Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Солитер на француском беше значи усамљено, појединачно. Висина није кључна.

Zgrada koja ide u širinu sa više ulaza mi nikada nije delovala kao soliter. Tačnije, nikada to nisam doživljavao kao soliter, ali ako tako posmatramo, onda na NBG postoje samo soliteri, u 99% stambenih zgrada.​

Зграде које иду у ширину са више улаза и нису солитери, без обзира што нема затвореног блока. То су ламеле, као меандрен, као телевизорка и сл.

Е, па, тако нису мислили 1962, пошто су све зграде у блоковима 1 и 2 - солитери, па и уздужне.

Значи тад се гледало искључиво да ли је затворен блок или не.

1000036853.jpg

Замолио бих колеге форумаше, поготово оне са Новог Београда, да напишу ово и пошаљу на мејл општини Нови Београд и градском урбанисти:
Поштовани,
С обзиром на то да новобеоградски блокови 33 и 34 имају све већи проблем са недостатком паркинг места, предложио бих да се на поптуно запуштеном платоу изнад атомског склоништа поред "Генекса" изгради паркинг. Наравно, тај паркинг би требало зонирати и посадити дрвеће између паркинга и ограде од склоништа.

Срдачан поздрав,
(име и презиме)

Gradnja novih parking mesta ne reseva problem nego ga samo pogorsava.
U ozbiljnim gradovima kao sto je London, NY, Moska trend je ukidanje parking mesta. Sto manje parking mesta to su manje guzve.
Zamislite da se ukinu sve garaze i sva parking mesta u centru Beogarada. Automobila vise ne bi bilo, samo gradski prevoz.
Parking mesto je luksuz i ne treba ocekivati od drzave da ti obezbeti mesto gde ces da parkiras svoj privatni automobil.

Ok, sad da ukinemo parking mesta, ljudi kažu nemam gde da parkiram pa ću da se rešim auta, idem na prevoz. Ček, ček, koji prevoz? Onaj gde se ne poštuje satnica, gde se busevi kvare, gde imaju ludačke relacije, a o tome se pisalo naširoko na ovom forumu, ko je pratio. I onda poslednji ekser u kovčeg - nema nasušnog visokokapacitivnog šinskog sistema a. k. a. metora. Ja prvi prezirem iz dna duše automobilski saobraćaj, ali je to jedina viable option u BG, trenutno, zbog toga i čamim satima u gužvi ponekad i jurim parking po blokovima. Pre 10 godina sam mislio da će NBG izdržati povećanje broja automobila, ali sam se zahebao prilično. A sa tim kako smart ekipa iz Novog dvora razvija GSP, a i sa onakvim planom metroa, mislim da ostajemo doživotno automobilski grad. I ti bi da ukidaš parking mesta?!?

Zadatak države je da organizuje, pruži, pa i da edukuje, a onda može nešto da reže. Do tada, da parking!

I ti bi da ukidaš parking mesta?!?
Ко је то предложио? Мој предлог јесте да се на бескорисном платоу изнад склоништа Генекс куле направи паркинг, јер блокови 33 и 34 имају проблем са недовољним бројем паркинг места:
Screenshot_20240922_125633.jpg

Ко је то предложио? Мој предлог јесте да се на бескорисном платоу изнад склоништа Генекс куле направи паркинг, јер блокови 33 и 34 имају проблем са недовољним бројем паркинг места:
Post broj 6,684.

Gradnja novih parking mesta ne reseva problem nego ga samo pogorsava.
U ozbiljnim gradovima kao sto je London, NY, Moska trend je ukidanje parking mesta. Sto manje parking mesta to su manje guzve.
Zamislite da se ukinu sve garaze i sva parking mesta u centru Beogarada. Automobila vise ne bi bilo, samo gradski prevoz.
Parking mesto je luksuz i ne treba ocekivati od drzave da ti obezbeti mesto gde ces da parkiras svoj privatni automobil.​
U istim tim ozbiljnim gradovima postoji metro koji je prilagođen potrebama građana. A ovde kod nas očekivati da će neko da se odrekne kola ako se ukinu parking mesta ili da ako se izgradi investitorski metro jednog dana to učini, je smešno. Mnogi se okreću kolima jer im je gradski prevoz katastrofalan, a mnogi jer su navikli da veruju u ono da svuda i u svakoj prilici mogu da stignu brže i komfornije nego li gradskim prevozom. Ulaganje u garaže je jedan od načina rešavanja problema parkiranja.​

Pogledajte prilog 212375
To i ja zagovaram. Možda bi nekako novom vlasniku Geneks kule to moglo da se predloži, njima bi bilo u interesu. Meni je rečeno da je tu origonalno bila planirana samoposluga i mesna zajednica. Dakle, predviđeno je da se nešto gradi.

Pogledajte prilog 212375
Изнад атомских склоништа не сме ништа да се прави/гради/ради итд. Завршена прича.

Изнад атомских склоништа не сме ништа да се прави/гради/ради итд. Завршена прича.
Zar nije bio plan da se gradi iznad skloništa u raznim blokovima? Od plana nije bilo jista jer su se ljudi pobunili jer bi tako ostali bez zelenih površina, ali niko nije rekao da je gradnja zabranjena. Ovde je očigledno bilo nešto planirano, jer bi inače površina bila uređena.

Bio je projekat jp skloništa da se gradi tu poslovni prostor pa je izbila pobuna ...
Zar ne postoji tu nedaleko ogromna ne zavrsena garaza sto se ist ne privede nameni

Bio je projekat jp skloništa da se gradi tu poslovni prostor pa je izbila pobuna ...
Zar ne postoji tu nedaleko ogromna ne zavrsena garaza sto se ist ne privede nameni
Garaža se zove "blokovska" ali je na takvom mestu da nikom iz bloka nije blizu. Imalo bi smilsla da se koristi za Geneks.

Замолио бих колеге форумаше, поготово оне са Новог Београда, да напишу ово и пошаљу на мејл општини Нови Београд и градском урбанисти:
Поштовани,
С обзиром на то да новобеоградски блокови 33 и 34 имају све већи проблем са недостатком паркинг места, предложио бих да се на поптуно запуштеном платоу изнад атомског склоништа поред "Генекса" изгради паркинг. Наравно, тај паркинг би требало зонирати и посадити дрвеће између паркинга и ограде од склоништа.

Срдачан поздрав,
(име и презиме)
Добио сам одговор од надлежних:
Screenshot_20240927_145510_com.google.android.gm.jpg

А што се тиче мог предлога за изградњу паркинга поред оне дугачке зграде у Земунској улици, добио сам одговор да Секретаријат за саобраћај подржава моју иницијативу, али да је морам проследити Секретаријату за урбанизам (urbanizam@beograd.gov.rs).

Добио сам одговор од надлежних:
Pogledajte prilog 212978
Meni ovo deluje kao da su te oduvali. Tako su i meni odgovorili da će uraditi analizu kapaciteta parking mesta kao i protoka saobraćaja na Banovom Brdu gde ja živim, pa evo prođe 7 meseci i ništa. Čim nije zavedeno kao predmet, i ne dobije svoj delovodni broj, piši propalo.

Vrh