Ventilator_BGD
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 05.11.2007.
- Pohvaljen
- 949
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=669980#p669980:qbzd7e84 je napisao(la):solecar » 14 Oct 2019 11:36 pm[/url]":qbzd7e84]Nije Vidikovac tako loš , ima lepih delova , ali nije ni nešto za padanje u nesvest.
Ne bi da odgovaram jednom keramicaru na tvrdnju da naselje koje je trebalo uz cerak da bude stavljeno pod zastitu treba srusiti. Vidikovac je prema gupu planiran kao lokalni centar, sto se prirodno i desava i bez ikakvog plana, opet pored toga sto se dopunjuje raznim aktivnostima zadrzao je mir periferije koje je nama koji na zalost zivimo u ovom disfunkcionalnom gradu jedina stvar koja nas za njega veze, kad bi urbanizam beograda bio poput atine (da ne kazem smrdljivog starog grada i vracara) ne bi razmisljao trenutka o ostanku u istom.
I nije da samo tako ja razmisljam, vecina sa novog beograda npr. ili sa banovog brda, banjice itd. isto misli o zivotu i guzenju u centru koji je vremenom postao skvot za doseljenike iz unutrasnjosti. To pricam kao neko ko je rodjen i ziveo u cvijicevoj, pa su hvala bogu moji davnih godina doneli vrlo ispravnu odluku da se presele na cerak a kasnije na vidikovac.
Imam problem u globalu sa gustinom evropskih gradova, Beograd je tu cak i umeren u odnosu na veci deo evrope. U tom smislu bi mi prijao urbanizam skandinavije koji je na pola puta izmedju evropskog i americkog, sve da nisu perjanica fasizma u evropi. Jbg, idealnije zemlje od Srbije ipak na svetu nema. :kk: