Zar to nije planirano pored Lastavice 2?koliko ja znam, trebalo bi jedan poznati hotel na krilima Expa
Zar to nije planirano pored Lastavice 2?koliko ja znam, trebalo bi jedan poznati hotel na krilima Expa
hmm ok, moguće...ne mogu da se zakuenem sad da li je pored lastavica ili sakure. svakako je plan da bude na jednoj od te dve parcele, ali to su samo priče...videćemoZar to nije planirano pored Lastavice 2?
Po informacijama koje imam (kontakt mi je pouzdan) biće Double Tree by HiltonMislim pored Lastavica . Da li Hilton, nisam siguran, zaboravih, ali tako neki jači brand.
Neki park mozda, drvo neko negde, zelenilo nista?To je to.
Malo ću sad off topic, izviniće me moderator ali moram da konstatujem kako se nbg stvarno dobro razvija u poslednje vreme i tek će. Svi ti stambeni kompleksi, najavljen hotel u airport city, najavljen hotel pored lastavica, određena vojvođanska ulica, otvoren sava centar, neki novi lokali npr u the one kompleksu vrhunski restoran, u sava centru baš dobro odrađen jedan klub/restoran za izlaske, u najavi je i u poslovnoj zgradi exinga u bloku 65 jedan poznati gradski lokal i ima toga još sigurno što nisam pomenuo ...poenta mi je da deluje da će nbg doživeti ozbiljnu ekspanziju u naredne 2-3 godine i da će postati mnooogo tražen i popularan deo grada, odnosno da će izgubiti etiketu spavaone po principu kuća/poso
Pa šta znam, trebalo bi valjda da smo svi uveliko svesni da od takvih stvari nema ništa i da su to samo naše puste želje. Jednostavno parkovi i zelenilo su kao ideja ostali u prošlom veku kad se živeo normalniji i zdraviji život. Danas se sve zasniva na maksimizaciji profita i potrošačkim navikama, a u tako organizovanom društvu nažalost nema mesta i za luksuz tipa parka, igrališta, zelenila. Surovi život današnjiceNeki park mozda, drvo neko negde, zelenilo nista?
Доста си контрадикторан чини ми се.To je to.
Malo ću sad off topic, izviniće me moderator ali moram da konstatujem kako se nbg stvarno dobro razvija u poslednje vreme i tek će. Svi ti stambeni kompleksi, najavljen hotel u airport city, najavljen hotel pored lastavica, određena vojvođanska ulica, otvoren sava centar, neki novi lokali npr u the one kompleksu vrhunski restoran, u sava centru baš dobro odrađen jedan klub/restoran za izlaske, u najavi je i u poslovnoj zgradi exinga u bloku 65 jedan poznati gradski lokal i ima toga još sigurno što nisam pomenuo ...poenta mi je da deluje da će nbg doživeti ozbiljnu ekspanziju u naredne 2-3 godine i da će postati mnooogo tražen i popularan deo grada, odnosno da će izgubiti etiketu spavaone po principu kuća/poso
Za mene sadržaji doprinose razvoju. Što više sadržaja, to je nešto atraktivnije i privlačenje. Potrošačko društvo koje danas živimo privlače hoteli, restorani, stambeni kompleksi iz 21.veka, a ne parkovi, drveće i zelenilo. Luksuz u vidu parka podrazumeva nemogućnost za investitora da maksimizira profit, a ne luksuz sam po sebi.Доста си контрадикторан чини ми се.
А и у другој поруци кажеш да нема места луксузу типа паркови и игралишта (?), а пре тога да ће нбгд доживети експанзију и бити много тражен и популаран.
Калуђерица само са зградама и ширим булеварима, ако је то експанзија онда ј**ига.
Некад се кукало како је Нови Београд велика спаваоница, а сада се дивимо новим стамбеним блоковима.
Делта и ушће су нам врх јавних заједничких простора. Не рачунам хотеле, ресторане у приземљу зграда, и проширење улица. Сава центар јесте позитиван пример, али опет, то је реконструкција.
Више ни луна парк не може да дође јер је на његовом месту зграда.
Pa evo pogledaj green line projekat koji ima dosta predvidjenog zelenila pa opet ljudima ne odgovara iz ovog ili onog razloga, najavljivani bili protesti itd itd.Imali smo kapacitet da pravimo parkove dok su se delili bonovi za gorivo, a danas nemamo? Nije mi to baš realno. Treba reći iskreno, a to je da je sa kapitalizmom dovedeno i razmišljanje po kojem se sve podređuje interesu kapitala, uključujući i urbanizam. Ne prave se parkovi zato što ne mogu da zarade novac investitorima i to je kraj priče.
Pa evo pogledaj green line projekat koji ima dosta predvidjenog zelenila pa opet ljudima ne odgovara iz ovog ili onog razloga, najavljivani bili protesti itd itd.
Neki projekti jesu katastrofa, ali cak i kada investitor stavi zelenilo na parcelu popljuju ga, sto bi onda se baktao uopste?
u bloku 63 je predviđena izgradnja stambene zgrade pored Shell pumpe. ljudi iz bloka su protestvovali u jurija gagarina jer će ta nova zgrada da im zatvara pogled ka savi, onima na višim spratovima...kažem samo u prilog mentalitetu ljudi