Dragi clanovi nakon sto sam dosao do nadam se idealne konfiguracije za svoje prozore zeleo bih savete i za zamenu stolarije za terasu.
Stan ce se kompletno sredjivati i bitno nam je da i prostor na terasi bude potpuno iskoristiv.
Na ovoj slici dole mozete videti kako je trenutno uradjena terasa.
Sta bi bio vas savet kako da se uradi terasa, a da bude funkcionalna u smislu da se vidi priroda u koju stan gleda ?
Stan je inace na 2. spratu i naravno ako je bitno kutije od roletni su sa unutrasnje strane, ovde bi mogle da se izmeste da budu napolju 99%.
Ukoliko eventualno nije neophodno mozda ne bi montirali nikakve roletne tu, bas smo otvoreni za sve predloge.
Moja neka ideja je da se tu stave ili 3 prozora koja mogu nekim kliznim mehanizmom da otvore ceo taj prostor ili neka 4 elementa, ali da mogu da se otvore na nacin da se sve vidi, nikako ne zelimo da zastaklimo terasu u potpunosti, to ni pod razno. Takodje stavili bi komarnike pa ne znam koliko oni uticu na eventualno resenje. Voleo bih da mi ukoliko je moguce i
@deka u akciji pomogne oko izbora staklopaketa ukoliko ovde budu na kraju zavrsili prozori. Unapred hvala svim clanovima
Ono za sta nam jos treba pomoc je unutrasnji deo, odnosno onako kako stolarija izgleda kada na terasu treba da se izadje iz predsoblja i to je prikazano na slici dole.
Ovde nas takodje zanima sta bi bili neki Vasi predlozi i na sta obratiti paznju, koji tip stakla da se stavi, vrata i slicno....
Moja neka ideja je da se ponovo stave neka vrata recimo celom duzinom i visinom koja bi mogla da otvore terasu tako da ona bude produzetak tog predsoblja ili eventualno ako mogu da se stave neka dvokrilna vrata sa kliznim mehanizmom negde na pola duzine i da se tako izlazi na terasu.
Unapred hvala, svaki savet je i vise nego cenjen