Šta je novo?

PSP Farman West 65 - [ Multifunkcionalni kompleks - 152.437 kvm ]

Igore bravo za video vidm ponovio si se neki fensi telefon
 
iskreno nebitno, ja sam tamo gledao da kupim stan, tek su poceli da se kopaju temelji i dobijao sam predlog kupoprodajnog ugovora, od predlozenog roka zavrsetka u tom ugovoru do aktuelne primopredaje stana sigurno ima 2 godine, a bogme i vise, tako da sam tada kupio, kasnilo bi se koliko...ovo cisto da izbegnemo dalje Gruja car, projekat nema boljeg, jeftino da nemoze bolje i tako dalje...sve u svemu radi se o relativno pristojnoj gradnji na "kilavoj" lokacija koja obecava da postane "hit", za vrlo dobre pare u ovom trenutku. Problem je sto nema novogradnje za "zagrizene" NBG fanove koja bi se mogla pazariti trenutno.
Kako kazu pamet u glavu i ...
Ziveli!!!
 
Opet se javljaju dezurni hejteri.

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
 
Osim blizine pruge, ne vidim ni jednu stratešku manu projektu.
Pusto zemljište je iskorišćeno za privatnu investiciju u stambeni kompleks. Ko ima pare - kupiće stan i to je to.
Uklopio se, ne štrči, nema veliku gustinu kao Belvil, ima svoj parking, izlaziće na "UMP", veselo i drugačije izgleda.

Očekujem da se otvori neki ekspres restoran sa kuvanom hranom u prizemlju, ubi nas roštilj maltene svaki dan :roll:
 
Pre neki dan sam bio u obilasku i moji utisci su sledeci:
unutrasnjost zgrada sasvim prosecna,hodnici izuzetno uski podsecaju po malo na lavirint,stanovi o.k.sasvim prosecni,ima nekih lepih detalja kao sto su staklena vrata izmedju dnevnog i spavaceg dela,terasa sjajna.Znaci nema tu luksuza ali je sasvim pristojno i pedentno uradjeno,odnosno ako bi neko poredio ovo i nesto od takozvane novogradnje tipa srusim kucu i gradimo zgradu, glupo je uporedjivati posto je ovde,po meni,zaista sve radjeno po standardima,koje smo svi mi ili zaboravili ili ni ne znamo kakvi treba da budu.
E sad spoljasnost:
sjajno,sve uradjeno odlicno do najsitnijih detalja,poplocano kamenom a ne stampanim betonom,ulazna vrata i ulazni holovi zgrada fenomenalni,klupe izuzetno zanimljive,deo dvorista predvidjen za fitnes poplocan gumenim kockama,stubovi spoljne rasvete super uklopljeni,znaci sjakno!
Bilo bi odlicno kada bi ovo sve posluzilo kao pravac svim ostalim investitorima koji imaju nameru da bilo sta grade!
Posto sam bio zainteresovan za kupovinu,upoznat sam sa rokovima,useljenje je bilo predvidjeno za jun 2012,znaci kasnjenje manje od godinu dana,sto je ok,pogotovo ako se zna da su za svaki dan kasnjenja isplaceni penali.
 
"PSP Farman" ulaže 9,9 mil EUR u nastavak izgradnje kompleksa "West 65" - Useljenje stanara u septembru 2014.
Sreda, 03. 07. 2013.|11:20 | Izvor: eKapija
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
west_65_030713.jpg


Dok se ovih dana prvi stanari useljavaju u stanove u naselju "West 65" u Novom Beogradu, kompanija "PSP Farman" planira nastavak izgradnje tog poslovno-stambenog kompleksa u ulici Omladinskih brigada.

- Kupci prvih 150 stanova, 19 maloprodajnih lokala počinju useljavanje. Krajem jula počinjemo gradnju druge etape ovog kompleksa, u okviru koje će biti izgrađeno 100 stanova, 16 lokala i pripadajuća podzemna parking mesta – kaže za "eKapiju" Branko Trkulja, generalni direktor "Farley Investors", kompanije u sastavu "PSP Farman" koja vodi ovaj projekat.

U narednu fazu izgradnje biće investirano 9,9 mil EUR, a završetak radova je najavljen za septembar 2014. godine.

