Šta je novo?

PVC i ALU stolarija iskustva i preporuke

@deka u akciji Da li je po Vasem misljenju neophodno troslojno staklo u zgradi sa centralnim grejanjem ?
Dobio sam neku ponudu za jednokrilni prozor od PVC-a naravno - > "6 komora , 1. staklo 4/16/4 FLOAT , 2. staklo 4/16/4 FLOAT"
Unapred hvala i ostalim clanovima koji imaju iskustva na ovu temu.
Ove dve varijante dvoslojnog stakla su iste i loše. Piše float što je oznaka običnog providnog stakla, a jedno od stakala bi moralo da ima niskoemisioni film.

Deko, kolika je vrednost prolaska svetlosti za paket 2sloj 4-16-4 spolja CG premium a unutra obican float, jel ce biti isto ili bolje od trenutnih starih 2sloj 4-4 obicno iz 90te? i hoce li debljina unutrasnjeg sloja uticati da se smanji ako stavim 4-16-442 il 552 npr?
Naravno da će biti bolje, jer je ovo staklo kvalitetnije. Svetlost će se smanjiti oko 20%,teoretski.
Unutrašnji pamplex će nešto poboljšati ovde zvučnu izolaciju i možda za nijansu poboljšati termo izolaciju, a za nijansu smanjiti svetlost.
Mislim da vam nije potreban 4.4.2 a ni 5.5.2, dovoljno je i 3.3.2.

Hvala puno :) :) U medjuvremenu dobih i ovu ponudu, da li je ovo iole bolje ?

Serija profila:: VEKA SOFTLINE 70 AD
Sistem štoka: 101.214 Štok 70 AD
Sistem krila: 103.232 Krilo 70 AD
Okovi: Roto NX
Boja: Bela siva guma
Stakla: Flot4+L16+Ne4
Uw: 1,20 W/m²K
Ug: 1,10 W/m²K
Rw: 32,00 dB
P: 1,12 m²
PVC ROLETNA 200 ALU LAMELE
000113 PP PROFIL IVIC

Staklo je Guardian, a proizvodi ga profy glas kako mi je receno.

Morace da ostane unutrasnja roletna zbog fasade same zgrade..... Da li je bolje da jurimo troslojno staklo ili postoji i kombinacija dvoslojnog koja ce biti zadovoljavajuca ?
Na primer za dvoslojno 4mm climaguard/16mm argon 90%/4mm float extra clear ? To ste preporucivali ranije za dvoslojno.....

Bio je majstor danas.
Kaze da je to normalno za prozore te velicine i da zato postoje neki prihvatnici sa tockicem da kad prozor malo padne on ga prihvati i navuce, da li je to normalno ?
Evo slike
Naravno, takvi prihvatnici pomažu.
Ali, i dalje tvrdim da bi to moralo štelovanjem da se reši.

Hvala puno :) :) U medjuvremenu dobih i ovu ponudu, da li je ovo iole bolje ?

Serija profila:: VEKA SOFTLINE 70 AD
Sistem štoka: 101.214 Štok 70 AD
Sistem krila: 103.232 Krilo 70 AD
Okovi: Roto NX
Boja: Bela siva guma
Stakla: Flot4+L16+Ne4
Uw: 1,20 W/m²K
Ug: 1,10 W/m²K
Rw: 32,00 dB
P: 1,12 m²
PVC ROLETNA 200 ALU LAMELE
000113 PP PROFIL IVIC

Staklo je Guardian, a proizvodi ga profy glas kako mi je receno.

Morace da ostane unutrasnja roletna zbog fasade same zgrade..... Da li je bolje da jurimo troslojno staklo ili postoji i kombinacija dvoslojnog koja ce biti zadovoljavajuca ?
Na primer za dvoslojno 4mm climaguard/16mm argon 90%/4mm float extra clear ? To ste preporucivali ranije za dvoslojno.....
Ovo što sam preporučivao je ipak malo bolje od ovog što su vam ponudili. Vidite da vam stave između stakala thermix lajsnu, ako već to radi Profy Glass.
Ne jurite troslojno.

Veka softline 70 je u redu serija profila, treba li tu da trazimo nesto bolje?
Isto pitanje imam i za okov Roto NX , da li ima boljih serija ,recimo Roto NT ?
Znaci treba svakako da trazimo bolju konfiguraciju stakla, ali da ostane dvoslojno.

Hvala jos jednom :)

Vrh