Šta je novo?

Razne gradske vesti, Topic II

Јавни увид у делове нацрта плана генералне регулације за Јелезовац – Сунчани брег

Kомисија за планове Скупштине града Београда објавила је јавни увид у нацрт плана генералне регулације за део територије општине Раковица који се односи на Јелезовац – Сунчани брег. Јавни увид обавиће се у Улици 27. марта 43-45 (сала II у сутерену) од данас до 7. јуна, сваког радног дана од 9 до 18 часова.

Јавна седница Комисије за планове одржаће се 28. јуна у 13 часова у просторијама Скупштине града, у Улици 27. марта 43-45. У току јавне седнице, сва присутна физичка и правна лица која су поднела примедбе у вези са деловима нацрта плана, у писаном облику, могу образложити примедбе пред Комисијом за планове Скупштине града Београда.

Заинтересована лица могу током јавног увида своје примедбе на планирана решења писмено доставити Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове, на писарници Улица 27. марта 43-45, најкасније до 7. јуна

VEROVALI ILI NE
GOGA SEKULIĆ NA CNN!

(65) Sreda, 11. Maj, 2011.| Autor:
Folkerka ugostila ekipu čuvene televizije, koja pravi dokumentarni film o znamenitostima Srbije
60177.jpg

Sad će svet da čuje za nju.
Ekipa televizije CNN iz Njujorka došla je u Srbiju i četiri dana u stopu pratila folk pevačicu Gogu Sekulić. U pitanju je dokumentarna emisija, a Goga je bila predstavnik folk muzike, koja je njima manje poznata.

Ona je u saradnji sa svojim timom osmislila kako će prikazati sve čari naše prestonice, pogotovo noćnog života, po kojem je Beograd poznat. Prva destinacija bio je klub „Mistik“, u kojem je Sekulićeva nastupala kao zvezda večeri, zatim su posetili gradske znamenitosti, a zavirili su i u studio u kojem pevačica uveliko radi na novom albumu.

- Zaista sam srećna što mi se ukazala prilika da budem domaćin ljudima koji dolaze iz jedne prestižne televizijske stanice. Ekipa CNN, koja je prvi put u Srbiji, bila je oduševljena svim znamenitostima, ali i folk muzikom koju izvodim. Dosta se o našoj zemlji govorilo u negativnom kontekstu i došlo je pravo vreme da svet upozna naše pravo lice, lepše i pozitivnije - rekla je Goga za Kurir.

p.s. ne znam da li imamo temu na forumu turizam Srbije, kao i temu Kupujmo domace, mislim da bi trebalo da ih imamo.
u prvoj temi bi mogli da kritikujemo (skoro da nema nista sto bi se mmoglo pohvaliti) turisticku organizaciju, a u drugoj bi mogli da promovisemo domace brandove koji imaju kvalitet, ali i da kritikujemo one lose.

Bulevarac":1q1wvrhi je napisao(la):
Dosta se o našoj zemlji govorilo u negativnom kontekstu i došlo je pravo vreme da svet upozna naše pravo lice, lepše i pozitivnije - rekla je Goga za Kurir.
Да тај низ негативних извештаја о нашој земљи крунишемо. Браво, свака част. Дефинитивно за црну медаљу.

10. 05. 2011. 18:55h | Scandal
Francuzi: Karleuša - srpska Lejdi Gaga

Ekipa francuske nacionalne televizije nedavno je posetila Srbiju kako bi uradila dokumentarnu emisiju, a kao predstavnike nove Srbije predstavili su predsednika Borisa Tadića i pop divu Jelenu Karleušu.
142977_jk6_f.jpg

Jelena Karleuša na snimanju emisije "24 sata"

Radi podsećanja, glavni urednik emisije “24 sata” Džejms Andre, sa svojom ekipom proveo je ceo dan u drustvu naše zvezde, razgovarajući sa njom i snimajući svaki njen pokret.

