vucko":axswbmts je napisao(la):
ko kaze da nece biti zemna trasa?ako izaberu taj projekat samo ce da povade ploce ubace vece za siroki kolosek i eto,nemojte pomisljati da je ovo indikacija icega zapravo.
Slažem se sa Vučkom potpuno.
stf":axswbmts je napisao(la):
Tvoju sumnju da je moguce prosirivanje betonskih ploca, ja cu da umirim rekavsi da je to nemoguce, jer te ploce trpe zestoka opterecenja i nikako ne smeju da se "nastavljaju" i "prepravljaju".
Nisam se adekvatno izrazio. Izvinjavam se i hvala ti što si pojasnio moje idiotsko izražavanje
Moj strah je upravo ono što je vučko napisao.znam da nema "dodavanja" 20cm ili tako nešto na ploču.
2012":axswbmts je napisao(la):
a Metro će se u drugoj fazi od Vuka prema Mirjevu produžavati po dve stanice godišnje
Eh moj 2012, optimisto nenadmašni, po dve stanice godišnje!?
Ja ne verujem da je neki plan usvojen, naročito zbog finansija. Može se maštati i planirati i tri stanice godišnje ali kad se nema para za to, to je samo plan
DRUGO.
Ovo sa pločom se jedino može protumačiti kao znak da, kada je bila na vrhuncu priča o BELAMU, nije postojao BILO KAKAV PLAN IZGRADNJE. jer je nešto posle toga rađen plan za Bulevar.
Da je priča oko BELAMA bila ozbiljna u planu za rekonstrukciju bulevara bi bila ploča za šine bila predviđena za širi kolosek. Nažalost nema razloga da se veruje da i priča na koju se 2012 oslanja o produžavanju prve linije po dve stanice godišnje ozbiljnija mnogo od priče o BELAMU.
Idiotski jeste ali očigledno mi nemamo dugoročnu, a bogami ni srednjoročnu koherentnu razvojnu strategiju saobraćaja!
Nažalost, iz širine ploče se ne može izvesti bilo kakav zaključak, osim da nije planirana za široki kolosek, ali to ne znači da se to jednog dana neće raditi, a još manje da to znači da će metro proći podzemno ispod Bulevara ma koliko god da bi i ja to voleo tako da tumačim!
Rekonstrukcija Bulevara ima veze samo sa tramvajima i ničim drugim što se tiče šinskog saobraćaja!
Nemojmo da pretvorimo ovu temu u podforum za metrou u Bulevaru!