Postovanje i pozdrav svima na forumu, narocito Dedi koji je najvazniji sraf ove masine.
Mozda je bezobrazno od mene da prvi post bude neko žickanje informacija, ali tako je kao je , izvinjavam se unapred.
Stvari stoje ovako
pravim kucu 80ak m2 sa terasom od 25m2 na Lipovackom putu ka Ripnju ( znaci buka nije veliki problem) lagano se spremam za penziju i beg iz grada.
Kuca je prizemna bez potkrovlja , pravi se od ytong bloka debljine 37,5 cm (koeficijent toplotne provodljivosti λ10dry=0,084 W/mK prilicno dobra) , terasa i izlaz na istu, koji gledaju na Avalu, je ispod krova koji ide preko cele kuce i terase .Znaci prilicno zasticena od kise , snega osim vetra koga tu ima relativno cesto u odnosu na ostatak Beograda.
Bice podno grejanje.
Gradnja bi bila gotova u oktobru ugradnja stolarije tad nekad ( mislim da sam krenuo na vreme u potragu)
Estetika je bitna ali ne i presudna tu najvise mislim na klizeci element balkonskog izlaza vazno mi je da to bude dobra termoizolacija.
Boja je jos u razmatranju mozda antracit mozda drvo ( blizi sam crnoj antracit varijanti )
pvc ? alu? kombinacija? sve dolazi u obzir .
Otvori na kuci su sledeci :
prozori 160x140 komada 3
prozor 120c140 komada 1
prozor 80x80 komada 1
izlaz na terasu 300x240 voleo bi da bude klizna varijanta.
ulazna vrata
sobna vrata komada 3
komarnici za sve
roletne spoljne za sve (za terasu mozda opcija sa el. motorom )
Imam problem da procesuiram sve profile okove, sto se tice stakla shvatio sam tro_slojno (zahvaljujuci vama). Jako mi je bitno da ne promasim sa odlukom ,Hocu da mi bude kako treba da se posle ne kajem zbog neznanja. Budzet za sve ovo mi je 10000 e do 12000 e.
Voleo bih da cujem Dedu za sta bi se on odlucio ( naravno i ostale ) da bi stekao neku kompletniju sliku i malo sebi olaksao u odabiru i trazenju ponuda od firmi koje se bave proizvodnjom i ugradnjim.
Naravno bilo cija kombinacija profila, okova, stakla itd. nece biti tretirana kao nesto zdravo za gotovo , odluka ce biti moja , samo trebam dobronamernu pomoc bez ikakve zamerke u buducnosti. ( ovo sam napisao da me ne bi iskulirali u fazonu ne mogu ja da odlucim za tebe
)
Okacio sam tlocrt kuce zbog lakseg razumevanja.
Eto to je cela prica , voleo bi da mi malo olaksate ali opusteno i bez preše sto bi rekli dalmatinci.
HVALA