[video]http://www.youtube.com/watch?v=siBrxFVPH0U[/video]

- U Francuskoj vlada veliko interesovanje za likom i delom Jelene Karleuše, a intrigantna je i priča o njenom braku sa Duškom Tošićem, nekadašnjem igracem fc. 'Sosho'– rekao je James Andre nedavno i dodao:

- Predstavili smo je francuskim gledaocima kao balkansku verziju Lejdi Gage. Kroz priču o Jeleni, umetnici koja ruši predrasude, bavi se ljudskim pravima i pisanjem, želeli smo da pokažemo francuskoj javnosti novo lice Srbije.

U prilogu koji je emitovan, Jelena je predstavljena kao srpska verzija Lejdi Gage, a istaknut je i njen koncert u Beogradskoj areni! Pogledajte prilog:

info sa - http://www.vesti-online.com/Scena/Soubiznis/136325/Francuzi-Karleusa--srpska-Lejdi-Gaga

p.s. Eto to je moderna Srbija, Tadic mora da je zadovoljan :kafa:

Zapravo za ovo interesovanje Karleusa treba da zahvali svom muzu jer se ona probila u zapadne tabloide dok je on bio fudbalski gastarbajter. Pored toga, cuvena pro-gay kolumna u "Kuriru" je ucinila svoje - a poznato je da je sve sto je propratilo BG Pride bilo vrlo zastupljeno u stranim medijima. Takodje, mislim da je neozbiljno uzimati Scandal kao relevantan izvor informacije. Ne kazem da Francuzi nisu snimali JK, ali verujem da je paralela izmedju BoTe i nje tendenciozno izvucena. U krajnjem, zar nije JK guzvala postelju sa onima koji nam danas porucuju da je BoTa najvece zlo koje je zadesilo Srbiju???

Vest .... sutra veče noć muzeja u Beogradu :)
Pregledao sam program za noc muzeja , šta da kažem , d i v n o,
Za svakog po nešto svi članovi moje porodica željno isčekuju sutrašnje veče
nije ni zanemarljiva finasiska ušteda za 4 čl. porodicu u odnosu na redovne ulaznice.
sve pohvale akciji i gradu :kk: :) :kk:

http://www.nocmuzeja.rs/Gradovi/Beograd/(tag)/arhitektura.html

Inace juce je bilo prijavljivanje za posetu "tajnoj lokaciji". Samo 200 ljudi ide i oni ce dobiti SMS koja lokacija je u pitanju i kada da se tamo pojave. Ali vec su se javno izlanuli - tajna lokacija je SIV!!! Fantasticno mesto, odlicna ideja...

Svejedno, ovu Noc muzeja nazalost propustam. Nadam se da ce neke postavke potrajati, mnogo toga me zaintrigiralo...

Jel se ovo prosiruju teniski tereni na dorcolu??? :bash:

Teniski tereni zaklanjaju spomenik braniocima Beograda
Blic | 21. 05. 2011. - 20:24h | Komentara: 0

Čitalac “Blica” obratio se našoj redakciji jer smatra da izgradnja novih teniskih terena na Dorćolu skrnavi spomenik jednom od srpskih junaka, majoru Dragutinu Gavriloviću i njegovim saborcima koji su se 1915. godine borili za odbranu Beograda.

Obimni radovi na izgradnji novih teniskih terena u okviru SRC „Milan Gale Muškatirović“ potpuno narušavaju ambijentalnu celinu ovog spomen područja jer se betonski zid diže na samo dvadesetak centimetara od spomen ploče.

Takođe, bočni zid teniskih terena, koji je u izgradnji, nalaziće se tik uz spomenik, koji će pored zida praktično postati nevidljiv.

Spomenik na Dorćolu podignut je u čast branilaca Beograda koji su pod rukovodstvom majora Gavrilovića izginuli prilikom odbrane prestonice 1915. godine. Njegov govor kojim je ohrabrio svoje saborce da se bore i u trenucima kada je sve izgubljeno ostao je zabeležen u svim istorijskim analima.

144065_spomenik-1_f.jpg

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/255317/Teniski-tereni--zaklanjaju-spomenik-braniocima-Beograda

па може им се :bash:

@карлеуша:
идем да тражим културни азил. да ли дозвољавају то?

pocinje ozbiljno da mi se gadi tenis i celo pravljenje idola, kojem se moze sve, od Novaka Djokovica odnosno njegovog caleta i strica.

Замолио бих само да раздвојите Новака, који је дечко на месту, од љеговог оца и стрица, који су чисти профитери, тј. тајкуни.

