Šta je novo?

Razni projekti

Na sajtu Yukapitala piše "Povoljno prodajemo naše real estate projekte!". Šteta za onaj projekat u Dimitrija Tucovića :(

Nadam se da će onaj ko kupi taj plac (ako u ovom trenutku uopšte i ima zainteresovanih) od Yukapitala da otkupi i Miljkovićev i Mitrovićev projekat:

beograd-dimitrije-3.jpg

Miljama ispred svega u toj ulici...

Eh :(

Bas rade punom parom onu crvenu zgradu sa levog boka po ovom renderu.Bice gotova ove godine i sve vise ta "rupa" gde je taj plac yukapitala postaje sve ocigledniji.

Gotova zgrada u Šantićevoj 12.

santieva12.png

Malo sam razočaran izborom stolarije, deluje kao jeftini PVC. Render je obećavao malo više:

zgrada1.jpg

Autori zgrade su već uigrani tandem Dejan Miljković i Jovan Mitrović.

Inače, sličicu sam pokupio iz CBRE Service booka.

Render mi je lepsi jer nema horizontalnih linija ispod prozora i donji red prozora je manji od gornjeg. A i nekako bi mi leglo da je sa neparnim brojem prozora, da su ugruali 7 izgledalo bi bolje, mada render ima 9. No svejedno +++ :kk: bar se pokusava, ma koliko izvodjaci (ovde iskreno na njih sumnjam) prekrajali i lazirali po sistemu "ste mi je zgodnije/jeftinije".

PS A i ne znam sta bi' dao da ona zgrada pored bude recimo ciklama ili kao na renderu a ne oker-zuckasta :D

фуј. рендер је могао са пар детаља различите материјализације да буде супер. а изведен објекат је са пар детаља могао да буде као рендер. овако су га детаљима направили одвратним

JohnyBgood":1urh6csu je napisao(la):
No svejedno +++ bar se pokusava, ma koliko izvodjaci (ovde iskreno na njih sumnjam) prekrajali i lazirali po sistemu "ste mi je zgodnije/jeftinije".
Nisu izvodjaci krivi, vec investitor(i) a delimicno i propisi. Na primer mnogo je skuplja aluminarijija sa rendera tj. sa tanjim profilima nego ova klasicna. Mislim da je odnos cene negde 1:3.
Smeta mi sto su podele tacno na pola, ne znam da li je to zbog propisa da parapet mora min 1m, ili je tako investitor zeleo.
Inace malo sam prelistao ovu temu i moram da se osvrnem na zgradu/kucu u krunskoj.
ovako je izvedeno

mislim da bi bilo bolje sa ovim bojama

jednostavno smeta mi to isticanje bojom. Ok je da se pokaze razlika u vremenu nastanka, kroz arhitektonsku formu, oblikovanje, detalje itd, ali u ovom slucaju ne i bojom. Jako me podseca na slucaj sa Merriot hotelom.

Mozda su mogli i umesto ovih zelenih panela da umetnu panele u bojama susednih zgrada?

Inace, bas sam i ja razmisljao o poredjenjima bas ove dve zgrade, i onda vidim ti upravo o tome, sa dodatnim idejama i informacijama :kk:

MrBUs.jpg

12oHa.jpg

Dva objekta, jedino ovaj drugi ima tablu sa reklamom za prodaju nekretnina i adresom - Zemunska 18, a ovo drugo uopšte nema tablu - NEPROPISNO OBELEŽENA GRADILIŠTA.

Ne znam da li je neko vec pomenuo ove projekte ali na sajtu biroa studio 1x2 i projektnog biroa agm postoje konkursni projekti sa pozivnog konkursa datirani na kraj prosle godine za onu praznu parcelu u Djure Jaksica kod Knez Mihajlove na kojoj je trenutno parking.
Objekat zalazi duboko u blok i predstavlja multifunkcionalni kompleks u kome se pored hotela i retail prostora i sl., nalazi i aneks Srpske akademije nauka i umetnosti, ako sam dobro razumeo...
Cudi me da to nije islo i na javni konkurs s obzirom na pomenutu namenu i lokaciju...

Evo linkova ka projektima:
http://www.1x2studio.com/PROJEKTI konkursi.html
http://www.agm.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=111&Itemid=50&lang=sr

U Bulevaru su majstori na onom placu ispod Djerma podupirali tablu,izgleda da tamo pocinju da rade.To je lokacija gde je bio onaj zadnji platan sa desne strane ulice gledano od Vuka ka Cvetku.

