.Milance":2dmiu5e5 je napisao(la):Pa to je cuvena starosrpska rec!!
Na zalost tacno je! Ja bi im lepo pustio struju kroz stub pa nek se onda penju!Михаило":118dcxka je napisao(la):А какав би био начин заштите од крађе табли? Код нас је то веома уносан посао!!!
E pa u tom slucaju i STRUJA i BODLJIKAVA ZICA! I besni psi!Михаило":28etozzt je napisao(la):Ма сналажљиви су "људи" овде. Један би се опекао, други би већ обукао гумено одело и рукавице и готово...
To ce biti easy, naime u okvir se kaci na onaj modul preko shipki koje se potom zakljucavaju - ukratko ako neko ukrade tablu onda ce to biti 101% neko iz puteva srbije posto bi samo oni imali taj kljuc za otkljucavanje modula drzaca.Михаило":11l4a3yh je napisao(la):А какав би био начин заштите од крађе табли? Код нас је то веома уносан посао!!!
zanimljivo pitanje, ja mislim da su stubovi prilično skupi, ali dosta traju. Pročitah u ADAC magazinu da prosečan nemački znak košta 300 eur.Nenad":235ihvp9 je napisao(la):Svidja mi se i ovo! I svidja mi se vise od zute u Nemackoj! Nego, koliki bi bili troskovi zamene jedne table? Recimo, koliko bi kostala tabla, stub (veliki za autoput i mali)?
Super resenje!Steva":j1vjsh61 je napisao(la):evo prvog predloga za lokalne puteve (koji bi bili svi u plavom)
http://i3.photobucket.com/albums/y91/ppstevan/Modeli/012.gif
Uf... kakav stub..Steva":j1vjsh61 je napisao(la):
Ovo je velika zabluda, ne moraju uopšte, ustav samo kaže koja su pisma zvanična, ali može da se koristi bilo koje ovde se vidi na primeru (nova tabla, stara par meseci).jovanovm":379e8zg9 je napisao(la):i za sada mislim da bi table morale biti na cirilici po sadasnjem ustavu. Nisam proponent ni jednog ni drugog resenja vec samo ukazujem na tekuce propise.
Držači mogu da se promene, a to sa obe strane mislim da je skuplje.E, da, i drzaci mi se (licno) bas nesto ne svidjaju, mislim da je lepse (i jeftinije) postaviti ih tako da stoje noge sa obe strane puta, mogu da slikam primer ako nekog interesuje. Table su fenomenalne, doduse! Plavoj kod tabli za magistrale bih, ustvari, malo smanjio saturation, ali moguce je i da je to samo moj monitor.
Upravo to. Ljudi pogresno tumace zakon i ustav. Meni je totalno nepregledno kada postoje dva pisma na tablama. Ovo sto si ti napravio Stevo je stvarno odlicno. Jako pregledno i domisljato. Lepo!Steva":391lc7ge je napisao(la):...
Ovo je velika zabluda, ne moraju uopšte, ustav samo kaže koja su pisma zvanična, ali može da se koristi bilo koje ovde se vidi na primeru (nova tabla, stara par meseci).
...
Ja sam to napomenuo zbog prakticnosti. Eto ova Stevina ideja o dodavanja tabli za tranzit je dobra ali to opet zahteva dodatne investicije koje nam sigurno sada ne trebaju. Upravo zbog takvih stvari je usledio moj komentar. Sve je to lepo sa tradicijom ali kao sto vec rekoh ajde da budemo malko konstruktivniji. Naravno cirilica je isto nase pismo i ok je da budu table tako ispisane ali onda neka sklone latinicu.Nenad":1a2yadlt je napisao(la):^^ Svi ste vi u pravu. Ali ipak je Cirilica deo naseg identiteta... Ionako se polako gubi! Mislim da bi bila velika steta odreci se toga! U Evropskoj Uniiji se ogroman znacaj pridaje nacionalnom identitetu i ja to maximalno podrzavam!