Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.248
Apsolutno se slažem. I s time za Pariz. Da im jeste ekstrem suprotan od našeg, ali je podnošljivi nego ovo ovako.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=895187#p895187:9pfkrhnj je napisao(la):Пантограф » Pon Nov 01, 2021 10:45 am[/url]":9pfkrhnj]
И по мени је тако. Постоји и оно - "хоћемо као и сва Европа" - ми смо малко искомплексиранији у том смислу од Грка (што је понекад и корисно, да је полуострво Касандра у Нишавском или Расинском округу, плаже би биле трипут чистије него код оних аљкаваца доле).
Помему изнад Парадокс Поље Париз, тамо је лети дан до 11 увече и баш су супротан екстрем у односу на нас. Али мени је то њихово много бољи екстрем од овог нашег. У Србији стварно прерано смркава, а решење није да се опет ради од 7 до 3, јер је то потпуно непродуктивно радно време и уз то убија друштвени живот, пошто мора прерано да се оде у кревет ако ће да се устане у 5.30 (не само на западу, него и у СССР-у се радило од 9 до 5 и то је, уз евентуално ово моје од 8 до 16 једино нормално).
A baš sam juče otišao tri strane teme unazad i video moj stari post iz 2018 gde sam opet lepo rekao: jesam od onih koji smatraju da se valja ugledati na Evropu u svemu što valja (i pridružiti im se, ali to je druga tema, neću sad o tome). Ali slepo kopirati sve redom, i svrstavati sebe u neke kategorije gde ne pripadamo, i ubeđivati sebe da je i dalje dan a napolju noć, samo da bi se dodvorili Berlinu... to je stvarno previše.
I da, naravno, to proletarijatsko radno vreme 7-15h je stvar prošlosti.