Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Ali Amerikanci su generalno alergični na javni prevoz, imaju ideologiju ličnog automobila i ispod časti im je da se voze autobusom. Negde je i očekivano od njihovih inženjera da razmišljaju ovako perverzno.
Нису они спонтано постали алергични, него се на томе радило деценијама. Американци алергични на свако трошење новца на јавне потребе, осим ако није у питању војска и полиција. На здравство троше са приватним системом више од иједне државе на свету, а пали су на ниво Мексика.

Код нас се спроводи сада једна латионамериканизација Србије., где елите уступају све ресурсе па и животни простор, а за узврат учествују у расподели колача са странцима који колонијално експлоатишу Србију. Овде и метро једино може да се гради као коруптивна шема која неће побољшати превоз у граду.

Нек оживе идеју о центру за промоцију науке. Мада могли су ту нове зграде за факултете уместо што су их углавили између руске школе, техничке школе и ватрогасне станице.
Њих наука не занима, а они које иста занима су за њих технолошки и демографски вишак који мора да се шаље у иностранство. Такође, сигурно им неће пасти на памет да спроведу у дело пројекат направљен у време жутих.

Да ли је истина да се у блоку 4 планира градња пет нових зграда и шта се то тачно планира?
20241024_003208.jpg

Да ли је истина да се у блоку 4 планира градња пет нових зграда и шта се то тачно планира?
Pogledajte prilog 216814

Kakva dramatizacija čoveče i širenje dezinformacija. Objekti 2, 3 i 5 su za javne potrebe, tačnije Objekat 2 ne postoji trenutno i predviđena je izgradnja osnovne škole, sa dodatkom predškolske ustanove i muzičke škole. Objekat 3 već postoji i to je vrtić, i po postojećem planu je zoniran taj prostor za vrtić, jedina promena koju ja vidim jeste da su minimalno korigovali granice parcele i zone i da je predviđeno proširenje kapaciteta vrtića jer po proceni nema dovoljan broj mesta u vrtiću Petlić. Objekat 5 takodje ista priča tu je već srednja škola, planira se dogradnja i proširenje srednje škole.

Objekat 4 jeste planiran za novi stambeno poslovni kompleks, tu će stradati postojeće zelenilo i za to se slažem da je moglo bolje da se zonira. Objekat 1 neću da komentarišem, i tu niko nije čist, ne investitor a ni vlasnici stanova koji su kupovali stanove znajući da je projektom palniran taj komercijalni objekat još pre 15-20 godina.

Sve u svemu ovaj "flajer jako jednostrano prikazuje situaciju, kao da je planiran Beograd na vodi 2.0, i da će žive da ih zagrade u svoje stanove. U eri kada se ljudi muče da upišu dete u vrtić, i OŠ im je daleko, oni protestuju protiv povećanja kapaciteta predškolskih, školskih, i srednjoškolskih ustanova. Za mene lično to je unapređenje i poboljšanje kvaliteta života za stanare. A ta poljana koju brane, brane je da bi imali gde kola da parkiraju, ne brigaju oni previše za zelenilo.

Link ka pravom grafičkom prikazu: 02_Planirana namena povrsina
Link ka tekstualnom opisu: tekst NACRT

Čitam sad opet ovu glupost od poziva na protest. Najbitnije OSTAJEMO BEZ PARKINGA. Onda davićemo se u govnima, nije mi samo jasno kojoj kanalizaciji će se daviti ali ajde, "nestaju zelene površine" na koje oni sami parkiraju svoja vozila, "udisaćemo smrad i prašinu" pa ne gradi se deponija pa da udišete smrad i prašinu, "neće biti prolaza za hitnu pomoć i vatrogasce" ovo tek ne znam kako su zaključili pošto putna infrastruktura ostaje ne promenjena. Znači ovo kao da je pisala osoba u krizi srednjih godina koja je uživalac teorija zavera u slobodno vreme.

