Šta je novo?

Proširenje od Slavije do Vojislava Ilića (Makenzijeva-Žička)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=669980#p669980:qbzd7e84 je napisao(la):
solecar » 14 Oct 2019 11:36 pm[/url]":qbzd7e84]Nije Vidikovac tako loš , ima lepih delova , ali nije ni nešto za padanje u nesvest.

Ne bi da odgovaram jednom keramicaru na tvrdnju da naselje koje je trebalo uz cerak da bude stavljeno pod zastitu treba srusiti. Vidikovac je prema gupu planiran kao lokalni centar, sto se prirodno i desava i bez ikakvog plana, opet pored toga sto se dopunjuje raznim aktivnostima zadrzao je mir periferije koje je nama koji na zalost zivimo u ovom disfunkcionalnom gradu jedina stvar koja nas za njega veze, kad bi urbanizam beograda bio poput atine (da ne kazem smrdljivog starog grada i vracara) ne bi razmisljao trenutka o ostanku u istom.

I nije da samo tako ja razmisljam, vecina sa novog beograda npr. ili sa banovog brda, banjice itd. isto misli o zivotu i guzenju u centru koji je vremenom postao skvot za doseljenike iz unutrasnjosti. To pricam kao neko ko je rodjen i ziveo u cvijicevoj, pa su hvala bogu moji davnih godina doneli vrlo ispravnu odluku da se presele na cerak a kasnije na vidikovac.

Imam problem u globalu sa gustinom evropskih gradova, Beograd je tu cak i umeren u odnosu na veci deo evrope. U tom smislu bi mi prijao urbanizam skandinavije koji je na pola puta izmedju evropskog i americkog, sve da nisu perjanica fasizma u evropi. Jbg, idealnije zemlje od Srbije ipak na svetu nema. :kk:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670395#p670395:3hh39ttv je napisao(la):
vucko » Sre Okt 16, 2019 2:18 pm[/url]":3hh39ttv]Opština najavila juče da će 2020. Grad raditi širenje Žičke i Makenzijevu kao i južni Bulevar. Za Žičku sumnjam dok mi je Makenzijeva skroz realna sa sve parcelizacijom koju vrše trenutno.
IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI PONEDELJAK, 6.06.2016.
Beograd -- Makenzijeva i Žička ulica biće proširene, a ideja koja datira iz 2004. realizovaće se etapno do 2020...
Pa ne, pre cak 3 godine su gradska vlast i Vesic obecali da ce ceo potez biti gotov do 2020-e, a ne da sada pred izbore opet laze da tek treba da pocne da se gradi (videti treci post na prvoj strani teme). 2017-e je po njemu vec zavrseno prvih 300-400 metara od Slavije do Kataniceve... Lazovcine nekaznjene. Bitno da su uzeli pare u dzep od izdavanja gradj dozvola u Zickoj, a dinara nisu vratili u prosirenje infrastrukture koju su visespratnicama opteretili, i time osiromasili citav kraj po povrsini slobodnog prostora, parkinga, trotoara... Pre je ta raspoloziva, javna povrsina po stanovniku bila veca, sad kad su je natrpali je manja, tj svaki stanovnik tog kraja je sada siromasniji raspolozivom povrsinom infrastrukture, ili u prevodu ima vece guzve : u saobracaju, na trotoaru, pri parkiranju...
 
Budžet Beograda za 2021. godinu planira 0 dinara za Саобраћајница на потезу Славија - Жичка
dok su za 2022 predviđeni 5 miliona dinara dok 2023. godinu 815.000.000 dinara. Dakle rekonstrukcija 2023. najranije.
 
Mislim da je ovde primarni cilj bio da se komercijalna zona prenameni u mešovite gradske centre, tj. prostor za stanogradnju
 
Ja procitao za Mutapovu i po inerciji na Mapama odem ka istoku, misleci da ce Borislava Pekica biti negde na Krstu. I trazim, trazim, idem duz Cara Nikolaja al nigde ne nailazim na Borislava Pekica. I tek na kraju uvidim da je Borislava Pekica ka zapadu i to svega jedan blok dalje.

Znaci prosirice ulicu u duzini jednog bloka... Impresivno, nema sta. Samo, mislim da je Beogradu potreban mnogo mnogo uzurbaniji tempo od toga. Inace cemo i 22. vek da cekamo s ovim zakrzljalim ulicama.
 
