stefanmrkvc
Novice
- Učlanjen(a)
- 12.02.2024.
- Pohvaljen
- 2
Čim se zavši fabrika čipova a pre izgradnje fabrike delova za Boing.Aktuelizovana gradnja megakompleksa Singidunum kod Dobanovaca na 2,5 miliona m2 - "Grad u gradu" imaće privredni park za napredne tehnologije, 2.800 stanova, 2 škole, 3 vrtića...
Aktuelizovana gradnja megakompleksa Singidunum kod Dobanovaca na 2,5 miliona m2 - "Grad u gradu" imaće privredni park za napredne tehnologije, 2.800 stanova, 2 škole, 3 vrtića...www.ekapija.com
Kad smo vec kod megaprojekata, ima li nesto novo oko famoznog kinesko-srpskog tehno parka u Borci ?
Sta je to imas neki link nesto ?I Boingov kargo centar (V. Ilić).
Ja sam zadnjih par nedelje se sticajem okolnosti kretao po tim ulicicama po Dedinju i frapiran sam na šta to liči, sa obe strane parkirana auta, jedva se provlači jedan auto. a ulice dvosmerne… a ti još i imaš kuću od milion EUR tu, kao luksuz…meni kompletno ludilo …Мерин Дедиње. Колико сам видео раде унутрашње радове увелико (струја, вода итд).
Парцела испод је други објекат од фирме Инобачка, нашао сам и пројекат: https://inobacka-omladinska.rs/ Нису далеко одмакли за сада.
Pogledajte prilog 188643
Ова друга слика је, тренутно, пољана где ће Калман да гради своје 2 зграде колико сам могао да видим на табли, https://www.kalmandedinje.rs/sr/
У питању је 40 станова у 2 ламеле, што на већ мале и уске улице у овом делу Дедиња ће, највероватније, да изазове тотални колапс, поготово ујутро и поподне.
Ах да, у дубини се види пројекат на којем је, ако се не варам, радио и @spatiotecte https://dhome.rs/
Pogledajte prilog 188646
Поштовани,Станком, предузеће које је основао чувени Жика Муштикла 90их, кажу да је изградило већи део Чукарице. Стечај је наводно последица мућке градске власти.
Поштовани,Tu je pre bila parking garaža. Ako se dobro sećam dobri "investitor" je pokušao da "otme" lokale u ostatku Stankom centra, ali izgleda da to nije uspeo da realizuje. U medjuvremenu je srušio garažu ali je sva izgradnja stopirana ubrzo nakon rušenja i to tako stoji. Rezultat toga je - parkinga nikad manje, a to ruglo stoji i pre svega je opasnost za okolinu jer je ogromna jama ogradjena običnom montažnom ogradom koju sruši svaki jači vetar. Za sada mislim da investitor nema računicu da išta gradu jer je jako mala površina placa, i da će samo držati tako prazan plac u nedogled.
Evo i članak vezan za stankom garažu:
САДА ЈОШ МАЊЕ МЕСТА ЗА ПАРКИНГ: После продаје гараже "Станкома" у Улици Николаја Гогоља, грађани у неприлици
ГАРАЖА у Улици Николаја Гогоља, која је припадала некадашњој грађевинској фирми која је сада у стечају, продата је у четвртак на лицитацији. Није познато ко је купио овај простор на Чукарици и да ли ће му се у будућности намена променити. За грађане који су овде изнајмљивали места за аутомобиле...www.novosti.rs
Поштовани,To nije bila garaza Stankoma vec nezavrseni deo trznog centra. Garaza koja je uzurpirana u Nikolaja Gogolja se nalazi ispod okretnice izmedju Crvenih i Zutih zgrada od fasadne cigle. Ta garaza je isto bila stankomova. Stankom je izgradio celu suncanu padinu, dobar deo Filmskog grada delove gornjeg dela Zarkova, Cuk. Padinu. To je bio holding, imali su stankom petrol, stankom gas, stankom banku, stankom osiguranje, stankom vrtic (danasnja bajka) stankom osnovna Milos Crnjanski, stankom inzenjering koji je izvodio gradjevinske radove, sve zivo. Ozbiljna kompanija.
