Šta je novo?

Razne gradske vesti, Topic II

Bas je dobra špica, meni plagijat ne smeta naročito kad je prilagođen lokalnim uslovima. S u p e r j e špica.

Prilagođen plagijat u urbanizmu je zapravo napredak jer samo insistiranje na lošim originalnim rešenjima samo zato što je originalno naše ,često daje gore rezultate nego plagijat.

Lepo je imati originalno d o b r o rešenje ali i u svetu je to retkost pa zato imamo neke naše veličine koj su nam zabiberili ovaj grad bože moj to je ON i njegovo rešenje . :blah:

Davno je svet postao globalno selo , a u selu ima i boljih od NjEGA ( i od mene ), osim toga kavi smo , to se još bolje uklapa u ,,naša,, posla. :p

Senke":1lp24zq8 je napisao(la):
Počela je rekonstrukcija Mačkvanske ulice na Vrčaru.
Konacno! Trotoari stoje bez asfalta vec poduze vreme. Hoce li uklanjati i benzinsku pumpu?

Oce pumpu,5 puta :lol:

Tek ce da je sklanjaju kad se ceo kraj urbanizuje,mislim na izgradnju zgrada ka hramu.Tek ce onda da leti...

milanobelgrade":2c9dbz6e je napisao(la):
Иначе,мислим да је споменик мајору Гавриловићу прилично скроман...мислим да су ти људи заслужили нешто много грандиозније... :grand:
Svaka čast na zapažanju :kk: Izginuli ljudi kao Spartanci. Red je da im se Beograd oduži kroz neki monumentalniji spomenik :grand:

Danas je bila pobuna u Poslovnom prostoru opštine Stari grad. Đilas je nazvao tamošnjeg direktora i naredio da se zaposli neki njegov čovek. Iz nezadovoljstva što su zbog novozaposlenog svima smanjene plate, skoro svi zaposleni su izašli sa posla znatno ranije. :bash:

Znam da Djilas npr isplacuje pare na ruke kada treba, ne zelim da pojasnjavam, razumete.
Svi to kapiram rade, ne mislim da ima nekih izuzetaka, nazalost.
U principu ukoliko rezultazi aminuju kolicinu zaposlenih, ja nemam nikakvih problema, naprotiv.
Jedini problem je sto vidim da valjaju sajtove za 30 soma, pocetak kao standardnu cenu, a iako se direktno ne bavim izradom sajtova, imao sam prilike da prodajem iste i angazujem web dizajnere, i znam koliko to moze da kosta u Srbiji.

Znam da Djilas npr isplacuje pare na ruke kada treba, ne zelim da pojasnjavam, razumete.
Svi to kapiram rade, ne mislim da ima nekih izuzetaka, nazalost.
U principu ukoliko rezultazi aminuju kolicinu zaposlenih, ja nemam nikakvih problema, naprotiv.
Jedini problem je sto vidim da valjaju sajtove za 30 soma pocetak, kao standardnu cenu, iako se direktno ne bavim izradom sajtova, imao sam prilike da prodajem iste i angazujem web dizajnere, i znam koliko to moze da kosta u Srbiji.

Vračar sutra dobija novi trg

Tanjug | 02. 06. 2011. - 18:31h | Komentara: 1
Na uglu ulica Njegoševe i Maksima Gorkog na Vračaru, sutra će biti otvoren novi trg u kom će građani, uz zelenilo, fontane i klupe, moći da se odmore.

Taj prostor dugo godina je bio zapušten, na njemu su bili kiosci, nelegalne tezge ili su se parkirali automobili, a na icinijativu građana uređen je kao moderno dizajniran javni prostor.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/257647/Vracar-sutra-dobija-novi-trg

Скупштина града заседа сутра

Председник Скупштине града Београда Александар Антић заказао је за сутра, с почетком у 10 часова, 32. седницу Скупштине града Београда. На дневном реду налази се Предлог стратегије развоја Београда и Предлог стратегије пошумљавања подручја града, као и План генералне регулације мреже јавних гаража.

Пред одборницима ће се наћи и предлози планова детаљне регулације делова Новог Београда, и то централне зоне блока 5, као и дела градске општине Звездара за блокове Е1 до Е9. Такође, предложен је и план за изградњу и реконструкцију саобраћајнице на подручју општине Обреновац, од ПК „Младост” до насеља Бољевци у општини Сурчин, заједно са мостом преко реке Саве. Разматраће се и Предлог одлуке о задужењу града Београда за финансирање капиталних инвестиционих расхода, као и Предлог о измени одлуке за утврђивање накнаде за уређивање градског грађевинског земљишта.

