Šta je novo?

Razne gradske vesti, Topic II

Valjda su mogli da stave belo svetlo, mislim da bi se bolje uklopilo u ambijent.

Ha jel ste videli kako je Djilas obrusio onima iz Napredne stranke koji su usli u vrtic, sa majcama?ili su to mozda bili radikali.Isto je to.

Ma da...A on tamo nije zbog izbora,providni su ko vazduh...Svi su isti...

Globus" gradi fabriku mesa u Svilajncu
Utorak, 01. decembar 2009.

Društvo za proizvodnju i promet "Globus" iz Beograda izgradiće u Svilajncu, u Industrijskoj zoni Veliko polje, fabriku za proizvodnju i promet mesa, u koju će investirati oko tri miliona evra, navedeno je u saopštenju Informativne službe gradske Skupštine.
Reč je o objektu površine 2.650 kvadratnih metara čija će izgradnja početi u decembru i biće završena u avgustu naredne godine. Prve godine rada zaposliće 65 radnika, a do kraja 2011. još toliko, od kojih će jedan odsto biti iz kategorije osoba sa invaliditetom - navedeno je u saopštenju.

Odluku o ovoj investiciji doneli su odbornici SO, a opština se obavezala da "Globusu" ustupi dva hektara zemljišta, bez naknade u periodu od 99 godina.

U Velikom polju u toku je realizacija investicija dve strane firme: fabrike za proizvodnju komponenti za automobile "Reum" iz Nemačke i fabrike švajcarsko-holandske firme "Tri stan freš prodjus" za proizvodnju i distribuciju povrća. U Svilajncu očekuju da narednih meseci bude ozvaničena i saradnja s firmom "Avital" iz Izraela, koja bi narednog proleća u ovom delu Svilajnca počela proizvodnju začinskog bilja na površini od sedam hektara.

Pocelo ciscenje prostora ispod zeljeznicke stanice Novi Beograd prostor ce biti ociscen i dezinfikovan i ogradjen .Na licu mjesta nalazi se veliki broj radnika i bagera i kamiona tu su i vatrogasci i zandarmerija KONACNO .U utorak me je zvao inspektor sa NBG u vezi moih prijava medju njima i za ovu deponiju i obavjestio me o daljim koracima cim skupe sredstva pocetkom sledece godine raselice i ono malo Roma sto je ostalo za sad su im ukinuli nelegalne prikljucke za struju sa javne rasvjete.Iznenadjen sam ovak brzom rekcijom i ljubaznoscu prosto nevjerovatno :kk:

Uklonjena deponija kod Buvljaka

Beograd -- Uklonjena je deponija ispod železničke stanice Novi Beograd preko puta Buvljaka, gde se godinama unazad prodavala ilegalna polovna roba.

Ekipe gradske čistoće, uz pomoć velikog broja bagera i kamiona za odnos đubreta, više od šest sati uklanjali su đubre. Na terenu je bilo starog nameštaja, bele tehnike, auto otpada, garderobe. Građani koji su se zatekli u blizini dok je čišćenje trajalo, prelazili su na drugu stranu ulice zbog pacova koji su izlazili iz kanalizacija i starih stvari.

Gradonačelnik Dragan Đilas izjavio je da će nakon dezinfekcije teren biti ograđen i da će biti postavljeno obezbeđenje.

"Od danas više neće biti dozvoljena nikakva ulična prodaja na ovom mestu. Sve naše ekipe i tržišna inspekcija će svakli dan dežurati pošto oni koji su imali tu nesreću da se zadese ovde u toku dana ili na kraju dana sa tim ljudima koji prodaju, to je izgledalo kao najstrašnija stvar”, rekao je Đilas.

“Svima će biti ponuđene tezge na ovom Buvljaku, dok on tu bude bio. Ko hoće. A ko neće, neće moći tim poslom više da se bavi", poručio je gradonačelnik.

4. decembar 2009. | 14:08 | Izvor: B92

svaka čast. prošao sam tu skoro i nisam verovao kako to izgleda

Dobro da su se setili.Ajmo sad i ono nelegalno naselje roma,pise u vesti da ce na prolece da ga uklone.

Za sada po ovom pitanju dobro se radi! To su za Beograd veliki koraci. Ja sam misljenja da je cistoca i odrzavanost mozda i vaznija od nove izgradnje. hajde da se nadamo da ce ovako i nastaviti! :kk:

Slazem se,mogli bi da pocnu i da zaustavljaju rome sa onim nelegalnim sklopocijama koje su hibrid motora,multikutovatora i automobila sa prikolicom.Danas u ruzveltvoj su prosli kroz 2 crvena svetla i zamalo da su udarili majku sa detetom a policija mirno ceka na semaforu i gleda belo...

Konačno!!! Sjajna vest, ali sad neka porade na tome da se to đubrište ne prodaje svako jutro duž Trećeg bulevara, od Buvljaka pa sve do Holiday inn-a.

Nadam se da se pod onom Djilasovom izjavom i to podrazumeva.

