Bulevara i Ruzveltove.Vracar nije nigde sa druge strane Bulevara sto i ne bi imalo logiku.

vucko":35jwu0xy je napisao(la):
Ne.Zvezdara je do Bulevara i Ruzveltove.Vracar nije nigde sa druge strane Bulevara sto i ne bi imalo logiku.

Vračar je do iza Depoa. Gornja strana Bulevara od Vuka ka Cvetku pripada Zvezdari, a donja Vračaru sve do iza Depoa tj. Sredačke ulice. Granica ide dalje ulicom Vojvode Šupljikca

maphandler.ashx

Tokom ove nedelje u Bulevaru su radili nešto na slivnicima u okviru tramvajske bašte.
Radovi su trajali više dana.

Teško mi je da poverujem da su samo popravljali slivnike od štete nastale vožnjom autobusa tramvajskom baštom (linija ada 4)

IMAG0506.jpg

IMAG0507.jpg

IMAG0508.jpg

Mislim da su ih spremali za zimu.Takodje su i radjene ograde u celoj duzini rekonstruisanog dela Bulevara,jasno se vide gde su novi deli ugradjeni.Jer stari deo taraba nije ofarban.

Da ispravim sebe,ta ista dva radnika(provalih jednog jer ima ogromnu kovrdzavu kosu) su farbali danas ograde da se ne bi videla mesta gde su stavljani novi delovi ograde.

Danas je raspisan konkurs za izgled 20 kioska koji ce biti postavljeni u poznatom delu Bulevara Revolucije od Ruzveltove do Cvetkove pijace.Ono posle naravno,ne postoji :)

http://zvezdara.rs/novosti/oglasi-tenderi-i-konkursi/1157.html

Pojavile su se prve udarne rupe u Bulevaru između Đerma i opštine, ali najveći biser je ovo.

BG-Hitna-pomoc.jpg

To je bilo u delu Bulevara posle Cvetka.

Tekst is novosti.

NA BULEVARU kralja Aleksandra, kod broja 367, desio se nesvakidašnji saobraćajni incident, u kome, na sreću, nije bilo povređenih. Naime, vozilo Hitne pomoći koje je išlo na intervenciju, upalo je u rupu koja je iskopana kako bi se sanirala vodovodna cev, koja je pukla noć pre toga u Bulevaru kralja Aleksandra baš kod broja 367.

- Nije bilo nikakve signalizacije da su radovi u toku i da je na kolovozu velika rupa, a iz pravca koga smo došli teško je uočiti krater - rekao je vozač ambulantnih kola. - U trenutku približavanja rupi, jedno vozilo se isparkiravalo na kolovor Bulevara. Kako bih ga izbegao, manevrisao sam i završili smo u rupi. Jednom rukom sam držao volan, a drugom doktorku, kako ne bi poletela napred - objašnjava vozač Hitne pomoći.

Prema rečima očevidaca, "putari" su postavili uličnu signalizaciju, tek posle udesa. Na licu mesta se pojavio i predsednik opštine Zvezdara, Milan Popović, kako bi se lično uverio u splet okolnosti koje su dovele do ovog incidenta.

Zbog ovoga neko u beograd putu treba da popije otkaz odmah idoti da im nije ponestalo tabli cudime da su ovo uopste objavili :bash:

Bilo je i na BG hronici ali kao slika gledalaca.

Inace sutra u Vuku u 12h predstavljaju izgled novih kiosaka od ruzveltove do cvetkove mehane,jeeeeej!

A to sto bukvalno nema asfalta od cvetka do ustanicke i sto nema saobracaja niti tramvaja ocigledno nikoga nije briga,jer zaboga,taj deo bulevara nije u Beogradu :notok:

vucko":v6l9yd5o je napisao(la):
Inace sutra u Vuku u 12h predstavljaju izgled novih kiosaka od ruzveltove do cvetkove mehane,jeeeeej
Шта?!
А кад је био најављени конкурс?! Пошто сам пратио и нигде ништа. Значи још један страначки конкурс. Још једна срамота. :notok:

@stf

Konkurs je bio raspisan 21.09. sto je bilo uredno objavljeno na sajtu Drustva arhitekata Beograda. I Vucko je pominjao konkurs vec nekoliko puta. Ocigledno nisi dovoljno dobro pratio.

