@solecar
Ne znam koliko si upoznat sa dodelom E linija, al i one su date pod koncesiju. Naravno, zauzvrat imaju prodaju karata, al opet privatnik ima pravo i na neki paušal koliko se sećam. Koncesije se različito mogu regulisati. Recimo, daš privatniku da uloži u infrastrukturu sa 60%, a grad sa 40%. Dodele mu se potom naknade, plus stalan izvor prihoda u određenom procentu od prodaje karata, na primer. Mnogo varijacija tu može biti, i realno ne trebamo da lupamo mnogo glavu oko toga, jer se to verovatno nikada desiti neće. Moguće da nije ni isplativo naročito, al moja poenta je bila u širenju tramvaja više, pa ma na koji način.
@MC_
Mnogo mračiš u svemu. Ovde je sve najgore, i sve je suprotno nego kako bi trebalo da bude. Nismo ni u rangu Ugande po tebi verovatno. Ne, nismo svesni korupcije, kriminala, raznih malverzacija itd. Ti ćeš nas sve prosvetliti. Žele da nas satru, izbace na ulicu, opljačkaju do gole kože itd. Da ne idem dalje. Mislim, vidi koliko god nešto ne valjalo, a ne valja mnogo toga, nije baš ni sve tako crno, i ne postoji baš plan o satiranju svega i svačega. Postoji nesposobnost, politički populizam, lopovluk itd. Očigledno je da se ti boriš sa nekim velikim ličnim nezadovoljstvima, a tu borbu nećeš dobiti na forumu veruj mi. Retko kad šta kod tebe je pozitivno, sem ako se ne radi o nečemu napravljenom pre barem 30 godina. Sam pričaš da nigde ne ideš, ne koristiš ništa i šta ti ja znam. Iskreno, iako čitam tvoje postove, kao i sve druge uglavnom, stvarno se nekad pitam šta je tvoj cilj boravka ovde. Odgovorio sam ti i lično na mnoga pitanja. Stvarno te ne ignorišem, i shvatao sam te ozbiljno u nekom trenutku, al sad je to jako teško. Piši šta hoćeš, šta ti ja mogu, nego eto razmišljam tako o poenti mnogih tvojih pisanja, a aktivan si poprilično. Ništa loše ti ne želim. Ne pišem ovo iz zle namere, nego daj malo i ružičastog pogleda na svet. Nisu Katice jedina lepa stvar u Beogradu valjda.