Investitori su veoma zadovoljni dosadašnjim interesovanjem kupaca. Kako su nam rekli "Farley Investors"-u, najtraženiji su trosobni stanovi površine oko 72-75 m2.

Od novih tehnologija naš sagovornik izdvaja korišćenje geotermalnih pumpi kojima se ceo kompleks hladi i zimi dogreva, čime se postiže ušteda energije do 30%.

- Svaki stan ima gasni kotao za grejanje vode za domaćinstvo. Ceo kompleks, sa maloprodajnim i rekreativnim objektima, omogućava zadovoljenje svih tekućih potreba stanovnika. Održavanje zajedničkih i javnih površina i fizičko-tehničko obezbeđenje objekata 24 h preko cele nedelje – navodi Trkulja prednosti života u ovakvom kompleksu.

west_65_2_030713.jpg


Naš sagovornik ističe da su u "West 65" rešeni imovinsko-pravni odnosi, da su objekti dobili upotrebne dozvole tako da stanari mogu odmah da uknjiže svoje vlasništvo u katastru nepokretnosti.

- Ovo je jedinstven slučaj u Srbiji da su sva imovinska prava vlasnika stanova ostvarena i zaštićena u momentu potpisivanja primo-predajnih zapisnika i useljavanja u stanove – napominje Trkulja.

Cena kvadrata u do sada izgrađenim stanovima je oko 2.000 EUR sa PDV-om.

- Očekuje se blagi rast cena nekretnina, imajući u vidu rast cena građevinskih materijala, ali mi uvek prepoznajemo i nagrađujemo lojalnost i poverenje naših kupaca, posebno u ranim fazama izgradnje. Takođe, svi se nadamo poboljšanju opštih ekonomskih i socijalnih prilika, novim proizvodnim investicijama, smanjenju nezaposlenosti, što bi trebalo da se odrazi i na tržište nekretnina.

Osvrnuvši se na tržište nekretnina u Srbiji danas, Trkulja ocenjuje da kriza u građevinarstvu još traje, ali za neke nekretnine "nema zime".

- Imajući u vidu prosečan kvalitet stanogradnje koji se nudi na tržištu, svakako ima krize, s obzirom na opšte stanje ekonomije i standarda stanovništva. O tome svedoče i neprodate i neizdate nekretnine. Međutim, u segmentu tržišta kojim se mi bavimo, a to su kvalitetni stanovi, sa primenjenim savremenim tehnologijama i kvalitetnim materijalima i ugrađenom opremom, sa dodatanim pogodnostima, i dalje postoji nezadovoljena tražnja. O tome najbolje svedoče rezultati prodaje naših objekata u kompleksu "West 65". U toku gradnje prodato je 80% raspoloživih stanova – napominje generalni direktor "Farley Investors".

Izvor: eKapija
 
Са једне стране бих похвалио инвеститора јер су међу реткима који су у овом граду проступили станоградњи професионално а сву критику бих свео на оно што пише у последњем пасусу.Све што је навео припада просечној европској станоградњи која се у земљама нама најприближнијег економског и социјалног стања продају по 20-30% мањој цени.
 
Na žalost za naše uslove ova stanogradnja je Lux, koliko god to glupo zvučalo.
I ja iskreno ne znam ko daje 2000 EUR za kvm ovde, ali šta ću, ko mi je kriv što ja nemam :)
 
Juce prosetao do zgrada... Prijatno iznenadjenje za kvalitet gradnje... Pogotovo osvezenje u vidu drvenih elemenata fasade koje mnogo volim.

Naravno sve u stilu beogradske novogradnje kojoj su pojmovi kao trava, drvece, prostor, priroda, strani ili u najboljem slucaju ukras u saksiji...

Narocito mi smeta ulica koja bukvalno okruzuje zgradu...
 
Vec mogu da se vide online oglasi za izdavanje stanova u Westu, a jos se prakticno "sushi farba". Svaka cast!
 
Pricam o ulici koja je napravljena odmah ispre zgrade 3 metra od ulaza...
 
Iskren da budem, nisam ovo bio najbolje shvatio, pa sam jutros obratio pažnju.

