Šta je novo?

Razni projekti

Mirijevski bulevar
20231021_141912.jpg
 
Nemam pojma to je Skadar na Bojani. Meni je zao ispod vrtica Cerak onog placa sto je pripadao stampariji DMB Mire Markovic sto se nista ne gradi vec buja dzungla od kada su zapoceti zemljani radovi za stampariju 1996.
 
A ono na belim vodama,vodovodska ulica bas na stanici onaj napusteni objekat bivsa stamparija sta je sa njom,sta ce biti tu?
Primetila sam da u poslednjih mesec dana ima znatno veci broj radnika u odnosu na poslednjih nekoliko godina,kada je uglavnom bilo samo 2-3 radnika, i to samo u nekom odredjenom,kratkom periodu,a ostatak godine je bilo tako,kao sto si i naveo,napusteno. Nemam detaljnije informacije o tome sta je u planu izgradnje...
 
Zvao sam..pitao..i bolje da nisam.

Znam ja poslali su mi mail 3.200e + PDV za vecu kvadraturu "moze da se pregovara".
Tako i meni rečeno, ponudila mi sastanak, ali ne ide da im nudim 2700 sa pdv-om, a ne pada mi na pamet da platim više na samom početku gradnje, pa da živim 5 godina na gradilištu, to je stvarno samo za budalu (izvinjavam se).
Imam info da se sprema veća ponuda novih stanova sled. god., zbog povoljnog zakona oko prenamene zemljišta, tako da sad nikom ne dam koliko traži u početnoj fazi izgradnje. Mislim da su se "otkinuli" od para posle ovog ludog skoka cena, neću da učestvujem u daljem podizanju.
Usput, izgleda kao i da na gradilištima jako malo radnika, a sve češće viđam i domaće tamnopute, ne mislim pod time ništa loše, rade ljudi, ali nisam viđao ranije.
 
Ma ne pada mi na pamet za 3200+pdv da se zaduzujem. Ali vidim da je dosta stanova prodato tako da smo kao narod bogati. :)
Neverovatno je da se za ispod 2700€ ne moze kupiti nesto na pristojnoj lokaciji. Pod tim mislim da nije Visnjicka ,Banja, Rakovica, Jajinci itd. Nemam nista protiv ovih naselja..naprotiv mislim da je i bolje za zivot, ali za onog ko radi u centru je mucenje putovati.
Mene zivo zanima koliki je profit na takvim projektima. 😁
 
Razlika između cene izgradnje i prodajne je ogromna, uvek je i bila. Svojevremeno sam čuo da ima investitora koji bukvalno sve odrade, a da nemaju ni jednu jedinu mašinu, nego iznajme. Sruše pre toga neku staru zgradu, podele starim stanarima nove stanove, plate im kiriju za vreme gradnje i opet su prilično zaradili. Za malo da zaboravim, verovatno se plate i aktuelni koji upravljaju, najteže je izboriti se za lokaciju.
Svi se namire i opet zarada.
I kažu da se maksimalno fušeriše pri izgradnji, a danas sve oglašeno kao "lux", nema više novo, a da nije "vrhunsko, prva klasa, ekstra kvalitet... "
Investitor puca samo ako je u privatnom životu vagabundo, a ima i toga.
Inače, verovatno je 100 000 € profita u godini gradnje lagaaaano, a pre toga prime i platu koja sigurno nije ispod 2000€ mesečno.
 
Zdravo, zanima me preporuka za neke kvalitetne novogradnje (da provereno znate da je rađeno kvalitetno) u Zemunu, a da je rok do kraja 2024.? (Ps. Mogu da budu i već završene relativno nove zgrade)
 
Zdravo, zanima me preporuka za neke kvalitetne novogradnje (da provereno znate da je rađeno kvalitetno) u Zemunu, a da je rok do kraja 2024.? (Ps. Mogu da budu i već završene relativno nove zgrade)
Погледај ове подтеме на теми "Пројекти у изградњи" , можда ти нешто буде и одговарало.

https://forum.beobuild.rs/threads/residence-7-zemun.5332/page-16
https://forum.beobuild.rs/threads/zemun-vista.5352/page-3#post-1154120
https://forum.beobuild.rs/threads/zemona-nova-banatska.5497/
https://forum.beobuild.rs/threads/z...zemunu-petra-kočića.3580/page-47#post-1153599
 




Da li neko zna nesto vise o nekom od ova 3 projekta?
 
Sta se nalazi u ovom monstruzno velikom objektu? Duplo je vece od Galerije

Slika zaslona 2023-10-28 u 20.46.53.png
 
Vrh