Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Zapušten je ceo Novi Beograd, Dule. Ne mogu da se otrgnem utisku da se namerno kažnjava, jer je drugačije glasao na izborima.

Tri puta su o jesenas dolazile ekipe zelenila i skupljale lišće na gomilu. Međutim, niko ga nije odnosio mesecima, tako da je to košava sve opet razduvala. Pre neki dan su ponovo napravili gomile, ovog puta lišća, granja i humusa koji je počeo već da se stvara. Opet se čeka neka druga ekipa koja će to počisti. Nadam se da će doći ovog puta, videćemo.

Današnje slike iz 24. bloka:

Pogledajte prilog 1

To je to.

Jedna ekipa sakupi na gomilu, u međuvremenu padne sneg, kiša, duva vetar, a druge ekipe nema.

Nekada i dođe kamion, ali ne može sve da odnese, pa sledeći put dođu (ako dođu) za par nedelja.

Ja sam isto ubeđen da se namerno sabotira čišćenje na NBG zbog Šapića.

Kakva je situacija u Zemunu?

Крајње је време да и НБГ оснује своје општинско ЈКП које би додатно бринуло о хигијени. Сурчин има ЈКП, Земун има ЈКП, а и по Миријеву сам виђао људе у жутим прслуцима како чисте са неким ознакама општине Звездара.

Pitanje je da li je Šapić sposoban da to izdejstvuje?

Ako Zemun i Surčin imaju svoje JKP, onda ne vidim razlog da ni preostala sremska opština to nema.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Мислим да јесте, али му можда то и није познато као могућност. Ево ЈКП Земун руководи пословним простором и пијацама у Земуну које не држи ЈКП Пијаце. ЈКП Сурчин руководи пијацама, паркингом, гробљима, зеленилом, рециклажом и јавном хигијеном, а имају чак и рудник песка у својој надлежности. Све су то делатности за које Град Београд има јавна предузећа која се баве тим областима (пословни простор, пијаце, гробља, паркинг сервис, зеленило, чистоћа). Притом није реч о тзв. приградским општинама попут Обреновца, Сопота, Гроцке и осталих који исто имају своја засебна ЈКП без присуства градских ЈКП на својој територији.

Mislim tj uveren sam da su Savski blokovi vec godinama najpropaliji i najzapusteniji deo Novog Beograda. Ove dve reportaze su apoteka za Savske blokove koji su u teskom rasulu.

Iako Retenzija zvanično pripada Zemunu, nekako mi je geografski o više NBG, a i pošto je ovaj plan i za blok 8a koji pripada NBG, ipak ću postovati ovde.

NACRT plana detaljne regulacije šireg područja Bloka 9b na teritoriji Zemuna i Novog Beograda, koji se, po kanalizacionoj crpnoj stanici postavljenoj ovde, naziva Retenzija, predstavljen je građanima na javnom uvidu u zgradi Gradske uprave. Površina plana obuhvata 22 hektara, a tu bi u budućnosti trebalo da budu izgrađene dve predškolske ustanove za prijem oko 650 dece, kao i sportski tereni iznad kanalizacione crpne stanice. Planom je predviđena i izgradnja objekata i kompleksa javnih službi.

Ciljevi plana su, kako se navodi u dokumentima Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju, unapređenje postojeće saobraćajne mreže, oplemenjivanje zelenih površina i povećanje broja parking-mesta.

- Osim površina za stanovanje, planom se predviđa izgradnja objekata i kompleksa javnih službi. Ujedno, prema planiranom broju stanovnika, oko 8.870 na teritoriji plana, potrebno je sagraditi dve predškolske ustanove za prijem oko 650 mališana, dok će deca školskog uzrasta koristiti kapacitete postojećih osnovnih škola u okruženju. Zelena površina na objektu retenzije, odnosno crpne stanice od oko 1,5 hektara, imaće dvojaku funkciju - hidrotehničku i rekreativnu. Iznad retenzije biće omogućena izgradnja sportskih sadržaja - igrališta i terena za rekreativni sport, a koji ne smeju biti zatvorenog tipa - kažu iz Direkcije.

Pročitajte još - Dogodine u prestonici i devet montažnih obdaništa

U dokumentu se navodi i da su postojeće zelene površine, koje datiraju još od izgradnje stambenih objekata u blokovima 8a i 9b, devastirane i zapuštene. Zato je potrebno zasaditi još biljaka, ozeleniti travnjake, urediti slobodne površine, kao i posaditi drvorede visokih lišćara na parkinzima. U planu je obnavljanje postojećih površina za igru dece različitih uzrasta, sportskih igrališta, kao i postavljanje parkovskog mobilijara.

