Meyraf
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 08.06.2022.
- Pohvaljen
- 2.227
@Гага, драги комшијо! Могу ли да искористим прилику да ми из прве руке распредеш једну давнашњу мистерију?Живео сам и ја у блоку 2 од јула 1961. до фебруара 1968.године у згради/кули Д14 у тадашњем Булевар Лењина 169.
Pogledajte prilog 200914
Наиме, ја сам одрастао у Косовки, играли смо се на ранчу и одлазили код другара на рођендане у те Д куле. Тамо сам се јако чудио оним стубовима усред дневне собе, узаним троугластим кухињама, и што немају терасе, јер су све зграде у околини имале макар узане балконе, а већином простране лође.
Доста година касније сам чуо причу да су те Д куле првобитно биле пројектоване са четири велика стана по спрату, са великим лођама целом дужином стана. Тако је, наводно, почела и градња, док се у Комитету нису досетили да то није баш класно свесно и да ће их неко оптужити за расипништво, те су у току градње преправили пројекат у осам мањих станова по спрату.
Тако су стубови који је требало да одвајају станове од лођа завршили усред стана, а првобитне простране кухиње преполовљене по дијагонали. Од свег луксуза, остала су два лифта по улазу, на чему смо им заиста завидели.
Да ли знаш шта је од тога истина?