Juce su prikazani pobednicki radovi. I jbs mi sve, ako ja razumem koncept ovog prvonagradjenog resenja - jedan kiosk su ustvari dva kioska, a tu je i treci, ali nije vezan za ova dva!? I gde je tu mesto za prodavca!? Uostalom, pogledajte sami:

Bulevarski%20kiosk%20-%201x2studio%20001.jpg

Bulevarski%20kiosk%20-%201x2studio%20000.jpg

Bulevarski%20kiosk%20-%201x2studio%20002.jpg

Bulevarski%20kiosk%20-%201x2studio%20005.jpg

Bulevarski%20kiosk%20-%201x2studio%20008.jpg

Bulevarski%20kiosk%20-%201x2studio%20007.jpg

Bulevarski%20kiosk%20-%201x2studio%20006.jpg

Bulevarski%20kiosk%20-%201x2studio%20003.jpg

Bulevarski%20kiosk%20-%201x2studio%20011.jpg

Bulevarski%20kiosk%20-%201x2studio%20012.jpg

Bulevarski%20kiosk%20-%201x2studio%20013.jpg

Bulevarski%20kiosk%20-%201x2studio%20014.jpg

Bulevarski%20kiosk%20-%201x2studio%20015.jpg

Bulevarski%20kiosk%20-%201x2studio%20010.jpg

Izvor: ::1x2 arhitektonski studio::

vauu bas su seper tezge :)
Samo da ne stave kartonske kutije izmedju
Ovo je bas dobro

Moj prijatelj je radio u jednom od tih kiosaka u Bulevaru pa ga izmestise gore kod Olimpa.Ima da se odusevi kad vidi u kakvu ga kutiju vracaju :lol:

Izabrano resenje znaci da ce kiosci biti ono sto je i predvidjeno za njih,a to je za cigarete,eventualno sokic,maramice i slicno.Novine i ostalo...

Ocigledno je da su kiosci kod nas postali svastara.Mislim da ovo i nece ispasti lose ako se dobro iskombinuje sa onim corner shopovima.

Кутије од: ростфраја (гарантовано не рђа), бушне (супер за лето) и природна натур (надупе) боја. :violina:

Страну на шалу, видећемо. Можда и неће лоше изгледати уживо.

možda i neće biti prodavca nego sistem kao kafemati. pritisneš šta ti treba, ubaciš pare u rupu, on ti to izbaci robu, kusur i doviđenja prijatno.

Bice sa prodavcem.Jer je poenta da se zaposle ljudi.A i opstini da iznajmljuje kioske.

DOlazimo do problema,gde tu staviti recimo klimu u leto ili grejalicu u zimu i slicno.

ma ja se pitam gde će tu da stane čovek koji prodaje, a ne klima, šta je to, izgleda mi kao bilbord a ne kiosk, ništa mi nije jasno

Покренут је поступак издавања радних виза потребном броју Хобита из Округа, за рад у овим киосцима. То је договорио наш представник на разговорима са домостројитељем Гондора око учешћа тамошњих патуљака у копању тунела за београдски метро.

:laugh: poštujem jednostavna rešenja, ali ovaj ga baš pretera... :rolleyes:

Poz svim forumashima,

Iako mi je prvi post, pratim rad foruma vec 2 godine i smatram da je ovo najbolji, najdetaljniji i (uglavnom) najkoncizniji forum. Sjajan izvor znanja kako poslovno za ljude koji rade u industriji tako i za aktiviranje sveopste svesti o tome gde smo mi a gde treba da budemo :)

Da ne sirim duze, ne bi se ni logovao do sada, vec sam video ovu nebulozu od kioska i morao sam da prokomentarisem...

po meni sve stvari koje ste naveli, klima, grejanje, gde ce bre da curi voda iz tog klima uredjaja, prostor i raspored, kordinacija sa prodavacima cigareta, novina, cipseva, itd itd. sve to dobro mora da se promisli a ne samo daj da stavimo dve velike kutije za sibice..., zasto to?, e zato sto mi se svidja :)

Resenje treba da bude funkcionalno pre svega a zatim estski u ovom smislu i za ovu potrebu - moje licno misljenje.

Druga stvar, proputovao sam dosta i siguran sam da postoje resenja koja su vec "pre made" a mogu da se implementiraju... zasto da izmisljamo tocak ako je neko vec uradio.

I na kraju, vizuelno lepo izgleda kiosk, pitanje je takodje i ugrabenih materijala, jer svi se secamo kada su postavljenje nove stanice auobuske (AQ), trajao je onaj lim i ona sedista jednu godinu dok nije sve pocelo da rdja na spojevima...

Eto... toliko od mene :)

Najci je natpis AU na kiosku kolio ja skontah u jednom dejlu ce biti prodavac bas me zanima koliko ce stepeni biti u istom ljeti.A u drugom djelu ce se nalaziti frizideri sa sokovima .Po slikama prakticnost izgleda nula .Mnogo lici na kutiju sibica .Takodje se nevidi kuda ulazi prodavac i kako ce tolike staklene povrsine zastiti od vandala ,lopova i sl :kafa:

Upravo, da ne govorimo koliko ce mesta da zauzme vise u osnovi u odnosu na neko drugo konvencionalno resenje, pa onda busenje asfalta za po dva dovoda za struju (nece, bice kablovi koji ce visiti 100%), a i ako sagledas u nizu ima tako po dva da budu u nizu celim bulevarom.

Vrh