vele":1z5yfh5w je napisao(la):Malo je manje od 1900 eur/m2, ali je to cena sa PDV-om. Kada se odbije 8% izadje oko 1750 eur,sto nije tako lose,s obzirom na kvalitet gradnje. Nadzor im je vrhunski, a materijali odlicni. Kao sto se vec pricalo bice centralno grejanje i hladjenje na gas, sam podesavas koliko i toliki ce i racuni dolaziti. Sto se tice izgradnje, rok je do 31.12. da ce biti gotove tri zgrade. U pitanju je takodje projektno finansiranje od strane Intese i Hypo, tako da ne moze, a da se ne izgradi u roku. Cena po meni nije velika, ako imate u vidu da kvadrat stana u zgradi iz 1960-70.god. kosta sada min.1600 eur/m2. i to oko Fontane, kod Juge je to i skuplje, tako da mislim da je to dobra investicija. I ako bude u nekoj buducnosti tu i gradnja UMP, jos bolje. Mislim da ce ovaj deo biti odlican sto se tice pozicije. A ekonomsko stanje ce se, nadam se, poboljsati. Kakvo je bilo stanje pre 2 godine kada je kvadrat bio 2500 eur? Isto lose, pa se kupovalo sumanuto. Eto toliko od mene
vele":2dvsu49b je napisao(la):Sto se tice izgradnje, rok je do 31.12. da ce biti gotove tri zgrade.
Велика цена, пријатељ је пре месец дана пазарио гарсоњеру од 38 м² у Студенској улици у згради са четири спрата, паралелна са улицом (код вртића) за 1.400 евра м². Зграда је баш из тог периода који наводиш.vele":2dvsu49b je napisao(la):Cena po meni nije velika, ako imate u vidu da kvadrat stana u zgradi iz 1960-70.god. kosta sada min.1600 eur/m2. i to oko Fontane,
default/laugh default/laugh default/laugh Ne znam kakav ce im na kraju biti kvalitet i kad ce da zavrse ali evo izgleda se trude oko PR-a.
@vele
cena moze samo jos da skoci
2) Meni je iskreno Belvil manje ruzan i stambene mase su razbijenije tako da manje prozora gleda u nekakav budzak, sto je sindrom koji ovde zavijaju u oblandu "duha starog Beograda u Novom Beogradu". U pitanju su jednostavno gusce nagurane zgrade i to je to.
direktor":dx5647ik je napisao(la):Ali teta zaklina neda vise spratova ako pogledate recimo budvu ili neke djelove starog bg razmak je fantastican sve zavisi iz kog se ugla posmatra.Bitno je da zgrade budu kvalitetne
Commandant Carlos":jh4uf5g4 je napisao(la):ima li novih slika o napretku.
i da li je neko skoro bio u prodaji da se raspita o trenutnoj situaciji
Pegi":2tnx26fj je napisao(la):Sto se tice "time value of money" ljudi su to uzeli u obzir tako da cena nije ista ako placas unapred ceo iznos tako da taman za tu kamatu dobijes jeftiniji kvadrat. Takodje, cene sa sajta nisu skroz fixne tako da se uz neko cenkanje, vezu, ili slicno moze dobiti i povoljnija cena, ne znatno, ali ipak povoljnije. Takodje, ima ljudi koji su platili unapred dok je jos bio samo ogradjen plac i dok je sve bilo dosta neizvesnije, ja sam cekala da gradnja izadje iz zemlje i da mi banka potvrdi da im je odobreno projektno finansiranje, tako da mislim da realno rizik nije veliki.
Sto se teme iznajmljivanje vs. kupovina stana tice, tu se ne slazem da je bolje iznajmljivati, jer su to bacene pare. Ja npr trenutno imam stan od 46 kvadrata, podigla sam pre 5 godina subvencionisani kredit, uz samo 5% ucesca, povratila PDV, dobila sam dobru kamatu, i sada trenutno taj stan mogu (i hocu cim se West zavrsi) da izdam tako da sigurno pokrijem mesecnu ratu i jos nesto i da mi ostane, barem dok EURIBOR ponovo ne poraste. E sad, kredit koji podizem za West mi je znatno nepovoljniji, ali opet mislim da bih i uprkos tome mogla stan da izdam i da pokrijem dobar deo rate, iako ne planiram da ga izdajem vec da zivim u njemu.
Sto se tice zbijenosti gradnje u Westu, to jeste tacno, ali ja sam zato birala stan koji je na visokom spratu i koji ne gleda direkt u druge zgrade, sto je opet prednost veceg izbora ako se stan kupuje unapred, jer onaj ko bude cekao da se zavrsi sigurno nece imati toliki izbor.
Belvil mi uopste nije za poredjenje, jer je kvalitet dosta los, cak i stanovi koje nisu jos prodali su poceli da se "raspadaju", tako da ja licno nikada ne bih kupila takav stan. Mogu samo da zamislim kako ce ti stanovi izgldati za 10 godina. Dobro, sa druge strane niko mi ne garantuje da ce u Westu kvalitet biti bolji, ali uz ugovor ipak ide i tehnicka specifikacija gde su se obavezali na odredjen kvalitet gradnje.
Pegi":1u1y4e00 je napisao(la):JohnyBgood, tvoje razmisljanje ima smisla ako govoris uopsteno o situaciji u Srbiji.
Medjutim, lepo sam napisala da sam dobila dobre uslove na prvi kredit, tako da sa kamatom od 2.5% (da, dobro si video, 3M euribor +1.9%), ti nije tacna racunica da me banke vise cepaju na kamate nego sto mogu da dobijem na orocenju. Tako da za koliko god da izdam stan, sa svim porezima, problemima sa stanarima (ne bih ga svakom ni dala ali stan je odliican tako da cu ga izdati sigurno nekome koga znam) on ce uvek sam placati svoju ratu.
U isto vreme, kako i sam kazes, ja zapravo "NEMAM" taj stan, tako da sve i kad bih ga prodala (a vec sam imala nekoliko ponuda) i vratila pare banci ne bi mi ostalo mnogo. Na ovaj nacin sam zivela u stanu 5 godina, i nakon sto mi istekne kredit mi ostaje ceo stan. Uopste nije naivno i iracionalno, zar ne?!
Viska kapitala trenutno nemam, ali cim ga budem imala, svakako cu gledati da vratim kredit na stan u West-u jer mi taj kredit nije toliko povoljan.