Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=599385#p599385:et8v0a8r je napisao(la):
Nebojsa » Pet Feb 01, 2019 4:01 pm[/url]":et8v0a8r]Cevo pa za te pare mozda moze da se pazari stan u westu ili a bloku od prvog vlasnika! u belvilu da nepricam.
Za 2600 možda, za 1600 teško. Sem ako ne poredimo stari stan od 100 kvadrata i nov "funkcionalan" of 40.

U a bloku su cene bile oko 1700 ili 1800, u westu takodje. Nemoguce je da je "polovan" stan sada 2600.

Moguće. Koriste vlasnici gužvu i veliku potražnju. Ima i onih koji traže 3000. Jesu takvi stanovi opremljeni ali meni je bzv to računati u cenu jer je mala verovatnoća da se svakom sviđa isti dizajn enterijera.

Sent from my iPhone using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=599402#p599402:2158g818 je napisao(la):
Nebojsa » Pet Feb 01, 2019 4:35 pm[/url]":2158g818]U a bloku su cene bile oko 1700 ili 1800, u westu takodje. Nemoguce je da je "polovan" stan sada 2600.

Zašto ne bi bio. Zgrade su i dalje jako nove i smatraju se eksluzivnim i traženim. "Polovan stan" je odmah useljiv, ne čeka se dve godin da se izgradi i srede svi papiri, moguće da ima urađenu kuhinju i još nešto od nameštaja...

Belvil ~2.400€, A blok ~2.700€. Ajd sto su cene astronomske ali kada dodjem u banku koja je u A bloku dobijem nervni slom zbog parkinga. Sada samo busom dodjem obavim posao i pobegnem. Cena parking mesta u garazi 17.000€. Ovom ludilu sa cenama ne vidi se kraj.

Ovo sa cenama nekretnina u gradu polako postaje opste ludilo..

Koliko sam čuo YUBC aparmtani su bili 3000e/m2 a zgrade pored Arene 4000e/m2. Negde tamo pre SEKE. I naravno ono ludilu na početku Balkanske ispod Moskve od 9000... Deluje mi da i pored svog pumpanja cena i manipulacije, da Beograd još nisje dostigao cene nekretnina od pre SEKE.

"Pametna zgrada" u Kraljice Natalije, navodno. Samo jedan apartman prodat nekom budžovanu po toj ceni pre SEKE, navodno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=599334#p599334:12rraoz9 je napisao(la):
zexland » 01 Феб 2019 01:25 pm[/url]":12rraoz9]Naidjoh slucajno na ovaj render za neki kineski grad, dimenzije blokova neodoljivo podsecaju na nase NBGD blokove 300x300, te uradih mali eksperiment sa blokom 39 za Uni kampus (FDU naravno ne bih dirao):

I evo kako bi to izgledalo:

file.php
@Зек, делује интересантно и доста необично.
Без љутиш, али мислим да је мало пренатрпано. Покушај да ове четири куле буду на ћошковима блока тј. три куле на ћошковима, а четврта да буде код силазне рампе из Омладинских бригада на аутопут. Наравно ФДУ остаје где јесте, а једна од кула може да буде баш на тој ливади која је и сад исто празна. Тиме би се и "отворио" простор око самог факултета, а и ове мале зграде не би биле толико згуснуте. Жутом стрелицом сам означио постојећи улаз из Омладинских бригада у сам блок 39. Имаш и један улаз из Булевара уметности у блок код ФДУ.
:sesir:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=599903#p599903:w1rs3x5f je napisao(la):
Nebojsa » Pon Feb 04, 2019 1:34 am[/url]":w1rs3x5f]Piramida, blok 44
Izgleda kao scenografija za film nakon apokalipse :(

Zavetrina jeste no obratite paznju cega sve tu ima kao i na komplet okolinu, na klupe koje nemogu da sastave ni par godina, na plocnik kojeg netreba posebno opisivati.

Odakle ovoliko smece, lisce i granje, jel palo smarsa ili je bilo svuda okolo pa ga nevaljali vetar grupisao? hocemo li da se vadimo na vetar ili "rad" gradske cistoce?

3 ubedljivo najgore gradske sluzbe u kojima vlada haos i totalna neorganizovanost:
Gradska cistoca, zelenilo i komunalna policija. Ove tri sluzbe otvoreno mozemo reci da svojim neradom zapravo pljackaju gradjane.

Verovatno je ostalo posle topljenja snega, plus što je vetar nanosio sve i svašta preko vikenda.

Problem sa tim platoom je što on pripada Piramidi, tj, vlasnicima lokala. Vlasnici lokala (kao i stanari u skoro svakoj zgradi) ne shvataju da je njihov i prostor ispred i oko Piramide i da moraju da ga održavaju.

Nema sta mi smo nacija sistemski degenerisana decenijama to sto smo danas to je rezultat toga. Samo neznam gde je kraj, kad upalim tv i pogledam stampu zakljucak je da kraja skoro nema.

NBG mi je ovih dana odvratan. Blato na trotoarima, zelenilo uništeno od automobila, nepokupljeno granje, đubre na sve strane, rupe po kolovozima...
Par kratera sam prijavio pre mesec dana i dalje su netaknuti.
Granje sam prijavio još ranije. To granje je orezano i skupljeno još posle onog snega koji je skršio mnoštvo drveća, ali nije odnešeno.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Da, NBG je zimi generalno odvratan.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ove zime su veliki i teški (vlažni) snegovi bukvalno "izmasakrirali" drveće.

Mnogo grana po drveću stoji polomljeno, a neke vrste četinara su ostale iskrivljene zbog težine snegova.

Nije NBG ružan zimi, već je trenutno ružan jer se sneg nije čistio i odnosio, što uredno odsečene grane nisu odnešene mesecima pa su sada razbacane po zelenim površinama.
O kantama iz kojih smeće preliva jer se prazne jednom nedeljno smo već nebrojeno puta govorili.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

U stvari, zimi dolazi do punog izražaja realna slika ekološke, higijenske i svake druge zapuštenosti Srbije, jer u vegetacionom periodu visoke trave i olistale i razgranate biljke "prikrivaju" tragične razmere ekološkog i svakog drugog kolapsa u kome obitavamo decenijama.

Vrh