Video sam na tim stubovima posebni deo za kamere kao na Nbg, to su one što love prekršaje dok one koje su na jednom visokom stubu su za centar za praćenje i upravljanje saobraćajem,tj.onaj što ga nedavno otvoriše i nazvaše Veliki Brat.:kafa:
Beograd -- Radovi na rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra biće završeni do 1. septembra, rekao je gradski menadžer Aleksandar Bijelić.
On je najavio da će na jesen, pored novih sadnica platana, najdužu ulicu u gradu ulepšati i nove česme.
...
Prema Bijelićevim rečima, u Bulevaru će biti postavljene i tri-četiri česme da bi građani koji šetaju najlepšom ulicom u Beogradu mogli da se osveže.
Toliko o novom ``evropskom`` izgledu Bulevara.Wile E. Coyote":5wjlftd5 je napisao(la):Старе навике се тешко напуштају...
Kojo kojote pa šta ti ja skrivih?Wile E. Coyote":28gq41z7 je napisao(la):Зафа, као и обично +1 за информацију са лица места :kk:
http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Kolovoz-u-bulevaru-gotov-za-pet-dana.sr.html
Коловоз у булевару готов за пет дана
Завршни слој асфалта биће постављен до 25. августа целом дужином улице. – Најинтензивнији радови на потезу од Ђерма до Тршћанске где у једном делу још нису готови носећи коловозни слој и трамвајска баштица
За тачно десет дана поново ће од Вуковог споменика до Цветкове пијаце и назад возити трамваји и остала возила у све четири коловозне траке. Уверења да ће рок за завршетак преуређења (1. септембар) најдуже саобраћајнице у граду бити испоштован претходних дана дошла су из уста највиших градских званичника који, ако је судити по интензитету дешавања на градилишту, извођачима радова не дају предаха. Да пројекат „изгурају” преко циљне линије, у задатак је добило више од 300 радника „Балкан градње” и њихових подизвођача који свакодневно раде у сменама продуженим и ујутру и увече.
Грађевинци дуж Булевара краља Александра истичу да су у току завршни радови на две од четири деонице (од Вуковог споменика до Депоа и од Батутове до Цветкове пијаце), као и да је „тежиште” посла пребачено на други и трећи лот. Данас и сутра би, како истичу надлежни, требало да буде постављен комплетан носећи слој асфалта на левој страни булевара (гледано узбрдо) од Ђерма до Тршћанске улице, а следи пресвлачење деоница такозваним хабајућим слојем по ком се крећу возила.
Извођачи наводе да је са Градском управом договорено да цела улица буде спремна за аутомобиле до 25. августа.
Највећу главобољу радницима тренутно задаје „горњи” део леве стране булевара пред Тршћанском улицом који није асфалтиран ни носећим слојем. Овде уједно има и највише машина које су завршиле постављање подлоге од туцаника, па се очекује да убрзо буде готово и постављање коловоза. Свеж бетон овде се види и унутар трамвајске баштице, а извођачи су јуче поподне тврдили да ће изливање колосека бити готово до краја дана.
Трамвајска баштица већ је асфалтирана у горњем делу улице и у близини Вуковог споменика, а приводи се крају и „покривање” колосека од општине до Ђерма. На супротној, десној страни од Голсвордијеве до Ђерма багери ископавају земљу на тротоару под који ће бити постављене касете за саднице платана, а управо се на овој деоници налази уско саобраћајно „грло” јер камиони који односе иловачу знатно успоравају возила из правца центра.
Сигнализација и трамвајска контактна мрежа постављени су целом дужином улице, а наредних дана почеће фарбање стубова и портала за ЛЕД осветљење, семафоре и трамвајску струју. По пуштању саобраћаја, на новој улици биће уграђене и камере које „лове” бахате возаче, односно уређаји за праћење и контролу саобраћајног оптерећења.
С обзиром на то да ће трамваји од септембра пролазити средином улице, булевару предстоји и ново темпирање семафора на раскрсницама на којима су возила скретањем удесно „секла” шине. Координација улице и интервали задржавања биће организовани тако да трамваји имају предност и од Устаничке до Вука стижу за четири минута мање него до сада.
E bas zbog ovakvog stava samih vas nikad necete ni imati bolje.442doBGD":38zplu1q je napisao(la):Na još nekoliko mesta (naročito na raskrsnicama) neravnine su izražene, odnosno dosta se osete, ali ipak je ovo Srbija, tako da se bolje i ne može očekivati
Ja i dan danas prepričavam kao najneverovatniju skasku situaciju kada se jedan prostak, na par koraka ispred mene, samo okrenuo i iz svojih "mednih" usta ispalio sočnu šlajmaricu tačno pred moje noge. Toliko sam bio zaprepašćen da ni reč nisam mogao da prozborim.stf":3qbvb6gl je napisao(la):Zaista mi nije jasno koliko treba biti malouman i sabanizovan da pljujes zvaku na plocnik, kada su kante na svakih je*******enih 25 metara. Jezik bi mu iscupao.
Počeli su da ih farbaju u standardnu boju tj. boju ostalih stubova u gradumilanobelgrade":pl5hjin6 je napisao(la):Koliko sam razumeo iz ovog Politikinog teksta,semaforski i ostali stubovi ce ipak dobiti neku farbu
jesu i hvala bogu na tome video sam ofarban semaforski stub, ne znam da li će raditi i stubove tramvajske mreže koji isto deluju malo neobrađenonbumbic":2gmr7g3z je napisao(la):Počeli su da ih farbaju u standardnu boju tj. boju ostalih stubova u gradumilanobelgrade":2gmr7g3z je napisao(la):Koliko sam razumeo iz ovog Politikinog teksta,semaforski i ostali stubovi ce ipak dobiti neku farbu
Kod Cvetka su i njih farbalizaffa":24c6pmvj je napisao(la):jesu i hvala bogu na tome video sam ofarban semaforski stub, ne znam da li će raditi i stubove tramvajske mreže koji isto deluju malo neobrađeno