Šta je novo?

PSP Farman West 65 - [ Multifunkcionalni kompleks - 152.437 kvm ]

Pre Belvila, APC je nazvao zgrade po cveću... i napravio opštu pometnju.

Mislim da ih majstori iz održavanja i dalje zovu po brojevima (1100, 1200...) i svim anam je bilo mnogo lakše kada su ih tako nazivali.
Ovako, u upotrebi su imena cveća - na engleskom (a naš narod, pogotovo muškarci, se razume u cveće do moga), onda redni brojevi (najlogičnije) i ulični brojevi (Omladinshib brigada 88a, b, 90a i kao već).

Jednom me je neki čovek pitao za neku firmu, pa sam ga pitao koja zgrada... ma ne po cveću, koji broj... ma ne 88, koji broj zgrade 1100, 1200..? Čovek pomislio ili da ga zezam ili da sam totalni kr****...


A za obezbeđenje mi nije jasno. Imamo samo pozitivno iskustvo sa njima.
 
Vjerovanto mu nije bio dan kako treba li do podne mrzi sebe a od podne cjeli svijet a ja naiso oko 14h praznikom hvala na informacijama dosta off
 
MiKasa":2yzg6v4h je napisao(la):
vele":2yzg6v4h je napisao(la):
Ja idem sada u petak da potpisem anex, i da vidim kada ce odraditi nedostatke, par sitnica. Zamerka je na plafonu koji su, po meni, vrlo traljavo odradili,tj. isfuserisali, ali nisam mogao da se smaram jos i sa tim. Plafon ima bas lepe blage prelive, kada se upale svetla, posebno dolazi do izrazaja. Ali, sta sad, nisu mogli ni oni bas sve radnike da paze...

Jedno pitanje, da li je prvo ishao zapisnik, pa onda kasnije aneks il kako? Beshe kod zapisnika se utvrdjuje finalna kvadratura, probijanje rokova i penali, moguce ispravke u stanu, itd. Pa pazi, za svaku greshku i problem treba se zaliti jer su duzhni da isprave.

@Dirk, da budem iskren, pojma nemam. Jedino verujem da ce Zepterova zgrada ostati tamo.

Prvo ide zapisnik, i to samo za korekcije u stanu, sta treba jos da se uradi, popravi i sl. Kada potpises zapisnik sa korekcijama, onda mozes da ulazis u stan sa majstorima, a oni ce to naknadno da isprave, trebalo bi do potpisivanja anexa. Anex potpisujes kasnije, recimo posle 7-10 dana, i on sadrzi penale, rok je 30 dana za isplatu. Posle anexa se dobija od njih potvrda o konacnoj ceni, sa bruto, neto i PDV-om, sto je vrlo bitno, jer se sa tim i knjizis i treba ti za povracaj PDV-a ukoliko imas pravo da ga ostvaris. I naravno sve prijave komunalija....
Receno mi je da ce oni pokusati da prijave grejanje umesto nas, a mi sve ostalo. Svi liftovi su u funkciji :D
 
MiKasa":3f1nrxuc je napisao(la):
Mislim da ce se Petoshevic (perionica) rushiti kao i svi drugi objekti koji se nalaze na mestu gde treba UMP *Unutrashnji Magistralni Prsten http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?f=20&t=26 da prolazi.
Nadam se da ce se ceo projekt zavrshiti, sem te kule... iskren da budem meni ide na zhivce, zaklanjace mi sunce...
МиКаса, неће се рушити ни Петлова перионица ни остали објекти који су у блоку 65, а куда ће пролазити будућа траса УМП-а. Ти објекти нису на самој траси УМП-а, тако да не сметају истој. Чак шта више Петао је легализовао перионицу и све остале објекте које он има ту. На Бингу сам уцртао трасу УМП-а у том делу (већ сам ово постављао раније на другој теми), где се види да објекти не сметају. Једино ће један мањи део Инекс Укуса у Тошином бунару да се руши, али ништа страшно.


 
@Vele & Гага Hvala na informacijama:)

Josh jednom cu reci odlichan forum, kojeg cine odlichni chlanovi i moderatorski tim :gobb:
 
Skonjena je ograda koja je stajala oko zgrade.
 
Btw. izgleda da ce i SBB da dodje, znachi Telekom i SBB, tako je vec bolje... makar neki izbor da postoji.
Da li neko ima iskustva sa SBB`om?
Rekli su da ce ostaviti mesto za motore, sad dal u garazhi il napolju to be seen.
Moram da ih ispitam da li ce moci da se povezhu sve kamere u zgradi na TV il ce biti samo jedna kamera za interfon i to je to.
 