Поштовани,Majka mi je radila u Zavodu za standardizaciju Srbije, bili su u zgradi gde je sada ministarstvo finansija u Kneza Miloša kad ih je Dinkić izbacio i prebacio u tu zgradu na Banovo brdo.
Pošto sam često išao tamo, bila je informacija da je zgradu oduzela država od Žike Muštikle/Stankoma tako da je sigurno on i izgradio.
Знам за ту пумпу! То је она преко пута Ђелмаша! Где се налазила банка? За стадион знам, чак је и у логотипу фудбалског клуба писало "Станком"Pa vecina stvari mu je oduzeta. Pumpa petrol na izlazu iz Zarkova je nekadasnja stankom petrol. Za vrtic sam cuo da placaju Stankomu najam. Stankom inzenjering ne postoji vise, stankom gas je deo beogasa. Banku je isto prodao kao i osiguranje. Cak je i Cukaricki bio Stankom
Da u pitanju je garaza koja gleda na Julino brdo u Nikolaja Gogolja. Suncana Padina tinje ceo deo, od Trebevicke do Golf naselja, sve zgrade u Trebevickoj, bele, crvene, zgrade na raskrsnici Zarkovacke i Blagoja Parovica, zgrade u Kraljice Katarine sve izgradio stankom. Sve golf blokove od kojih je poslednji blok golf 8. Sto se tice brda sad se setih ispod te garaze u Nikolaja Gogolja postojao je i salon automobila stankom auto sa tehn pregledom, do skora fiat salon. U Zarkovu je stankom izgradio bele zgrade u Ratka Mitrovica, zatim zapoceo zgrade od Jablanicke do Kneza Viseslava u Ratka Mitrovica. takodje izgradio je i sve zgrade izmedju Arcibalda Rajsa i Ilije Stojadinoviva sve do Kneza Viseslava. Zgrade u Valjevskoj ispod stankom centra stankom. Na padini zasigurno sve zgrade sa desne strane gledano ka ada molu, za levu stranu pola je radio stankom pola graditelj inzenjering. Za ostatak filmskog grada nisam siguran Ane Ahmatove i desna strana Ratka Mitrovica do Cerak Vinograda, ali mislim da je takodje Stankom gradio. Skola se nije zvala stankom, uvek je bila Milos Crnjanski, ali je Zikina cerka direktorka od otvaranja. Stankom je izgradio i zgrade sa desne strane Djordja Ognjanovica gledano prema Julinom brdu. Izgradio je i stankom pasarelu izmedju Banovog i Julinog brda koja nikada nije zavrsena, mada na njoj jos uvek pise stankom.Поштовани,
Ово су најкорисније повратне информације које сам за сада добио. Када спомињете гаражу у Николаја Гогоља, мислите на ону са погледом на Јулино брдо?
Следећа ставка ми је створила највећу главобољу... Где се налази Сунчана падина? На интернету пише достра противречних информација. Једна страна каже да је то јужни продужетак Бановог брда и да се налази у општини Чукарица, а опет када видите слику Сунчане падине, показује Вам се једно брдо са кућицама, и недалеко од њих Источна капија. Какве то везе са животом има?
Чак нико од људи које познајем са Бановог брда и Чукаричке падине не може да ми каже где се налази. Молим Вас да разоткријете ову мистерију.
Што се осталих ствари тиче, да ли знате тачно које делове Филмског града, Жаркова и Чукаричке падине је изградио?
Јел то онај вртић код ОШ Милош Црњански? А да јесте, сад видим да сте споменули и основну. Да ли се та ОШ раније звала "Станком"? Ово је феноменално.
Срдачан поздрав,
Краљевић