Slazem se.

Nego me nervira sto tu prosiruju terene sto govori da ce da prisvoje taj centar tu cak onda kada sagrade i jednom onaj teniski centar na NBG :rant:

је л' знате зашто нису почели са градњом у Крагујевцу, тј. зашто су им одузели дозволу? провалили их да ће ту да граде станове уместо тениских терена и одузели им дозволу

stf":3bhbpmz8 je napisao(la):
Замолио бих само да раздвојите Новака, који је дечко на месту, од љеговог оца и стрица, који су чисти профитери, тј. тајкуни.
Апсолутно тачно, поготово се то односи , 1) на оца, 2) на стрица, Ноле је дечко на месту.

Иначе,мислим да је споменик мајору Гавриловићу прилично скроман...мислим да су ти људи заслужили нешто много грандиозније... :grand:

stf":29z0e9v0 je napisao(la):
Ja sam čuo da se i sam Novak žalio jednom na strica.

Senke":3gdgawd4 je napisao(la):
stf":3gdgawd4 je napisao(la):
Ja sam čuo da se i sam Novak žalio jednom na strica.
Верујем да јесте. Ако је неко слушао стричев говор после финала, зна која је оно била бламажа. Мислим да је захваљивање спонзорима било најдуже од свих могућих турнира.

Spomenik braniocima Beograda iz 1915 je - ruglo, više izgleda kao ulaz u Guču.

Mi danas uprošćavamo događaje iz prošlosti, pa tako je od sećanja na te događaje ostao samo jedan oficir i njegov govor (maltene).

Da je spomenik malo prikladniji, možda se ovo ne bi ni desilo.

Nek na stogodisnjicu izgrade novi spomenik na istom mestu.a nek izmeste te teniske terene.Tako bi svi bili srecni i ne bi drzavno zemljisto bilo pokradeno.

vucko":3rxuirjz je napisao(la):
Nego me nervira sto tu prosiruju terene sto govori da ce da prisvoje taj centar tu cak onda kada sagrade i jednom onaj teniski centar na NBG
NBG centar je pod velikim znakom pitanja, ali sam dobio info da na Dorcolu hoce da grade hotel od 12.000 m2. Vrlo izvesno je to to a ne prosirivanje teniskih terena.

I da, tata i stric su dno dna.

Upgrade foruma - važno obaveštenje

Poštovani forumaši,

U sredu 25. maja uveče će se obaviti upgrade foruma na novu verziju. Upgrade donosi i jednu nepogodnost a to je da će sve privatne poruke biti izbrisane - nov sistem slanja privatnih poruka nažalost nije kompatibilan sa postojećim.

Ukoliko imate neke važne poruke, molimo vas sačuvajte ih!

Iz predustroznosti obavestenje postavljam i na frekventnijim temama kako bi izbegli mogucnost da neko od korisnika ostane bez sacuvanih vaznijih privatnih poruka

Hvala na razumevanju

Dragi forumaši,

novi forum je online! Zahvaljujući korisniku "Михајло” uspeli smo da obavimo konverziju foruma na novu verziju :) :pob:

Prva stvar što se da primetiti je da je na delu novi skin foruma. Ukoliko vam on smeta skin slobodno možete da promenite preko opcije "Profile".
Nudimo sledeće skinove:
  • Beobuild White
  • Beobuild White Wide
  • Beobuild Dark
  • Beobuild Dark Wide

Sve "Wide" verzije skinova su optimizovane za ekrane 16:9 ili 16:10 dimenzija. Kako to izgleda, možete videti ovde:
V8NM4.jpg

Nove funkcije foruma:
  • Poboljšana funkcija pretrage
  • Opcija da se uz svaki thread postavi i glasanje
  • Novi sistem slanja privatnih poruka
  • Poboljšani sistem reputacije, uz svaki plus (Dugme R+ u donjem levom delu posta) se daje reputacija za korisnika i za post!
  • RSS Feed za svaku temu
  • Tagovi za teme

Naravno slobodno mozemo nastaviti sa diskusijom kada je ova tema i ostale teme gde je podsecanje i uputstvo za promenu skina foruma postovano.

Vrh