Na strani koja gleda ka Omladinskih brigada im akolski prilaz do ulaza, ali sa postavljenim stubićima koje pomea obezbeđenje. Pretpostavljam da je prolaz dozvoljen samo najavljenim dostavnim vozilima isl. Obezbeđenje radi 24 sata i osim nekih izuzetaka, nisam video da iko ulazi i da se parkira sa te strane.
Na strani okrenutoj prema Tošinom bunaru ima druga kapija i drugi ulaz u garažu, kao i 10-20 parking mesta za paralelno parkiranje unutar samog kompleksa (to je kada se kod kapije za ulaz u APC skrene desno prema Zepteru, prvo ide dečije igralište, pa taj parking).

Tako da ne bih rekao da baš "ulica okružuje zgradu", pošto je na strani ka O.brigada to praktično trotoar koji služi za kolski pristup u posebnim slučajevima, a sa suprotne se nalazi parking.

Meni je i dalje glavna mana - blizina pruge i buka vozova, pa bih voleo bih da i stanari napišu nešto o tome...
 
Blok se radi po planu iz 1994. godine. Jasno se vidi ta ulica koju Relja pominje,ona ce pre ili kasnije postati normalna javna ulica,vidi se da ide oko Erport grada I ide do tosinog bunara. Imace po jednu traku sto znaci da ce biti guzve non stop u njoj

65.jpg
 
Сви станови имају уграђене беле тенде на терасама. Колико ми се чини, а неко је од чланова то и написао на теми, да у уговору станари имају ставку да се забрањује застакљивање тераса, што је сасвим у реду.

Сликано из аутобуса
 
Izvor: Beobuild.rs

West 65 - Najbolji ugao

130830-WEST65-01.jpg


Leto i sezona odmora se polako privodi kraju, a mi smo zadnje sunačane dane iskoristili za snimanje. U saradnji sa Helivideo.rs napravili smo foto seriju prve faze, odnosno postojeće 3 lamele kompleksa West65 iz vazduha. U isčekivanju skorog početka druge faze, pogledajte i kraći video u prilogu.

Kompletnu seriju fotografija mozete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://www.beobuild.rs/read.php/613.html

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pO5ZTg4ztHw[/youtube]

130830-WEST65-04.jpg


130830-WEST65-06.jpg


130830-WEST65-15.jpg


130830-WEST65-36.jpg
 
Odlični kadrovi, stvarno su vrhunski odradili ovaj prvi blok, svaka im čast, jedan od najlepših stambenih kvartova na Novom Beogradu.
 
Da.

Послато са GT-N7100 користећи Тапаталк 4
 
Šteta što će biti malo nagurane zgrade kada ih sve sagrade, ali zaista najlepša novogradnja koju sam ja video (a da se radi o iole većem broju stanova).

Da su ovi u Belvilu bar malo ovako razmišljali, mogli su ovaj kvalitet da postignu, ionako su iste cene tražili.
 
relja":145h3qmt je napisao(la):
Očekujem da se otvori neki ekspres restoran sa kuvanom hranom u prizemlju, ubi nas roštilj maltene svaki dan :roll:

Рељо мислио сам да знаш да у Идеи имаш солидан избор више него пристојних јела,па и оних куваних. :) Понекад навратим тамо и увек чекам у реду са пословним светом из "ерпорт ситиа".
 
Da, ima i ta varijanta, ranije je bio ekspres restoran ali je zatvoren, isto kao i Rodiću, znam da je postojao restoran BG office Parku (nisam bio bar godinu dana), a ima i neka kuhinja u bloku 70A koja prodaje kuvana jela...
 
Igor":20hi6073 je napisao(la):
Izvor: Beobuild.rs
West 65 - Najbolji ugao
130830-WEST65-01.jpg

Leto i sezona odmora se polako privodi kraju, a mi smo zadnje sunačane dane iskoristili za snimanje. U saradnji sa Helivideo.rs napravili smo foto seriju prve faze, odnosno postojeće 3 lamele kompleksa West65 iz vazduha. U isčekivanju skorog početka druge faze, pogledajte i kraći video u prilogu.
........

Igre, kada je ovo slikano?
 
Vrh