Pozdrav za prvi put....
Potpisala sam anex i zapisnik, od ponedeljka mogu da udjem sa majstorima...
Imala sam neznatne primedbe koje ce biti otklonjene na vreme nadam se....
Da li je neko vec poceo proceduru za povraćaj PDV-a?
Kakvi su vam utisci dok stojite na terasi i da li neko planira neki vid zastite?
 
zapsinici i anexi su i ranije potpisivani, i u stan se moze ulaziti sa potpisom na portirnici, za sta god treba, ali i kljuc vratiti......za povracaj PDV treba konacan racun i potrvda ,da li je neko primio....zna li se kad je konacna dodela kljuceva? :?: na terasi ,bar mojoj utisci su super,a bilo kakve izmene ,mislim,da nece biti dozvoljene :wink:
 
Kljuceve bi trebali da dobijem za 10 do 15 dana do kada se ocekuje njihovo dekodiranje...to je informacija koju sam ja dobila....nisam sigurna da li su dobili upotrebnu dozvolu?
 
Pa ja sam od onih koji su obilazili poslednjih meseci sve i svasta u potrazi za optimumom odnosa cena kvaliteta okoline i jos sijaset stvari. I svasta sam video. I onda sam se vratio u West 65 koji sam prvi posetio kada sam se odlucio za kupovinu. I prelomio sam. verovatno u ovom gradu i ima nesto bolje i moguce je naci. Medjutim za ono sto nudi West 65 mislim da nekgde treba povuci crtu. Ja barem jesam u svojoj glavi. Ono sto sam video je zadovoljavajuce. Mislim da je organizacija objekata dobra. Ja nemam veze sa arhitekturom ali meni se sklop jednostavno svidja. Ne moram da budem strucnjak da bih negde ziveo. Naravno da, kao i u svakoj zgradi ima nedostataka, nije ocekivano da bas sve bude kako treba u nasoj zemlji ali je to znemarljivo. Nisam srecan i presrecan sto cu preci na NBG sa Vozdovca, otprilike mi je to prepreka u glavi ali sam je prevazisao. Valjda ce i struktura stanara biti malo drugacija od blokovskog mentaliteta. Jedini problem sto cemo ziveti na gradilistu sigurno narednih 5 godina ali sta je tu je. Evo neko kupio kucu preko puta mene i naredna 6 meseca imam gradiliste prekoputa pa sta da radim..jedino nece da sredi ulicu sto ce u westu ipak biti kako treba. Mislim da je jedino pogresno sto nisu uradjeni t 3 1/2 stanovi od 90 do 100m2. Jedino me zaista brine upotreba gasa za grejanje zbog energetskih ratova u buducnosti ali se oni odnose i na naftu citaj mazut za toplane pa nekako sta da se radi. A da je pozitivno sto necu imati radijatore jeste jer em su ruzni em ne kontrolises potrosnju . Ovako se nadam da ce taj sistem grejanja i hladjena biti kako treba. Ali to cemo videti za 5 meseci hahah. Onda sta nam je to nam je. Jos neka pijaca u blizini ZELENA NARAVNO. Idea je resenje u blizini ali ja volim i zelenis svez i jos da prosetam do pijace. Ali ne mozes imati sve. Moracu kolima u nabavku. ISkreno ono sto sam video je jako pristojno irealno ocena je 9/10. Pozdrav novim komsijama :)
 
e kad bi jos sredili onu divljinu :oops: do Tosinog bunara, bruka za naselja kao sto su WEST i Airport CIty, ali da se nadamo ,da ce se i to sredit ,kad tad.... ...ocekuje li se konacna dodela kljuceva tokom ove nedelje!??!!! pozdrav komsijama
 
Evo ideja za Farman,mogli bi da angazuju Dragana Trifunovica sa heli video da usnimi zgrade kada su vec pri kraju.Recimo to je uradjeno u naselju Stepa Stepanovic i rekao bih da je koristilo za prodaju stanova kao dobra reklama.
 
Izvor: Beobuild.rs

West 65 : druga faza kreće u julu

130522-WEST65-01.jpg


Danas je i zvanično završena izgradnja prve tri lamele projekta West65 na Novom Beogradu. Na svečanosti ukazanoj tom prilikom, a u prisustvu brojnih gostiju, predstavnika medija i investitora, izgrađeni deo kompleksa je zvanično otvoren i spreman da dočeka nove stanare.

Iako su se prvi stanari uselili zvanično još početkom maja, danas je obeležen završetak prve etape izgradnje. Ovim otvaranjem je završena prva faza u kojoj su podignute 3 lamele sa 150 stanova više kategorije. Podsećamo da je stambeni deo kompleksa zamišljen sa oko 514 stambenih jedinica raspodeljenjih u 11 lamela. U kasnijim fazama master plan projekta pored stambenog dela takođe predviđa izgradnju šoping centra i poslovne kule.

Izgradnja kompleksa se nastavlja po planu, tako da će već u julu krenuti izgradnja nove dve lamele sa dodatnih 100 stambenih jedinica, a izgradnju ćete i u daljim fazama moći da pratite na Beobuild-u.

Fotografije mozete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://www.beobuild.rs/read.php/601.html
 
Kampanja "betonirajmo Beograd" se nastavlja. Jeste da naselje nije kompletno zavrseno, ali ovo sto vidim nesto mi ne uliva poverenje. Jako podseca na Belvil, gde zelenilo predstavlja samo dekor, i nema nikakvu funkciju.
 
