Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Eh, kad bi mogao malo da se pozabavi nekim drugim kvartom...
Tog pajsera i da prizoves nema sanse da uradi neko smisleno unapredjenje drumske infrastrukture tamo gde treba, kao npr:
Могао је да провуче парче малог метроа на сужењима Деспота Стефана и дуж Макензијеве, Цара Николаја и Жичке.
Pre cemo da vidimo neki veledebilizam, npr. da leti tramvaj sa Vojvode Stepe, nego nesto zapravo itekako potrebno

slika-stara-fotografija-fudbaleri-novi-beograd_slika_O_406473953.jpg

Ako sam omanuo, ispravi me. Koliko se sećam, postoji zemljani put koji povezuje te dve Nehruove, a prolazi pored groblja.​

Da li neko zna kada pocinje gradnja odnosno nastavak projekta Plato Bezanija?

nije to isti izvodjac.
novi je GPA Construct.
veci su stanovi i cijene su lijepe...

Da li neko zna kada pocinje gradnja odnosno nastavak projekta Plato Bezanija?
@комшија_ЗК, на страни 267 од 29.08.2024. на исто овој подтеми собјавио сам јавну презентацију урбанистичког пројекта за изградњу/"наставак" стамбено-пословног објекта "Плато Бежанија". Све имаш овде https://forum.beobuild.rs/threads/razvoj-novobeogradskih-blokova.86/page-267#post-1302501 , сем цене станова, а за то је још увек и те како рано. Тек је била јавна презентација, па онда иду јавни увиди,.....

Што се саме градње тиче, то ће бити негде крајем пролећа, почетком лета следеће године, а најбољи показатељ почетка градње шпица "Плато Бежаније" ће бити рушење објекта Мунгоса, кафића Пауза и аутоперионице. Не секирај се, на време ћу ти сигнализирати кад буду почели са рушењем, односно прво са исељењем из наведених објеката.
Наравно и ти се информиши код извођача тј. инвеститора, јер мали је број станова који ће се ту сада градити, биће их укупно 19 (двособни, трособни и четворособни).

Pronasao sam ja tvoj post pre nego sto pitah ali nigde nisam mogao da nadjem informaciju vise. Po tvojim recima, a kao sto si i rekao jos uvek je rano za bilo kakve naznake o samoj zgradi ali i cenama. Projekat me zanima zbog moje majke koja zeli da ostane na Kosi, a ne treba joj veliki stan u kom je sada sama + sto ga svakako u nekoj skorijoj buducnosti ceka renoviranje. Gledao sam cene starogradnje na Kosi, a cene su takve da sa renoviranjem izadje kao novogradnja.

Ne vidim zašto bi bilo rano za cenu. Cena koju su pominjali u GPA Construct početkom septembra bila je između 3500 i 4000e plus PDV.

4400 sa PDVom. Ludilo. Po toj ceni bolje otići do Soul64 i kupiti tamo, ista je cena.
Ma ovo je neka agencija okacila iz ko zna kog samo njima poznatog bolesnog razloga. Mozda opipavaju trziste, da vide koliko ljudi je spremno da pozove. Isto kao sto se prica da je preko puta palate 7k. U kom svetu ima smisa da se na kilometar odatle prodaje kosa kvart za 2700+pdv i da jos uvek imaju neprodatih stanova, a zgrade su gotove i sa druge strane isto na kilometar ima lux 51 koji se prodavao za oko 3000+pdv. Da se ne pominje da je sve u bloku 64/65 jeftinije od ovoga.

Da, da, videh to. Samo jos mora neko da kupi po toj ceni. Ako ne bude isla prodaja spustice cene. Krenu od 7, pa 5 ne zvuci tako strasno.
Hotel Jugoslavije novi ce krenuti oko 8k, videcemo kako ce prodaja tu ici, mislim da tu svakako kupuju ljudi kojima novac nije problem uopste, samo je pitanje da li im se nesto svidja.

Ma ovo je neka agencija okacila iz ko zna kog samo njima poznatog bolesnog razloga. Mozda opipavaju trziste, da vide koliko ljudi je spremno da pozove. Isto kao sto se prica da je preko puta palate 7k. U kom svetu ima smisa da se na kilometar odatle prodaje kosa kvart za 2700+pdv i da jos uvek imaju neprodatih stanova, a zgrade su gotove i sa druge strane isto na kilometar ima lux 51 koji se prodavao za oko 3000+pdv. Da se ne pominje da je sve u bloku 64/65 jeftinije od ovoga.
Ma oni su neka nova agencija, Supermarket nekretnine, zvao sam ih za drugi oglas. Agent vrlo neprijatan, čak bi rekao i bahat, informacije kriju ko UDBA, što mi je odmah red flag čim ne žele ništa da podele a cena je 30% veća od okolnih nekretnina. Slažem se, ima mnogo mnogo boljih lokacija i opcija od ove, a od svega navedenog u opisu oglasa iskreno ne vidim šta je vredno te cene. Već u oglasu piše kako je jedan stan rezervisan - čitaj dali vlasniku perionice u zamenu za plac.

Vrh