[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=554211#p554211:20ucny9b je napisao(la):
direktor » 24 Jul 2018 08:30 pm[/url]":20ucny9b]Spatio veca sansa ti je na Nbg da se realizuje nego da nesto promjenis u bgh2o .Neki posao koji sad izgleda da se nikad nece realizovati moze vrlo lako postati odskocna daska referenca za dalje poslove.Pazljivo odaberes zgradu mozda prije privuces paznju stanara upravnika zgrade opstine grada.Budes prvi koji je predlozio kvalitetno sredjivanje zgrada na nbg neke arhitekte su tako dobijale posao Nesto se uradi gratis za opste dobro a naplati se kroz buduce dobijene poslove
Ma ne mora uopste da bude BnV, dao sam to kao primer.
Ja mogu da napravim projekat za rekonstrukciju neke NBG zgrade, nek bude i da uradim to besplatno, ali ko ce da finansira te radove?
Za modernizaciju bilo cega, treba da postoji neki odredjeni budzet, neki izvor finansiranja, kako da osmislim nesto ako ne znam sa koliko para se raspolaze?
Ako prepakujem zgradu u kojoj zive 100 stanara za koju je potrebno da se izdvoji (lupam sada) 100 000 evra radova, a oni mogu svaki pojedinacno da daju po 100 evra, to je onda 10 000 evra, dakle 1/10 deo para potrebne za rekonstrukciju. (pod uslovom da ubedis 100 stanara da svi ucestvuju sto je tek uspeh samo po sebi)
Nije problem napraviti dobar projekat, problem ga je finansirati.
Iskreno meni je to nesto sto je najmanje izvodljivo ,jer do sada nije rekonstruisan tj modernizovan nijedan objekat na NBG-u i pitanje je da li uopstepostoji volja za to.
Mozda kad bi moglo da se napravi neko privatno javno partnerstvo sa nekim investitorom koji bi finansirao modernizaciju nekog postojeceg objekta na NBG za uzvrat da dobije parcelu da gradi nesto novo i onda projektovati sve to u paketu.