Aha, i ja videh danas iz tramvaja. Radi se o lokaciji na uglu Bulevara i Jagićeve, gde je nekada bio parking. Baš je Vučko bio slikao tablu koja je bila na gradilištu pre nekoliko meseci:

pa230163.jpg

Koliko sam uspeo da vidim, tabla koja je sada postavljena je malo drugačija od ove, narandžaste je boje, ali je render potpuno isti. Na crveni objekat koji se nalazi na parceli je postavljena skela i verovatno će ovih dana početi sa rušenjem.

РАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове

oглашава

ЈАВНУ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ
УРБАНИСТИЧКОГ ПРОЈЕКТА ЗА ИЗГРАДЊУ ПОСЛОВНОГ ОБЈЕКТА У БЛОКУ 41, НА К.П. БР. 6782 К.О. НОВИ БЕОГРАД, У БУЛЕВАРУ МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА, У БЕОГРАДУ

1. ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА обавиће се у згради Градске управе града Београда, у Ул. 27. марта бр. 43-45 (сала 2 у сутерену) од 26. марта до 3. априла 2012. године, сваког радног дана од 9 до 15 часова.

To je ovaj plac

41.jpg

Da li su tamo planirane one 4 kule?

Izgleda da će Immo centar na Bežaniji biti proširen:

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове

оглашава

ЈАВНУ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ
УРБАНИСТИЧКОГ ПРОЈЕКТА ЗА ЛОКАЦИЈУ БЕЖАНИЈСКА КОСА II МЕСНА ЗАЈЕДНИЦА – НАСЕЉСКИ ЦЕНТАР – КАТАСТАРСКА ПАРЦЕЛА 1557/5 КО БЕЖАНИЈА (РЕКОНСТРУКЦИЈА И ДОГРАДЊА ОБЈЕКТА КОМЕРЦИЈАЛНИХ ДЕЛАТНОСТИ „IMMOCENTAR”) ОПШТИНА НОВИ БЕОГРАД

1. ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА обавиће се у згради Градске управе града Београда, 27. марта брoj 43-45 (сала 2 у сутерену) од 28. марта до 5. априла 2012. године, сваког радног дана од 9 до 15 часова.

Izvor: Grad Beograd

Pitanjce za moderatore - gde nam je nestala tema Megamarketi???

Pobrkao sam,stoji u opisu bas to,blok 41a pored omladinskih brigada a ne agostina Neta.

као да није довољан један лимени наранџасти затвор, па праве још један. ово се све уклапа у причу о спречавању реституције.

Уклапа се и у студију о високим објектима... :violina:

@Vučko

Druže, u kom opisu? Na osnovu informacije na sajtu grada se ne može zaključiti tačno o kojoj lokaciji je reč, ali budući da stoji Blok 41, a ne 41a (kako jedno slovo pravi veliku razliku) pretpostavio sam da se radi o placu GTC-a, a ne Napreda. Vidim da se na forumu već širi paranoja, pa sam malo nestrpljiv da vidim o čemu se tačno radi.

A sada nešto drugačije. Možete li da zamislite nešto ovakvo u Vojvode Stepe:

- Vojvode Stepe 214 (ugao sa Nikšićkom, blizu FON-a i FPN-a)

display_vojvode_stepe01.jpg

display_vojvode_stepe02.jpg

display_vojvode_stepe03.jpg

display_vojvode_stepe04.jpg

display_vojvode_stepe05.jpg

display_vojvode_stepe06.jpg

Koautori: Miloš Mihajlović, Milena Cakić, Tena Lazarević
3D model: Filip Jelić, Radivoj Davidović
Privatni investitori
Godina: 2011.
Površina: 2.171 m2

Izvor: Eva Vaništa Lazarević

Profesorka Lazarević ima još nekoliko jako dobrih projekata izloženih na svom sajtu, ali je sve u Flashu i treba malo više vremena da se sve to pretvori u slike koje bi mogle da se okače na forum. Renderi za Vojvode Stepe nekim čudom stoje i u .jpg formatu, pa ih je bilo lako linkovati ovde. Pored ove zgrade, zanimljivi su i projekti za Jove Ilića 49, Starca Vujadina 17, kao i ugao Rudničke i Nebojšine u blizini Autokomande.

ne mogu zamisliti zato što ne izgleda kao klasična praziluk tranziciona gradnja kakvom ova ulica obiluje.

Homere,mrzi me sada da vadim sliku.Parcele se vide na geosrbija.Zumiras do blokova i videces da je broj tog placa tacno pored omladinskih brigada :)

Vrh