Covece, kojom je brzinom taj red prodavaca narastao tokom protekle godine. Malo po malo i eto ih vec kod Holiday-a

direktor":isdy1ukk je napisao(la):
Pocelo ciscenje prostora ispod zeljeznicke stanice Novi Beograd prostor ce biti ociscen i dezinfikovan i ogradjen .Na licu mjesta nalazi se veliki broj radnika i bagera i kamiona tu su i vatrogasci i zandarmerija KONACNO .U utorak me je zvao inspektor sa NBG u vezi moih prijava medju njima i za ovu deponiju i obavjestio me o daljim koracima cim skupe sredstva pocetkom sledece godine raselice i ono malo Roma sto je ostalo za sad su im ukinuli nelegalne prikljucke za struju sa javne rasvjete.Iznenadjen sam ovak brzom rekcijom i ljubaznoscu prosto nevjerovatno :kk:
Pa i nisu bas efikasni. Ja sam podneo par prijava u vezi tog prostora ispod stanice jos u martu... Al bitno da se uradilo konacno :kk:
Btw po jedan deo te prijave je odradjen. Neke sitnije stvari na samoj zeleznickoj stanici su popravljene, ali ne i sve sto je bilo nalozeno. Zeleznicama je naplacena kazna, poslati su kod sudije za prekrsaje i oko tog problema dalje je angazovana Republicka zeleznicka inspekcija.

Stavil su novu rampu da vozila nemogu u pjesacku zonu zamjenili ispucale granitne ploce rade rade to je jos jedna prijava od ukupno 25
Novost da li ste znali da kod kineza u bloku 70 postoji zatrpan podzemni prolaz ispod ulice JG zatrpan je zemlom sutom i smecem mozda se sjete da ga osposobe jednog dana . :mad:

Dragi Direktore (ne znam koje firme) jel mi sad da pretpostavimo da se radi o pesackoj zoni oko Knez Mihajlove ulice??? Da nije mozda u pitanju pesacka zona oko Kineskog centra? Lepo sto imas puno informacija al bilo bi jos lepse da ih sa nama kvalitetno podelis.

Taj podzemni prolaz nije kod Kineza, nego kod Piramide, tacnije kod pijace u bloku 44.
Nisam tuda prolazio stvarno 100 godina, pa ne znam za taj podatak da je zatrpan...ali secam se da je bio u funkciji pre par godina, tada sam zadnji put kroz njega prosao.

Evo ovako, podzemni prolaz ispod Jurija Gagarina na sredini bloka 44 (kod Pijace) je uređen kao i svaki normalan podzemni prolaz (jedina mana je što je malo duže poplavljen posle svake malo jače kiše). Na tom mestu nema pešačkog, nema semafora, nema tramvajske stanice.
Ulica je pametno ograđena duž cele dužine tramvajske baštice, od semafora do semafora, da se više spreče saobraćajke i gaženja zbog pretrčavanja.

Nešto dalje u Jurija Gagarina, na sedini bloka 45, postoji i jasno se vidi ulaz u tunel ispod ulice koji vodi na drugu stranu (blok 61). Tunel je verovatno bi predviđen za podzemni prolaz, ali ga je zadesila sudbina da bude zatrpan zemljom, šutom i đubretom. To je već skoro kraj ulice Jurija Gagarina i tu nikad nema nekog jačeg saobraćaja, plus deset metara dalje je i T-raskrsnica sa ulicom Dušana Vukasovića, regulisana semaforima i sa pešačkim prelazima. Podzemni tu nikome ne treba. Lokacija u odnosu na blok 45 je potpuno identična kao kod Kineza u bloku 70 - na sredini bloka.

Moguće, zaista nisam obratio pažnju, da i kod Kineza postoji tunel, samo da se otvor više i ne vidi.
Tu bi podzemi imao smisla ako bi mogli da ga koriste i putnici tramvaja jer se tramvajske stanice nalaze upravo na sredini ulice, u baštici između traka. Na žalost, nema dovoljno širine za stepenice prolaza - ima mesta samo koliko je široka tramvajska stanica.
Gre'ota, jer taj prolaz bi ukinuo potrebu za semaforom koji pravi strašne gužve.

Izvinjavam se rampa je vracena u cika lubinoj ulici .A za podzemni prolaz kod kineza sigurno postoji to mi je rekao covjek iz beokoncara koja odrzava pokretne stepenice po prolazima u beogradu oni su sa beograd putom trebali da osposobe taj prolaz.

To je bas steta sto se tice podzemnih prolaza,u losem su stanju a i trebalo bi graditi nove,samo sto nema prostora za iste.Pre nego sto pocese da prave 3LD sam mislio da bi bilo lepo da naprave prolaze na rasrksnici Takovske i Bulevara Kralja Aleksandra.

Opstina Stari grad raznosi po zgradama na njenoj teritioriji male bocice sprejeva za dezinfekciju ruku, na foru ovog novog gripa.
Upravo sam jednu zatekao ispred vrata. Dobra fora :lol:

c.s.i.":22tyxj1r je napisao(la):
Opstina Stari grad raznosi po zgradama na njenoj teritioriji male bocice sprejeva za dezinfekciju ruku, na foru ovog novog gripa.
Upravo sam jednu zatekao ispred vrata. Dobra fora :lol:
Da da, a za prošli mesec smo dobili maske :lol:

vucko":23uvef6v je napisao(la):
To je bas steta sto se tice podzemnih prolaza,u losem su stanju a i trebalo bi graditi nove,samo sto nema prostora za iste.Pre nego sto pocese da prave 3LD sam mislio da bi bilo lepo da naprave prolaze na rasrksnici Takovske i Bulevara Kralja Aleksandra.
Mislim da bi najbitniji podzemni prolaz bio na Slaviji! tj. da se cela Slavija iskopa i da se zabrani pesacima prelaz ulicom, vec samo ispod zemlje...9 meseci sam radio na Slaviji i svaki dan bio svedok kolike se guzve stvaraju samo zbog pesaka.

Ja bih saobracaj pod zemlju a ne pesake ;)

Vrh