Osnovna ograničenja prostora tokom izrade nacrta bili su, kako navode, veliki broj neplanski izgrađenih objekata komercijalne i mešovite namene, prostor retenzije sa antenskim stubovima mobilne telefonije, kao i visok nivo podzemnih voda.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... a-bloka-9b

Inace na javnom uvidu bili su vlasnici divljih objekata koji su predvidjeni za rusenje zbog uredjenja ulice i trotoara i raspitivali se kako da sacuvaju svoje divlje nakaze

Ma neka ruše. Sve te kućice su odvratne i uopšte ne pripadaju tom delu grada.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Aко прошире Александра Дубчека на 4 траке то ће бити велико побољшање.

Uh, kako bih voleo da vidim tu ulicu bez svih onih objekata sa desne strane (zaključno sa pumpom)

A naročito sa metro stanicom koja je tu negde planirana.

Evo dve vesti koje mi se čine da su u koliziji.

U BULEVARU Mihajla Pupina, u zoni raskrsnice sa Ulicom Aleksandra Dupčeka, rezervisan je prostor za potrebe trase prve linije Beogradskog metroa. A od Ulice Aleksandra Dupčeka, Ulicom Žarka Miladinovića planirana je veza ka depou beogradskog metroa u Laudonovom šancu.
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... a-bloka-9b

Планери су предвидели и саобраћајне новине, а највећа је могућност да се повежу улице Тошин бунар и нови Новосадски пут. Због изградње нове саобраћајнице, у зони Лаудоновог шанца, којим је некада пролазила пруга а после њеног укидања настало неформално насеље, десетине објеката у том насељу могло би да буде порушено.
http://www.politika.rs/scc/clanak/42292 ... zece-Zemun

Taj Laudonov šanac je inače granica NBG i Zemun i deluje kao prirodna veza gde treba da postoji neka saobraćajnica, ali trenutno je tamo ciganmala.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UqsH7snmT5g[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=602022#p602022:2nxpvu1n je napisao(la):
Bukira » Sre Feb 13, 2019 8:04 pm[/url]":2nxpvu1n]
Tri puta su o jesenas dolazile ekipe zelenila i skupljale lišće na gomilu. Međutim, niko ga nije odnosio mesecima, tako da je to košava sve opet razduvala. Pre neki dan su ponovo napravili gomile, ovog puta lišća, granja i humusa koji je počeo već da se stvara. Opet se čeka neka druga ekipa koja će to počisti. Nadam se da će doći ovog puta, videćemo.
Mali update posle desetak dana: naravno, ni ovog puta nisu došli da odnesu te gomile lišća. Sad će to vetar sve ponovo da razduva, pa ajmo Jovo nanovo...

Углавном нису координисани радови екипа зеленила које скупљају лишће и смеће и екипа са камионима које односе. Могло би то боље да се координише на нивоу града па да позајме камион нпр. из чистоће или БГ пута ако фали зеленилу на терену.

Ponekad zaista pomislim da neko od odgovornih prati ovaj forum, tako da naše (dobronamerne) kritike ipak imaju neki odjek. Danas je došla ekipa i upravo odnose one gomile lišća na koje sam se žalio ovih dana! :kk:

Pre neki dan su kresali grane kod Carine, a prethodne gomile nisu bile odnešene.
Sutradan su odneli.

Činjenica je da ne mogu sa jednim kamionom (ili traktorom sa prikolicom) da odnesu sve u jednom cugu, ali onda dođi kasnije, a ne da stoji nedeljama do sledećeg redovnog obilaženja.

Ja mislim da je sve to do redovnih aktivnosti (koje su retke). Nisam primetio da su nešto sklonili povodom mojih prijava. Naime, ja prijavim određenu lokaciju, a oni to pokupe onda kada pokupe u celom bloku.

Moгу рећи да од механизације свих комуналних служби камионе зеленила виђам свакодневно у акцији.

Evo i Šapić se malo oglasio na Tviteru

https://twitter.com/AcaSapic/status/1100291699119673344

Apel Gradskoj upravi.

BG je iz godine u godinu sve prljaviji, ali u poslednje vreme zaista prevazilazi sve granice.

Na Novom Beogadu postaje neizdrživo od prljavštine i smeća na sve strane.
Ili menjajte statut pa dajte mogućnost i opštinama da brinu o tome ili nešto preduzmite.

Prave dodatno poslovni prostor. Uvalili su se tu svojevremeno, presekli ulicu, napravili veliki montažni objekat, ali im ni to nije bilo dovoljno pa se sad proširuju.

Užaš.

Još kad im stave staklo, pa ćeš da vidiš sve komšije kada pogledaš kroz prozor.

Biće kao u Bloku 3 kod mene

IMG_46201.jpg

Vrh