Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Bul.Mil.Milankovica uz prugu. Verovatno priprema iza skode...
20241214_104229.jpg

Наплаћују силне паре од рекламе на крову, а жале се да не могу сами да реше проблем. Звекнуо би им ја пар казну од неколико десетина хиљада, па да видиш како ће не моћи, већ морати да реше проблем. Фолиранти.

Наплаћују силне паре од рекламе на крову, а жале се да не могу сами да реше проблем. Звекнуо би им ја пар казну од неколико десетина хиљада, па да видиш како ће не моћи, већ морати да реше проблем. Фолиранти.
Kao neko ko ima poznanika u toj zgradi znam da naplaćuju bedne pare. Boje se da promene cene pa da im odu reklame.

Ja sam se zezao sa drugarom, za te pare ja ću sa zakupim i da imam svoje ime na vrhu zgrade. Verovatno agencija više plati struju nego mesto za reklamu.

Elem to je opet nešto evrica više nego druge zgrade bez reklama. Stvarno je nedopustivo da zgrada dodje u takvo stanje + da se još traže pare od grada za obnovu.

Da se traži novac za energetsko sređivanje zgrada razumem..

Ove nadstrešnice su u jezivom stanju, ovo bi trebalo porušiti pod hitno pa zameniti ih u istom obliku nekim laganijim materijalom, ne deluju mi baš racionalno projektovane sa ovako masivnim pločama i tankim nosačima. Sve te zgrade imaju veliki broj stanova i pojedinačno ne bi morale da se izdvoje ogromne pare za sanaciju fasade, radi se očigledno o tome da ljudi ne žele da brinu o zajedničkoj imovini, ali će izgleda većina biti prisiljena ako ne žele da im svaki izlazak napolje bude kao u ratnoj zoni.

@Вожд "naselje Sunca otrgnuto od močvare" a na fortografiji se bukvalno vidi kultivisana njiva. Mora da su je obrađivale žabe i kormorani.

Povraća mi se više od današnjeg papagajskog ponavljanja davno raskrinkanih propagandnih komunističkih mantri o nikad viđenom progresu i napredovanju.

Kad bolje razmislim, imaju dosta savremen prizvuk.

Знам ја то, обрати се за исправку аутору текста..

Данас – 23.12.2024. објављен је рани јавни увид за потребе израде ПДР простора између булевара Хероја са Кошара, комплекс ССГ, улице Омладинских бригада и инфраструктурног појаса железничке пруге. Све имате овде https://www.beograd.rs/cir/gradski-...a-i-infrastrukturnog-pojasa-zeleznicke-pruge/

Реч је о делу блока 41А који се налази између постојеће бензинске станице (комплекс ССГ-Станица за Снадбевање Горивом) и железничког надвожњака који је у градњи. Радиће се комерцијални садржаји и с обзиром да је инвеститор предузеће Ауто Свет доо (Auto World) које се бави увозом и прометом возила и резервних делова, овде ће бити и салон половних возила, продавнице ауто делова и додатне опреме. Сада имају објекат у насељу Ледине у Виноградској улици и мањи плац (у закупу) у насељу Бежанијска коса у Недељка Гвозденовића.

Планом је предвиђено да улаз у будући комерцијални комплекс буде једносмерни који се одваја са постојећег улаза у бензинску станицу. За излаз из комплекса се планира саобраћајница ЈС_1 која ће ићи иза постојеће бензинске станице и постојећег ауто центра „Петошевић“ и излазиће на Омладинских бригада. С обзиром да ће се комплекс градити поред железничког насипа и да ће та нова саобраћајница ићи дуж насипа, „Инфраструктура железнице Србије“ је дала своје мишљење, а сагласно проширењу самог железничког насипа за још по један колосека са сваке стране насипа. Заокружио сам црвеним шта је битно у мишљењу.
Неколико скица и ортофото.

Ортофото_
ортофото_.JPG

Ортофото-граница ПДР-а
ортофото.JPG

Катастарске парцеле
катастарске парцеле.JPG

Неизграђено земљиште
неизграђено земљиште.JPG

Постојеће коришћење земљишта
постојеће коришћење земљишта.JPG

Планирана намена површина
планирана намена површина.JPG

Улаз и излаз из комерцијалног комплекса
улаз у ауто плац.JPG

Мишљење инфраструктуре железнице
мишљење железнице1.JPG
мишљење железнице2.JPG

Ove nadstrešnice su u jezivom stanju, ovo bi trebalo porušiti pod hitno pa zameniti ih u istom obliku nekim laganijim materijalom, ne deluju mi baš racionalno projektovane sa ovako masivnim pločama i tankim nosačima. Sve te zgrade imaju veliki broj stanova i pojedinačno ne bi morale da se izdvoje ogromne pare za sanaciju fasade, radi se očigledno o tome da ljudi ne žele da brinu o zajedničkoj imovini, ali će izgleda većina biti prisiljena ako ne žele da im svaki izlazak napolje bude kao u ratnoj zoni.
Niste upoznati sa situacijom u tim zgradama a dajete sebi za pravo da komentarisete desavanja u istim. Dakle, kao neko ko zivi u tim soliterima i ko se u zadnjih godinu dana bavi svojom zgradom, sa jos nekolicinom komsija i profesionalnim upravnikom, mogu da kazem da nasa zgrada ima oko 3500e mesecnog budzeta od investicionog odrzavanja, koje je uvedeno pre tacno godinu dana i da na sve nacine pokusavamo da dodjemo do firme koja bi htela da radi ovu sanaciju koja je vrlo kompleksna, jer su zgrade stare, a pritom imaju 17 spratova, ali smo od svih firmi koje smo kontakrirali bili odbijeni, jer ova sanacija nije toliko isplativa i sve gradjevinske firme vec imaju i previse posla da bi usle u ovo. Podizanje energetskog pasosa za nase zgrade je jako skupo, ali smo takodje konkurisali i za to, na konkursu EBRD. U poslednjih par meseci smo pritiskom na Gradsko stambeno uspeli da dodjemo do firme Concord West koja nam je dala ponudu za projekat za kompletnu sanaciju fasade koji iznosi 14 400e, dakle samo projekat, dok o cifri za izvodjenje radova nisu hteli nista da nam kazu, makar ni okvirno. Da podsetim da je Blok 30 zasticen od Zavoda za zastitu spomenika, pa svako izvodjenje radova na zgradama zahteva i njihovo odobrenje, kao i vracanje u prvobitan izgled. Sada smo dosli i do ponude Vojne ustanove koja odrzava zgrade, koja bi za 30ak hiljada eura ugradila konzolne nosace na svaku terasu i tako obezbedila da ne dodje vise do padanja betonskih blokova, kao sto je do sad bio slucaj.
Sto se tice nadsresnica, one se nalaze na gradskom gradjevinskom zemljistu, pa samim tim nismo sigurni da zgrade mogu da rese taj problem, jer nije na parceli zgrade, s toga i jeste upitan grad za pomoc, ali do sad nismo dobili nikakvu pomoc, osim postavljanja ograda.
Ako ovde na forumu postoji neko ko moze da nam pomogne da isteramo ovu pricu sa sanacijama fasade na pravi nacin, neka mi se slobodno javi preko dm.
Srdacan pozdrav

То је чланак из Политике из 2019.године

Недеља, 03.03.2019. у 11:04, Бранка Васиљевић

Насеље сунца отргнуто од мочваре​

Vrh