Sto se fonta tice, vrlo je jednostavno napraviti Interstate font na cirilici, hvala bogu ima dovoljno dizajnera u Srbiji za tako nesto!
To bi bilo odlicno, u ovom momentu nisam nasao nista slicno tome pa cu koristiti drugi font. Sto se latinice tice, ne svidja mi se ideja da stoje jedni pored drugog, latinica i cirilica. Ono u grckoj mi je totalni trash, pogotovu sto grci nemaju latinicu kao zvanicni jezik, dok je kod nas latinica u istom rangu kao i cirilica pa mozemo sebi da dozvolimo taj "luksuz" da nam sve table budu na latinici a time i razumljive za sve - iako bi bile napisane na srpskom jeziku komplet. Za naselja gde su nacionalne manjine, ja bi tu isto ostavio sve na srpskom - latinica. Stavise i u mestima gde su nacionalne manjine bi sve ostavio na srpskom - latinica, posto ce oni sigurno da razumeju to.
Zasto ne volim table sa 2 pisma? Pa lepo, prvo mi je neprakticno posto oba pisma razumemo, i to bi bilo uzaludno trosenje materijala (kako informativnog, tako i fizickog), ili treba da bude sve na latinici, ili sve na cirilici gde bi se stranci orijetisali uz pomoc tranzitnih tabli ili brojeva izlaza.
а не да у Београду стоји путоказ за потврду правца за Врчин, Јагодину, Ћуприју, Параћин, Крагујевац, Ниш итд. да табле не би биле пренатрпане. Довољно је да стоји, рецимо Ниш, Скопље, Софија, а онај ко хоће да иде до Крагујевца ће у сваком случају знати да треба да иде према Нишу и где треба да се искључи кад види одговарајућу таблу за искључење...
Ne ne, to je upravo i problem kod nas, u svim zemljama sa iole kvalitetnijom signalizacijom skoro svako selo ima svoje mesto na tabli, ali to je tako reseno da ne bude prenatrpano. Iz licnog iskustva mi je najbolja signalizacija u Nemackoj i Madjarskoj (koja je jaaako prijatna!!), i tu se stalno najavljuju i manja mesta. I jagodina, Cuprija, Paracin, Kragujevac nisu mala mesta, a i vreme je da ljudi nauce da Srbija nije samo "Nis", "Novi Sad", "Beograd" (i na latinici i na cirilici
), nego da ima i mnogo manjih mesta. Mislim da bi se time ako bi se pojavilo na autoputu pojavila i odredjena doza samopouzdanja sto nam je preko potrebno