@gavra Ja sam bio na svim razgovorima osim za VG koji mi nije bio interesantan.
BB Residences - 125m^2 stan 3000 + PDV. Ono sto su mi izasli u susret je besplatno drugo parking mesto pod uslovom da sad dam pola.
Ono sto mi se nije svidelo tamo je sto je sve u rupi nekako iako oni zidaju tako da postoji pridzemlje koje je poprilicno visoko. Sto se tice onog sto ugradjuju okej zvuci,
ja sam dobio neku brosuru njihovu i sve lepo zvuci ali npr nisu opisali medjuspratnu i krovnu konstrukciju npr kao sto je to uradila Silva. Sto se tice investitora dobri su, gradili su vec dosta po BG-u i imaju dobru reputaciju i imam par prijatelja koji su kod njih uzimali stanove (za zivot) tako da ono sto sam proverio kao investitor dobri su. Realno velika prednost je lokacija u odnosu na sve ostalo.
Cena odrzavanja 0.8 po m^2.
Buena Vista - 130m^2 stan 2450 + PDV. Parking mesto je iz nekog razloga 20500 ako se dobro secam. Na sajtu imaju bas malo informacija, i videces da je sve prodato manje vise osim velkih stanova, gde se muce da prodaju zbog velicina terasa. Ja stan koji sam gledao je na zadnjem spratu orjentisan ka Avali, posto ce oni graditi Buena Vista 2 odma ispod BV i receno mi je da je od 6 pa na dalje pogled otvoren. Igraliste za decu je planirano u sklopu kompleksa. Sto tice krova/fasade/pregradnih zidova oni su mi ispricali neku pricu ali pitanje je sta ce od toga biti realizovano. Luksuznije je po meni od Silve i BB Residences ali pitanje je kakva ce realizacija toga biti. Grejanje zadnjih 2 sprata toplotna pumpa zajednicka koja vidim po forumu da se nije dobro pokazala. Za ove nize spratove nisam siguran, najveci je problem sto nista nije transparetno
Npr brosura koju posalju u mailu je siromasna u odnosu na ono sto oni pokazu na prezentaciji. Investitor ne znam sta da kazem, gradili po BiH sad prvi put dolaze u Srbiju, meni iskreno kocka velika.
Cena odrzavanja 0.8 po m^2.
Silva - 97m^2 2900 sa PDVom
. Parking mesto je 16000-20000, ali koliko sam svatio agenta ovo od 16000 je sasvim dovoljno jel ova skuplja ukljucuju elektro punjace itd. Ovaj stan sto sam ja gledao je isto zadnji sprat sa 25m^2 pripadajuce terase orjentisan prema avali. Nema korigovanja cene mada se nisam ni trudio iskreno. Specifikacija pregradnih zidova/fasade/krova/terase se dobija u brosuri i dosta je dobra. Objetkivno manje je luksuzno nego BB/BV a cena je veca po m^2 (doduse ja imam tu pripadajucu terasu sa kojom ne znam sta cu
). Isto interesatna stvar kad sam bio na sastanku pitao sam ih zasto npr ne ugradjuju ormarice u kupatilima/prozore od poda do plafona i tako neke gluposti i za sve su imali izgovor, tipa ormarici su nam pakao napravili ovde, prozori su nam pakao napravili u Big residences... Minus mi je isto bio to sto nema nadstresnica na terasama, nego je sve otvoreno gde bi na kraju projekta oni dali preporuku vlasnicima stanova koji oce da ugrade nadstresnicu kako to moze da se uradi.
Cena odrzavanja 0.5 po m^2.
Tako da ono neam pojma sta da mislim ja sam bio vise puta gore na vidikovcu, lepo ce to izgledati ali je prenatrpano ima 10 zgrada na malom. Planiraju isto neke ulice da urade tu oko tih zgrada i kapiram da ce to biti uradjeno u nekom trenutku. Isto planiraju da prosire kneza viseslava, sto ja ne verujem da ce se ikad desiti
Kojim god putem da oces da krenes sve su neke male ulice. Sa druge strane BB Residences koje je realno u zarkovu su bolje pozicijonirane lokaciski ali mi sene svidja pozicija.
Mada sto kaze moj kum, jos malo pa ce svugde biti guzva tako da to u beogradu ne moze da se izbegne
PS gledam stan za zivot, ne kao investiciju....