Beograd 04. 05. 2010
PRESS
Počelo postavljanje šina na Bulevaru
U Bulevaru kralja Aleksandra juče je počelo postavljanje šina na delu od Cvetkove pijace do Batutove ulice. Montažna šinska konstrukcija istovarena je na ovu lokaciju preksinoć, a juče su radnici "Balkan gradnje" počeli sa merenjem, nivelisanjem i varenjem njenih delova.
Jedan od poslovođa ove kompanije je u nezvaničnom razgovoru sa reporterom Pressa rekao da su ove šine iste kao i one koje naši tramvaji već koriste u javnom saobraćaju, s tim što su stigle izolovane i već pripremljene za postavljanje.
- Ovim šinama ići će novi tramvaji koji će se koristiti u okviru beogradskog metroa. Bilo bi lepo da je ovaj šinski sistem kompatibilan sa onim koji već koriste vozovi, kao što je slučaj u Beču. Tada bi mogli da koriste iste trase i tunele, čime bi javni prevoz u Beogradu bio daleko efikasniji - priča ovaj poslovođa.
On dodaje da se zasad montira samo leva strana koloseka, na deonici od Batutove do Cvetka.
- Već su završeni radovi na zameni vodovodne, kanalizacione i telefonske infrastrukture s ove strane ulice. Kada je budemo osposobili za saobraćaj, zatvorićemo desnu traku ovog dela Bulevara da bismo nastavili radove s te strane saobraćajnice - objašnjava radnik "Balkan gradnje".
Njegov kolega kaže da bi postavljanje ovog koloseka trebalo da se odvija veoma brzo, ali da su radovi često usporeni zbog usklađivanja sa drugim izvođačima i podizvođačima.
- U ovom trenutku zaista niko ne bi mogao da potvrdi kada ćemo završiti ceo posao na ovom delu Bulevara. Ovde radi mnogo firmi i često čekamo da neki od njih završe svoj deo posla da bismo mi mogli da nastavimo. Inače, vidite i sami da su šine za jedan dan postavljene, premerene i nivelisane. Ovo je prvi put da postavljamo tramvajske šine na taj način - priča jedan od radnika "Balkan gradnje".
Inače, direktor "Beokom servisa" Snežana Voštinarov rekla je za Press da za danas nisu predviđene promene u saobraćaju u Bulevaru, i da se radovi na rekonstrukciji ove saobraćajnice odvijaju redovnim tokom.
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/beograd/story/115631/Počelo+postavljanje+šina+na+Bulevaru.html
- Ovim šinama ići će novi tramvaji koji će se koristiti u okviru beogradskog metroa. Bilo bi lepo da je ovaj šinski sistem kompatibilan sa onim koji već koriste vozovi, kao što je slučaj u Beču. Tada bi mogli da koriste iste trase i tunele, čime bi javni prevoz u Beogradu bio daleko efikasniji - priča ovaj poslovođa.
Ups,nije to belam,nego ja sam lud,ja sam lud,ja sam lud...