Hah, njive na Trecem bulevaru :lol: Taj deo NBGa je do pre nekoliko godina bio bukvalno kraj sveta. Secam se kada sam 90ih vozio bajs celo leto. Dodjes u ovaj kraj a tu - Cernobilj... nigde nista. Ako ti treba voda propao si.
Mislim da bi od prilike na ovom mestu trebalo da se nalazi pristanišna zgrada starog aerodroma. Vide se i stubovi kapije koji su porušeni kada je III bulevar konačno bio spojen sa Tošinim bunarom (tek tamo 2003/04).Goldstein":2jpk1f94 je napisao(la):
Nema rolerkiGoldstein":2jpk1f94 je napisao(la):
Ne varas se, ima tek po koje drvo.shmeksi":od7jpgqq je napisao(la):Bravo Goldi. Koliko primećujem na slici savskog šetališta je bilo više zelenila uz samu reku nego danas. Da li sam se to malko zeznuo ili ne.
Naravno da nema nikakve veze s maratonomjedan od nas":1uc6gr54 je napisao(la):Nema to veze sa maratonom.Pre bi rekao da je to jos jedan nacin za uzimanje para(prezivljavanje).
Da, da, ima ih svugde, samo nema slobodnih parking mesta.TinkyWinky":1seogly0 je napisao(la):Pa dobro, parkinga ima kolko hoces na svakom koraku
TinkyWinky":1seogly0 je napisao(la):Uzgred, danasanja Politika je objavila reportazu o ovom bilbordu u kontekstu unistvanja grafita
Nekom posebnom zvaničnom dozvolom ili...?TinkyWinky":3k70w6yx je napisao(la):Koliko znam (a nisam se time nikad bavio) zna se ko tu može da radi.
Ako ja dodjem sa kompresorom od 50 l i sa kofama farbe, da li treba nekome da se obratim za dozvolu na kojem zidu ja mogu da crtam?TinkyWinky":3k70w6yx je napisao(la):Pošto je to najpoznatiji i najatraktivniji zid tu rade najbolji crtači, dok početnici crtaju i uče se npr. negde unutar bloka.
Aha, instalacije, performansi, i neshvaćeni umetnici...TinkyWinky":3k70w6yx je napisao(la):Grafit jeste privremeno umetničko delo i oni sami vode računa šta će se i kada precrtati.
Aha, oni u stvari žive u svom svetu....aaaaTinkyWinky":3k70w6yx je napisao(la):To se onda ne može nazivati uništavanjem jer je precrtavanje grafita uobičajena pojava u tom subkultornom fenomenu.
Nemam odbojnost prema grafitima, nego prema ozbiljnom shvatanju, davanju pažnje i značaja koji ne zaslužuju, jer je ta logika svatanja sveta na nivou 5-6 razreda osnovne škole.....Samo što nekima treba duže vremena da izadju iz te faze.TinkyWinky":3k70w6yx je napisao(la):Ne razumem čemu sad ta odbojnost prema grafitima, nisu tamo bili "pravda za urosa" grafiti vec jako lepi grafiti koji su oplemenili taj zid i postali simbol ovog kraja.
Nema veze sa Univerzijadom sigurno (kao ni sa Maratonom što nije imalo, kako je neko ovde pretpostavio prošle nedelje). S obzirom da se bilbordi očigledno istog vlasnika nalaze i sa druge, bežanijske strane IMT-a, a tamo su već delom postavljene reklame koje nemaju nikakve veze sa Univerzijadom (za Pionir slatkiše). A i tek taj bežanijski deo je daleko od Olimpijskog sela.mitadigimon":29opawg0 je napisao(la):Ja mislim da te bilborde rokaju samo da stave reklame sponzora Univerzijade i po koji logo iste (tipa 5 polja sponzora pa 1 polje sa Srbom i ostalom druzinom)... I da ce nakon toga da ih demontiraju...nadam se.