Одборници ће разматрати и Предлог допуне Одлуке о мрежи основних школа у Београду, као и предлоге планова за постављање тезги и других покретних привремених објеката на јавним површинама на подручју градске општине Нови Београд. На дневном реду Скупштине је и Предлог о изменама и допунама Одлуке о уређивању и одржавању гробаља и сахрањивању.

На дневном реду ће се наћи и предлог решења Комисије за споменике и називе тргова и улица о додели назива простора испред Дома омладине Београда „Плато Милана Младеновића“, по истакнутом рок музичару и фронтмену групе „Екатарина Велика“, као и предлог решења о додели назива улице на територији општине Савски Венац „Драган Манце“, по трагично преминулом истакнутом спортисти. Такође ће се размотрити и предлог о формирању нове основне школе на територији општине Нови Београд, у насељу Бежанијска коса, која би носила назив по дечијем песнику Драгану Лукићу.

- Plato Milana Mladenovica :vops:

- Ulica Dragana Macea (iako sam Ciganin) :kk:

- Strategija posumljavanja :)

- Inace, kolika je Bezanijska kosa!? Svake godine kada se pominju nove skole i obdanista na spisku je Bezanija. Verovatno sve vreme pricaju o istim objektima, ali ovako se stice utisak kao da se tamo gradi pet obdanista i osam skola :D

- I je l' neko zna sta je "zaduzenje grada Beograda za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda"? To nesto za mos' na Adi kao i uvek ili nesto drugo?

- I jedna zamerka gradskoj informativnoj sluzbi - kada stave ovako "planovi detaljne regulacije za blokove od E1 do E9 na Zvezdari", obicnom coveku to nista ne znaci, cak ni onima koji zive u tim blokovima. Nikad nisam cuo nijednog Zvezdarca da kaze zivim u Bloku E5... To je jezik urbanista, za obican svet lepo kazes to i to naselje, ta i ta ulica.

Strategija posumljavanja je super stvarcica,valjda ce i sici sa papira.Pa da na sledecoj sednici usvoje Zastitu Zvezdarske sume pa da vas vodim na :vops:

Bezanijska kosa ima 3 mesne zajednice a 2 skole.Upravo se gradi jedna,imas rijality dokumentarnu emisiju na studiu B koja prati izgradnju.Mislim da im sada fale vrtici,a mozda jednog dana treca skola :)

Da,te sifre su presabiranje novca za most i ump,u ovom slucaju odobravanje onih dodatnih 20miliona eura da bi most bio gotov ranije,umesto u martu da bi bio pred novu godinu.Vec vidim kako ce biti veselo u skupstini grada povodom toga,i razumljivo mi je zasto.

To je deo izmedju zabljacke i bajdine iza ustanicke.Ni sami nisu znali kako da nazovu taj plan,ja bih ga prosto nazvao Zeleno brdo zbog istoimene mesne zajednice.

Mislim da gradskoj informativnoj sluzbi a ni urbanistima nije po volji da gradjani imaju udela u planovima.Ali eto,kad su ¨naterani¨ da na studiu B objavljuju kad je javni uvid plana E1 E9/2462 ITL onda ce jednog dana i poceti da ih zovu kako treba hehe

Inace blok 5 na NBG je blok gde je hala sportova,tu planiraju vec krajem godine da prave drzavnu tenisku akademiju(nema veze sa onom privatnom iza bloka 45 djokovica)

Beograd dobio Strategiju razvoja, 13. jun 2011. 17:07
(мондо.рс)
Gradski odbornici usvojili su Strategiju razvoja grada u ekonomskom, socijalnom i infrastrukturnom i institucionalnom vidu. Plan obuhvata i rehabilitaciju Starog sajmišta, Šećerane, Starog mlina zgrade “Bigza”, efikasnije korišćenje gradske železnice, uvođenje rečnog putničkog saobraćaja, otvaranje Batajničkog aerodroma...

Sprovođenje Strategije nije vremenski ograničeno i njime će se baviti i naredne gradske vlasti, koje zadržavaju pravo da određuju prioritete u skladu sa okolnostima, rekao je gradski arhitekta Dejan Vasović.

