daklem tebi je neko, ko ocigledno nije voleo svoj posao, preneo iskustvo a ja koji radim tamo sam ispranog mozga. dobro.
to sto je ona tebi opisala mozda radi 10-15 posto ljudi u firmi. i to u walmart timu, za koji je ona izgleda radila, rade po potrebi, ne uvek. rade to i iz jos jednog razloga sto walmart direktno iz svog dzepa placa timove ovde za neke dodatne usluge titranja j**a. a to ukljucuje razgovor sa kasirima kad je mozda neki laksi problem i onda tako moze da se otkloni pa ne moraju nasi tehnicari da dolaze u radnju i da rade na glupostima. opet napominjem po potrebi jer se to radi samo u slucaju laksih problema. nece valjda kasirka da zameni ruter koji kotnrolise 50 kasa u celoj radnji.
dakle razlog zasto meni smeta sto se ncr ovde naziva ogromnim call centrom je kad neko kao ti pominje nekakav hangar i kad opozicioni komentatori isto govore o call centru a to je iskustvo 10-15 posto radnika, i to ne na dnevnoj bazi.
jedno je kad svaki dan radis sa ljudima koji ne znaju da ukljuce kompjuter ili im ne radi internet ili im je pobegao let pa hoce povracaj para a drugacije kada radis sa drugim zaposlenima u tvojoj firmi/inzinjerima/supervizorima itd.
ja dnevno komuniciram iskljucivo sa tehnicarima i inzenjerima na terenu i odlucujem sta ce da rade i pruzam im bilo kakvu podrsku koja im treba. takodje komuniricam i sa menadzerima, sefovima na terenu, account supervisorima, operations direktorima itd.
ali j*** me sto sve radim preko telefona pa sam hteo ne hteo u call centru...
rad u ncr-u sigurno nije nuklearna fizika ali nije ni najobicniji call centar pogotovo sa tim tonom unizavanja kad ga opisuju ljudi koji ne znaju kako je raditi tamo. postoje i desetine drugih timova koji ne da ni ne lice na call centar nego zahtevaju dosta visok nivo poznavanja materije i strucnosti u odredjenim delatnostima. ima pocetnih a ima i naprednih pozicija. i to mnogo.
i moje misljenje je da je mnogo bolje sto ncr (takav kakav je a u srbiji i nije toliko los kad se poredi sa bilo kojom drugom firmom ovde) postoji u srbiji nego da ne postoji.
ja sam preneo svoja iskustva a vi kako hocete.