Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

ceo novi beograd je pravi geto iz komunistickog vremena
Vau, otkrio si rupu na saksiji.

Ceo Bulevar Umetnosti sa buducim prolazom ispod pruge i svojim nastavcima do Save ima potencijal da bude ozbiljno lep i prestizan bulevar jednog dana, sa svim planiranim projektima.
:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Vau koja rugoba od zagrade. Pritom preveliki gabariti po meni, malo me podseća na Savada 3 koja izgleda kao nabubreli monstrum. Nadam se da je ovo samo "prototip" i da će biti normalnijeg izgleda zgrada.
Ceo blok je "svaka vaška obaška".

@vinogradjanin hvala na linku, evo izvukao sam grafiku da se lakse vidi:

Screenshot 2024-10-28 at 10.29.47.png

Screenshot 2024-10-28 at 10.28.34.png

Screenshot 2024-10-28 at 10.28.27.png

Šapić je najavio i "novi saobraćajni projekat sa dodatnim saobraćajnim rešenjima na Novom Beogradu", koji će za desetak dana zvanično biti predstavljen građanima.

– Podsetiću vas da smo proširili Bulevar Zorana Đinđića, Tošin bunar, kao i Ulicu Nikole Dobrovića. U skladu sa time ćemo vrlo brzo predstaviti jedno ozbiljno i veliko dodatno saobraćajno rešenje na Novom Beogradu. Sva ova rešenja biće gotova do završetka izgradnje novog mosta, odnosno kružnog toka ispred njega, i onda ćemo biti u prilici, što mislim da nema nijedan grad u Evropi koji leži na obalama reka, da možete da se odlučite na koji ćete most da idete do samog kraja, dok ne dođete do reke – rekao je Šapić.

Охо-хо, Пантитју, охо-хо!

Поиграјмо се и баба Ванге: у питању је покривање аутопута кроз Нови Београд, да би се изнад њега направила нова паркинг места.
Има ли неко "бољу" идеју?

Verovatno ukidanje razdelnih ostrva i zelenih pojasa u korist traka. Iskreno, ništa drugo mi ne pada na pamet da bi moglo da bude.

Може бити. Још ако је открио тамо и закопане подземне пролазе, може и њих театрално да најави.
Мада ми делује помало да је нешто амбициозније...

Za proširenje JG (kom se protivim) je skoro bio i neki opozicioni (postar) stručnjak koji je rekao treba po dve dodatne trake da dodaju.. gde bi nas sve ovo doguralo kada obe strane samo nove trake vide.

U JG treba poboljšati sinhronizaciju semafora u špicevima, jutarnjem ka centru i popodne ka blokovima. Vrlo često zaglavi ujutro na raskrsnici sa OB, u momentu prolaska vidiš 15 automobila sa obe strane OB a u JG stotinu. Funkcionisalo je odlično do pre nekih 5 godina dok se neki neuki gradski službenik nije poigrao ili je nekom važnom u gradu odgovaralo tako. Nemam drugo objašnjenje

Čekaj jel to sada Šapić tizuje kao pevaljka kada kaće da će nekad biti album i da će raditi sa velikom zvezdom pa kao nagađamo ko je to.

Kada će reći šta se to radi?
Meni isto sluti da će neke delove JG proširiti i to je to.

Ma, već je nagovestio danas na konferenciji to svoje veliko rešenje, a i na prošloj - bulevar uz Savu i Dunav kakav "nema nijedan grad u Evropi" - odnosno širenje Jurija Gagarina, širenje Bulevara Nikole Tesle i njihovo povezivanje preko kružnih tokova kod Ušća i ispred novog mosta, i Ulice Vladimira Popovića.

Kaže da će kružni tok kod Crowne plaze biti "najznačajniji kružni tok u zemlju", jer ćete Bulevarom Zorana Đinđića moći da dođete do njega i tu izaberete da li ćete desno na Gazelu i Most na Adi ili levo na novi most i Brankov.

On bukvalno o gradu razmišlja iz pozicije čoveka koji sa Bežanijske kose ide kolima u centar :D

Je l zna neko zašto kamioni izlaze iz bloka 42, parcela pored NCR-a? Prošao sam jutros i malo pre pored, sve vreme se radi nešto.

Ili rade nesto oko bivseg buvljaka ili oko BASa mozda postava za novu zgradu

Ајте молим вас! Ипак НБГ има најслабију уличну мрежу у Београду и Србији. Знају се приоритети.

Какав кошмар јбт, нестварно! Хахаха

Могао је да провуче парче малог метроа на сужењима Деспота Стефана и дуж Макензијеве, Цара Николаја и Жичке.

Vrh