Ako si spreman da izdvojiš kintu za eksproprijaciju, već do 2050 bi smo imali totalno drugi grad na Voždovcu, Zvezdari i Vračaru. :mrgreen:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=857819#p857819:2dk5sr1b je napisao(la):
solecar » 14 Jun 2021 14:33[/url]":2dk5sr1b]Ako si spreman da izdvojiš kintu za eksproprijaciju, već do 2050 bi smo imali totalno drugi grad na Voždovcu, Zvezdari i Vračaru. :mrgreen:

Наш фин @kailan је лепо демонстрирао да за само једну годину замрзавања већих инвестиција остатку земље може да се плати, и да је паметније ићи тако од места до места све од једном него расипати паре на 3000 горилиона села која су немогућа за опремање јер су ту где су од бежања од Турака
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=857814#p857814:3kesz8gi je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pon Jun 14, 2021 3:10 pm[/url]":3kesz8gi]Ja procitao za Mutapovu i po inerciji na Mapama odem ka istoku, misleci da ce Borislava Pekica biti negde na Krstu. I trazim, trazim, idem duz Cara Nikolaja al nigde ne nailazim na Borislava Pekica. I tek na kraju uvidim da je Borislava Pekica ka zapadu i to svega jedan blok dalje.

Znaci prosirice ulicu u duzini jednog bloka... Impresivno, nema sta. Samo, mislim da je Beogradu potreban mnogo mnogo uzurbaniji tempo od toga. Inace cemo i 22. vek da cekamo s ovim zakrzljalim ulicama.


To vaše traženje iz daljine je otud što se imena ulica menjaju kako se ko osili! To je bivša Malajnička ulica, u kojoj je veliki Pekić, doduše, odrastao i živeo, ali sa čijom se promenom imena (a kamoli sa dodelom njemu lično) sigurno ne bi složio! Mada, taj je slučaj još i najmanje zlo, šta tek reći o preimenovanju Ohridske u Brane Crnčevića, pa o nalaženju nečeg na Vračaru za Momu Kapora, itd, itd. Kao da se grad ne širi i da novih ulica (Prva Nova, Sedma Nova...) nemamo.
Zašto je baš neophodno ugasiti ime ulice koje postoji 100 i više godina i šta uopšte, u pameti naših gradskih otaca, fali novim ulicama u novim delovima grada i zašto su one manje dobre da ponesu imena naših novijih velikana dospelih za to?
:grand:
Mali off, izvinjavam se, nisam mogao da odolim.
 
IMG_20220123_160450_510.jpg
 
Значи креће рушење целог низа од Борислава Пекића до Соколске?
 
Nisam našao u budžetu grada ovu stavku. Ili opština nešto radi sitno u pogledu radova pred izbore ili investitor na parceli u skladu sa PDR-om gradi novi objekat i uvlači regulaciju. Ali skoro sigurno mislim da nema širenja Makenzijeve sada.
 
Могуће да је и то у питању, ова пекара би требала да се налази овде
 
Kako je moguće da zamenik nije pominjao ništa, da kreću radovi. Kevće o čemu stigne, a sad ništa, verovatno nije stigao od pretakanja sa tadićem.
Isto mislim da radovi ne kreću, pritom izborna godina, neće sad da započinju radove, zatvaraju ulice, kopaju, nerviraju ljude.

Sad ide asfaltno proleće, presvlačenje habajućeg sloja over and over.
 
Биће да је ово што каже Вучко, чисте простор испред ружичасте новоградње иза старог уличног фронта приземних локала. Очистиће изгледа локале од Соколске до локала АМСС.
 
Ako je tako kako kažete, zašto odna ovako nejasna poruka? Iz nje se ne da uopšte zaključiti da će objekat rušiti da bi se tu gradilo nešto sa uvučenom regulacionom lijom, zbog proširenja Makenzijeve u budućnosti.
 
Pa dobro, pekara nema obavezu da ide u detalje zasto je zatvaraju. Sasvim je moguce da to prosirenje nece biti ove godine nego sledece, ali lokali sad dobijaju obavestenja a ovi su odlucili da im se ne isplati da jos sede tu nego mozda traze novu lokaciju. Ili se mozda prosto kompletno povlace iz delatnosti, mozda su vlasnici neki pred penzijom pa nece vise da se bakcu, ko zna...

Hvala im iza ovo sto su napisali, pa nam svima dali najavu i saznanje predstojecih promena cak i pre medijai novinara.
 
Poslednja izmena:
Moжда инвеститор ружичасте зграде иза жели да простор где су локали искористи за паркинг до проширења.
 
Pa dobro, pekara nema obavezu da ide u detalje zasto je zatvaraju. Sasvim je moguce da to prosirenje nece biti ove godine nego sledece, ali lokali sad dobijaju obavestenja a ovi su odlucili da im se ne isplati da jos sede tu nego mozda traze novu lokaciju. Ili se mozda prosto kompletno povlace iz delatnosti, mozda su vlasnici neki pred penzijom pa nece vise da se bakcu, ko zna...

Hvala im iza ovo sto su napisali, pa nam svima dali najavu i saznanje predstojecih promena cak i pre medijai novinara.
Da li si pročitao poruku do kraja? Piše da se sele u Bulevar i da ne manjaju delatnost, već pozivaju ljude da im se pridruže na novoj adresi.
 
Vrh