Igore, pretpostavljam da i dalje plnairaju da u narednoj fazi grade dve lamele ka budućem UMP-u?

Inače, na agencijskim vestima vidim da Gruja kaže da će stambeni deo biti završen u naredne dve godine, nakon čega kreće poslovno-komercijalni deo kompleksa.

Jes' da smo nestrpljivi da vidimo šta će biti sa tom kulom, ali drago mi je što čovek daje realne rokove i, za razliku do nekih, se ne razbacuje optimističkim izjavama tipa "proleće sledeće godine".
 
Igor":3njspyvi je napisao(la):
Danas je i zvanično završena izgradnja prve tri lamele projekta West65 na Novom Beogradu. Na svečanosti ukazanoj tom prilikom, a u prisustvu brojnih gostiju, predstavnika medija i investitora, izgrađeni deo kompleksa je zvanično otvoren i spreman da dočeka nove stanare.

Iako su se prvi stanari uselili zvanično još početkom maja, danas je obeležen završetak prve etape izgradnje. Ovim otvaranjem je završena prva faza u kojoj su podignute 3 lamele sa 150 stanova više kategorije.

Kompleks je juče bio pod vidno pojačanim nadzorom obezbeđenja, a ne mogu da ne primetim i probran izbor simpatičnih hostesa.
 
Bilo bi lepo da su pozvali i nas, tj.stanare, a ovako krajnje neprijatna situacija... dodjem juce da uzmem kljuceve da udjem u stan da premerim vec nesto, a obezbedjenje mi kaze da su zabranili posto je zurka u toku. Mi dali pare, a oni prave zurku bez nas, nije lepo, zar ne?
Nisam siguran za kljuceve kada cemo dobiti, ali cu zvati sutra, posto je proslo 10 dana od anexa, pa bi bio red da ih i dobijem, a ne da se vitlam sa obezbedjenjem...
Trebalo je da stave maskice na sarkama terasnih vrata, da postave metlice ispod vrata, posto nece biti pragova, ali to jos nije uradjeno.
Sto se tice upotrebne dozvole, ona je dobijena, a ja jos nisam podneo za povracaj PDV-a jer cekam da mi daju racun i zapisnik....
 
Ovo na stvarnim slikama izgleda bolje nego na renderu. Stvarno sam pozitivno iznenadjen. Steta sto verovatno nikada u zivotu necu imati love ni da stanujem tamo u izdatoj sobi nekoliko dana al dobro sta je tu je.
 
Odlican promo video u kome se inace vidi i time lapse dela izgradnje ali i setnja buducim kompleksom.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l33I7A1Qlxo[/youtube]

Za mene kao buduceg posetioca a ne stanara najzanimljiviji deo mi je veliki plato i fontana i naravno sjajni ugao u klipu i pogled na kulu
 
cccc, Gruja drzi rec, lepo videti....ovo je trebalo da bude zavrseno jos pre 2 godine, valjda uzbudjeni sto je uopste zavrseno pomalo zaboravljamo...srecno novim stanarima, ziveli!
 
Drage komsije ( buduce) :). Mala pomoc. Na sta treba obratiti panju pri primopredaji stanova u Westu?
 
niki":1uzwyv1x je napisao(la):
cccc, Gruja drzi rec, lepo videti....ovo je trebalo da bude zavrseno jos pre 2 godine, valjda uzbudjeni sto je uopste zavrseno pomalo zaboravljamo.
Cisto istine radi da istaknem da je izgradnja kompleksa pocela sredinom marta 2011dakle pre dve godine tako da tvoja konstatacija nije na mestu. Par meseci jeste bilo zastoja sredinom 2011 ali posle su ubrzali i mislim nadoknadili deo vremena. U svakom slucaju pre dve godine nije mogao biti zavrsen kada je tada pocela gradnja

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
 
Igor":3f36hzpz je napisao(la):
niki":3f36hzpz je napisao(la):
cccc, Gruja drzi rec, lepo videti....ovo je trebalo da bude zavrseno jos pre 2 godine, valjda uzbudjeni sto je uopste zavrseno pomalo zaboravljamo.

Kod mene u ugovoru lepo pise
Odobrenje za izgradnju je od avgusta 2010. Plus neki njihov ugovor o zajednickoj gradnji od novembra 2010. Znaci najranije su mogli da pocnu da grade u Decembru 2010. Ako je tehnicki prijem uradjen u Aprilu 2013 to iznosi 2.5 godine sto za takav objekat ili tri objekta i nije puno u nasoj zemlji. Mislim da je to vise manje ok. Mislim da ce se svo stambeni objekti zavrsiti u roku od 4 do 5 godina . Sto je realno ocekivati jer projekat je potpuno zaziveo koliko vidim. I razvijace se. Planirana Kula, nisam siguran jer je ogromna investicija i iskreno meni bi mozda i smetala.
 
Vrh