Postovani
Staklo na balkonskim vratima je napuklo, tj. Vidi se linija. Hteo bih to da zamenim pa mi treba Vas savet.
Ne razumem se mnogo, ali sustina je da posto su ta vrata pored drugog staklenog panela koji ide do poda, hteo bih da se ne razlikuje po boji. Vrata su malo veca. Negde oko 2,2x1,2.
Zvao sam imvestitora da pitam da li on ima dokumentaciju koje je staklo islo, napisao mi je samo sledece:
climaguard 4+16argon+4+16argon+4 Niskoemisiono = 44mm
Zvao sam par majstora, neuverljivo mi deluju. Jedan je rekao da vidim ko je proizvodjac stakla, sto nemam, drugi da se svako razlikuje itd.
Da li nekako moze da se pogodi ta boja i imate li neku preporuku ko bi to mogao da odradi. Inace je stan na Zlatiboru. Takodje i koliko okvirno to kosta, cene koje su mi rekli se dosta razlikuju.
Poštovani, čak i kod istog proizvođača staklopaketa može da se desi da bude neke male i jedva primetne razlike u boji ili zatamnjenju sad u odnosu na to što je bilo originalno stavljeno.
Bilo bi najbolje da saznate od investitora koji je podizvođač pravio prozore, pa njemu da se javite. Tako ćete najlakše saznati gde je proizvođač stolarije kupio staklo. Moj savet je da Vam taj isti proizvođač stolarije uradi tu zamenu.
Ne možete sami da zamenite staklo, a i ne pokušavajte. Rizik od povrede je veliki.
Stručno lice bi moralo da dođe, da poskida lajsne koje drže staklo kako bi tačno uzeo mere stakla - širinu, visinu i debljinu.
Kada mu neki staklar napravi najsličnije ili isto staklo, treba to prevesti na Zlatibor na kamionu sa posebnim nosačima, kako staklo ne bi puklo.
Najveći problem je sa vađenjem starog stakla koje je napuklo, i vrlo lako može da pukne celo i lako nekog nestručnog poseče i povredi ozbiljno. Novo staklo koje se zatim stavlja mora dobro da se "ukajluje" jer je to verovatno razlog zašto je uopšte puklo staro staklo.
Staklo je dosta poskupelo u proteklih godinu, dve dana, tako da ovakav staklopaket nije ispod 60 do 70 eur/m2. To je cena samo za staklo, a treba dodati dva izlaska na teren, prevoz stakla, odnošenje i bacanje starog stakla, ubacivanje i kajlovanje novog stakla, dvojicu majstora sa vakuumima minimum (jer je i težina ovog stakla bar 35 kg /m2.).
Ako slučajno ne možete da dođete do originalnog proizvođača stolarije, sigurno ćete naći nekog u Užicu ili Čačku.