Pre 20-tak dana mi je jedna firma ugradila 2 PVC prozora Profilink Premium profil.
Drugi dan sam video da je na velikom prozoru okov REZE a trebao je da bude SIGENIA-Aubi i da je na delu većeg krila dihtung guma na štoku u donjoj i gornjoj horizontali presečena, takođe na štoku su bile vidljive po 4 rupice zalivene silikonom (zaključak je da su majstori pogrešili stranu gde ide T prečka pa su to silikonom zatvorili i samim tim su na tom delu dihtung i oštetili)!
Prosledio sam vlasniku slike oštećenja i posle par dana je došao i zamenio diht gume što meni nije pilo vodu jer guma fabrički dolazi na profilu i nije isto kada se mašinski utisne i ručno namesti.
Na moje pitanje što okov nije SIGENIA i na velikom prozoru kao što je na manjem, on odgovori to je model SIGENIA okova
kasnije sam našao uvoznika koji mi je potvrdio da je REZE turski okov (kopija ROTO NT okova).
E problem nastaje kod prve manje kiše, u štoku su se na par mesta pojave vodeni jastučići i vidno je da krilo nenaleže uz diht gumu štoka i da voda tu ulazi (prozor je na standardnom režimu bio) probao sam i na zimski režim da prebacim ali i dalje propušta vodu.
Naravno vlasnik me pravi budalom i tvrdi da je to normalno i da će voda otići kroz otvore na štoku, prijatelju znam da su ti otvori za to predviđeni ali šta će voda tu......šta će biti kada bude obilnija kiša......ako voda prođe unutra onda me zovi!
Na koju adresu da se obratim, inspekciji, zaštiti potrošača......jer očigledno on ne želi da reši ovaj njihov propust.
Evo sličica kako je guma bila isečena i video sa vodom u štoku.
Pogledajte prilog 166324Pogledajte prilog 166325Pogledajte prilog 166326
video 1
video 2