Jedan od glavnih preduslova za razvoj Beograda je njegova ekonomska konkurentnost, pa je sa tim ciljem potrebno razvijati industriju usluga, rekao je Vasović, obrazlažući odbornicima Strategiju razvoja.

On je ukazao da je važan deo strategije socijalni razvoj, koji se bazira na unapređenju sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja, ali i na poboljšanju socijalnog položaja građana.

Treći deo Strategije razvoja grada Beograda bavi se unapređenjem degradirane životne sredine, dok se četvrti deo, posvećen urbanom identitetu prestonice, bavi rekonstrukcijom fasada, izgradnjom i isticanjem gradskih atrakcija, naveo je Vasović.

Deo stategije o urbanom razvoju, između ostalog, predviđa, rehabilitaciju Starog sajmišta, Šećerane, Starog mlina i zgrade “Bigza”, dok deo o razvoju saobraćajnica uključuje efikasnije korišćenje gradske železnice, uvođenje rečnog putničkog saobraćaja, aktiviranje Batajničkog aerodroma za aviokompanije sa niskim cenama, kao i sistemsko regulisanje parkiranja.

Dugoročna strategija razvoja predviđa i razvoj gasovodnog sistema i obnovljivih izvora energije, ali i izgradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda, kao i uvođenje novih telekomunikacionih servisa i usluga.

Sedmi, poslednji deo Strategije, bavi se institucionalnim razvojem koji podrazumeva usavršavanje sistema elektronske uprave, kako bi građani mogli da prekopiraju obrasce sa interneta i lakše komuniciraju sa administracijom

Од свега ми најлепше звучи реконструкција БИГЗ-а.

evo te strategije,golema je i tice se lepih zelja do 2016. godine.

http://www.beograd.rs/download.php/documents/SRGBpredlog.pdf

Mozda je glavna vest u toj strategiji razvoja sto do 2016te nema izgradnje tunela ispod senjaka od raskrpetlje do autkomande u sklopu UMP-a.

Homere,izgleda da su te poslusali i odbacise sifre,beobuild rastura! :)

На данашњој седници усвојен је и План детаљне регулације Булевара краља Александра за блокове између Жабљачке и Бајдине улице. Према речима Слободана Димитријевића, овај план требало би да омогући боље услове за живот кроз решавање комуналних проблема, саобраћајне и урбане матрице у овом делу Булевара.

Previše stavki u toj vesti zvuči lepo, zbog toga mi to ništa ne zvuči lepo...

da sam ove planove cuo sledece jeseni, vishe bi im verovao nego ovako, 10,11 meseci pred izbore i sa sve neizvesnijim izvorima prihoda za grad

Ko sto antic rece,sledecih nekoliko godina 100 miliona eura ulazu u posumljavanje :lol:

Rece gradski sekretar za ekologiju da ce u makisu da posumljavaju ove godine i da ce uloziti milion eura.

Neki lik iz neke vladajuce stranke rece da stoje kritike opozicije da neki delovi iz strategije uopste ne stoje u GUP-u i nisu u nadlenozti grada,ali da treba biti ambiciozan i stremiti visokom cilju koliko god bio nerealan.Rece uvijemo da lupaju ko maksim po diviziji u ovoj strategiji razvoja.

Pa, strategije su u principu neobavezujuci dokumenti ili na srpskom "spisak lepih zelja"... Dakle neki orijentir kojim bi gradska vlast trebalo da se rukovodi. Marketinski eho je njihov prvenstveni cilj, tako da bi ih trebalo inace uzimati sa velikom rezervom.

Homer Jay":2gn61dxo je napisao(la):
Inace, kolika je Bezanijska kosa!?

Хомере, што каже Џони Ли, није мала, баш је има.

Живим на Бежанијској коси у III месној заједници, а о њој сам и нешто написао нашем члану Жапцу, који пише магистарски рад о Новом Београду и његовом насељу Б. коси, па да се сад не бих понављао ево на истој овој теми „Градски живот и вести“, а на топику „Развој Новобеоградских блокова“ тог мог текста под постом број 409:
http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?id=86&p=17 . Ту имаш и две карте са тачно уцртаним месним заједницама и индустријском зоном. У тексту сам направио једну грешку, у броју становника на Коси. Насеље има 70.000 хиљада становника, а не 30.000 хиљада !

Vrh