Poslednja izmena:
Čitam sad opet ovu glupost od poziva na protest. Najbitnije OSTAJEMO BEZ PARKINGA. Onda davićemo se u govnima, nije mi samo jasno kojoj kanalizaciji će se daviti ali ajde, "nestaju zelene površine" na koje oni sami parkiraju svoja vozila, "udisaćemo smrad i prašinu" pa ne gradi se deponija pa da udišete smrad i prašinu, "neće biti prolaza za hitnu pomoć i vatrogasce" ovo tek ne znam kako su zaključili pošto putna infrastruktura ostaje ne promenjena. Znači ovo kao da je pisala osoba u krizi srednjih godina koja je uživalac teorija zavera u slobodno vreme.
Klasika, evo u viber grupi mog bloka se pre koji dan spomenulo moguce zoniranje bloka i odmah je krenulo kukanje o broju parking mesta, "sta ce gosti kada vam svrate par dana, gde da parkiraju?", "ovo je pljacka", itd.
Evo danas gledam neko se nabio na 1cm do mene nekako i time zablokirao jos dvoje kola jer je nepropisno parkiran, a iza njega se lik uredno parkirao. Sad taj sto je nepropisno parkiran ima lufta 10cm da manevrise da se isparkira, ja nemam mesta da pomerim kola a da ne zablokiram druge ljude, a nemam vremena ni da trazim drugo parking mesto.

A blok 4 slike sa google mape su prava slika i prilika zelenila koje se brani:
Screenshot 2024-10-24 at 11.47.40.png

Sada racunam da je jos gore jer su ovo stare slike a kola samo vise i vise ima.

Klasika, evo u viber grupi mog bloka se pre koji dan spomenulo moguce zoniranje bloka i odmah je krenulo kukanje o broju parking mesta, "sta ce gosti kada vam svrate par dana, gde da parkiraju?", "ovo je pljacka", itd.
Evo danas gledam neko se nabio na 1cm do mene nekako i time zablokirao jos dvoje kola jer je nepropisno parkiran, a iza njega se lik uredno parkirao. Sad taj sto je nepropisno parkiran ima lufta 10cm da manevrise da se isparkira, ja nemam mesta da pomerim kola a da ne zablokiram druge ljude, a nemam vremena ni da trazim drugo parking mesto.

A blok 4 slike sa google mape su prava slika i prilika zelenila koje se brani:
Pogledajte prilog 216876
Sada racunam da je jos gore jer su ovo stare slike a kola samo vise i vise ima.
Sve je gore.
1729763753809.png

Igrom slučaja roditelji bivše žive u zgradi na slici. Kad krenu kiše toliko razrovare tu poljanu automobilima da je nemoguće prošetati psa od blata. Efektivno unište zelenu površinu.

Da, blok 63 se odbranio od još jedne zgrade, kako sam iz razgovora sa jednom upućenom osobom saznao, odustalo se od gradnje. Šta to dalje treba da znači ne znam, da li grad može da preuzme parcelu uredi je ili ne, ili ostaje u vlasništvu investitora...

Ta strana Jurija Gagarina je pakleno zauzeta, stvarno treba zabraniti bilo kakvo gradjenje a da to nije park.

platis par huligana sa fantomkama i zavrsio si posao, to je izgleda modus operandi koji je upalio u bloku 63

Искрено, и боље је што су одустали од тога. Нигде на свету не постоје две полицијске станице међусобно удаљене мање од 300 метара. Боље да су пројектовали станицу негде у Савским блоковима, тамо има гомила дрогоша и хулигана, а полиције нигде, док их у крају око општине и Фонтане има сваки дан.

Ima ih i u Savskim blokovima. Jednom prilikom sam se zadesio tamo kada je policajac koji patrolira smarao (figurativno) nekog muškarca koji se tu našao poslom, a samo zastao na trenutak da se odmori.​

Мислим да има полицијска испостава у блоку 45 и да ту често дежура и жандармерија.

Ne znam jel ovo bilo. Ceo Bulevar Umetnosti sa buducim prolazom ispod pruge i svojim nastavcima do Save ima potencijal da bude ozbiljno lep i prestizan bulevar jednog dana, sa svim planiranim projektima. Jedini koji veze dve obale reke.

Ne znam jel ovo bilo. Ceo Bulevar Umetnosti sa buducim prolazom ispod pruge i svojim nastavcima do Save ima potencijal da bude ozbiljno lep i prestizan bulevar jednog dana, sa svim planiranim projektima. Jedini koji veze dve obale reke.
Malo detaljniji clanak sa grafikom ima ovde:

Malo detaljniji clanak sa grafikom ima ovde:
Vau koja rugoba od zagrade. Pritom preveliki gabariti po meni, malo me podseća na Savada 3 koja izgleda kao nabubreli monstrum. Nadam se da je ovo samo "prototip" i da će biti normalnijeg izgleda zgrada.

Vrh