Ксенија, остави се рушења нечије куће, то је непристојно. Неће бити рушена. Никад. Бетон траје и хиљадама година (види: римски Пантеон). Ти си захвална својој баби на кући са орнаментима, а ја свом деди што се ту доселио. Ето.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=554804#p554804:2ecgzb4r je napisao(la):
spatiotecte » 26 Jul 2018 04:43 pm[/url]":2ecgzb4r]
Ja kroz ove Ksenijine slike shvatam da se ona protivi trpanju ljudi u neki objekat kao u kokosincu (bez vrejdnanja tih istih ljudi to kazem) i protiv serijske gradnje jednog te istog objekta koji je kopiran X puta. Dakle u tom smislu smatram da je u pravu i to je jos neko pomenuo pre nje. Ono sto stvara monotoniju odrejdnih blokova na NBG je sigurno i to sto su nakalemlili jedan te isti objekat pa se sve to ponavlja u nedogled. (najpre mislim i na blokove zvani "blokovi
Е, одлично, вероватно имаш у виду твој други град, Париз? Јер, Османовски блокови из 19. и 20. века су до у мансарду прекопирани, нема града са досаднијом стамбеном архитектуром од Париза (да ствар буде смешнија, и толико критиковани блокови 61-64 грађени су по лиценцном, француском систему индустријске градње "Баланси" - зато и највише подсећају на француске модернистичке блокове, који су конц-логори у поређењу с нашим, "комунистичким").
А опет је Париз супер град.
И Нови Београд је супер - видиш ли да га ми који тамо живимо, не критикујемо превише? Шта ти то говори? Да смо сви неразумни људи и будале? Па, тешко.
Али, поврх свега, ти, као архитекта, требало би да, увидевши какве све стамбене зграде и читава насеља су у Београду настали у последње две и по деценије, превреднујеш свој однос пре "комунистичкој" архитектури (која, узгред, то није), јер је она, за ову која је дошла после ње, злато.