milanobelgrade":36n9j7pe je napisao(la):
Delija":36n9j7pe je napisao(la):
Што се Мајора тиче и његовог херојског пука тиче ствари иду у контра снеру јер је направљена ограда Ђоковићевог МГМ тениског центра на буквално пола метра од споменика. :rant:
Па док друге нације фабрикују своју историју( у Скопљу дижу монументални споменик Александру Великом...итд...) ми нашу историју газимо... а ако је неко заслужио споменик за јунаштво и саможртвовање онда су то Мајор и цео тај пук који је изгинуо...
Па да се ја питам ја бих и споменик Кнезу Михајлу..или како га ми од милоште зовемо "КОЊ" изместио само да овим људима одам почаст...
Нажалост у Србији се и ова скромна табла још више уништава...
Da upadnem - onaj spomenik je ruglo, ne znam kako drugačije da ga nazovem.
Ponoviću, liči mi na kapiju festivala u Guči, sramota me je kada ga vidim.
A ovo sa Đokovićima je šlag na tortu.
Mada, mislim da ako je spomenik malo prigodniji, niko se ne bi usudio da pomisli da ga zaklanja.
Evo kako izgleda spomenik u Leskovcu:
http://www.trivago.rs/leskovac-4445...emorijal/spomenik-slobode-1642973/fotografije
Da li bi ikome palo na pamet da gradi na "slobodnoj površini" tik uz ovakav spomenik?
Krivica je i do toga što se odbrana Beograda danas svodi samo na jedan govor i na jednog čoveka, a praktično je ceo grad uz vojsku bio uključen u odbranu.
A ovo za "Kod konja" - e ja baš namerno tako kažem. To se ne odnosi na kneza, niko kneza ne naziva "konjem", već se naravno misli na lokaciju.
Nikome ne smeta što se malo malo neko penje na spomenik (pa i na kneževu glavu) na protestima ili na proslavama, što je spomenik večito išaran, što se kradu delovi, ali zato je problem kada se kaže "kod konja".
Još mi je otac pričao da su i u "njegovo" vreme upravo novopečeni Beograđani (otvoreno=došljaci, ali bez pogrdnog značenja) upravo sa tom pričom pokušavali da se pokažu kao veći Beograđani od rođenih Beograđana, i da je to stvaralo otpor i inat, pa se "kod konja" i održalo.