Onda lepo cirilica!Steva":1sohjpo0 je napisao(la):Ajoj, kako me mrzi da tumacim ono opetNenad":1sohjpo0 je napisao(la):^^ A sta bi sa onim Vladinim clanom 10 iz Ustava ?![]()
u ustavu piše da je zakonom predvidjeno korišćenje ostalih pisama, a zakonom je predvidjeno da je i latinica ravnopravna (to vuče jedno za drugo). A i sam sam rekao, ili neka bude onda sve na ćir ili na lat, meni je svejedno
![]()
To je nas nacionalni identitet i treba da svim sredstvima braniti i cuvati! Ako je latinica prakticnija, onda cemo biti neprakticni
Nego, kako to po pravilu u stvari ide - u opstinama koje imaju vecinsko stanovnistvo nacionalnih manjina treba da pise na dva jezika ili??
@Steva, Milance
Kako se u Nemackoj vode Turci - kao nacionalna manjina ili? Ja nikada ne videh turske table na putevima!
Sto se tice visejezicnosti, Evropa godisnje potrosi ogroman novac upravo radi postovanja i ocuvanja identiteta svojih clanica! Zato se samo na prevode za godinu dana potrosi MILIJARDU evra! S toga, komentar da je skupo na tabli dodati jos jedan natpis na nekom drugom pismu ili jeziku je malo neozbiljan!
Drugo, natpisi sa nazivima mesta na jezicima manjina su na tablama koje oznacavaju ulazak u naseljeno mesto i eventualno na par lokalnih puteva. Na autoputevima se koriste medjunarodno poznata i priznata imena, na kome god pismu bila napisana! Znaci, na autoputu ce pisati "odvajanje za Zrenjanin" a ne za Beckerek. Na lokalnim putevima, ce pisati oba, kao i na ulazu u grad.