Pobeze mi ova tema posle poslednjeg mog komentara...
Napisali ste dosta stvari koje treba komentarisati...
Zabrana srpske muzike (koju nazivaju folkom) je cista srbofobija... Oni bugarski, turski, i siptarski folk ne slusaju... Zato je folk u stvari naziv za srpsku muziku i muzicare... U stranu to sto ja naravno ne slusam navedene umetnike, oni u 21. veku ZABRANJUJU jednu vrstu muzike?! Muzike koja se po njihovim recima najvise slusa... Makedonci prirodno gravitiraju Srbima i to ne moze ni jedna zabrana da izbrise... Isto rade i sa srpskom crkvom u Makedoniji... Plase se uticaja i ponovnog "spajanja" sa Srbima... Ne plasi se narod, jer narod samo prati sta vlast i propaganda rade... Plase se tvorci novog makedonskog identiteta...
Nije istina da anticki identitet nije vecinski... Oni uveliko pricaju da su potomci Aleksandra... Svugde je makedonsko sunce, spomenici antike, komedija od navijacke ikonografije, cak i strane drzavnike docekuju u nekim komicnim uniformama makedonske vojske od pre 2500 godina...
Prica da oni kulturoloski nisu nama bliski je takodje glupost... Narod je veoma slican nama osim sto su mirniji i topliji od nas... Obicaji, muzika, nosnja sve je veoma blisko sa nama... Sasvim je normalno da se od predela do predela neki obicaji razlikuju... Ali to nije razlog da se kaze da pripadaju turskom kulturoloskom podrucju...
Za one koji slabije znaju treba reci i da su pocetkom srednjeg veka mnoga slovenska plemena naseljavala sve te predele... Neka cak i na Peloponezu citava dva veka su imala nezavisnost od Vizantije... Solunska regija osim grada... Makedonija, Albanija... Ima gomila slovenskih pa i srpskih toponima u Makedoniji... Zapadnoj najvise... Grci posle Balkanskih ratova nisu nista oteli od Makedonije, vec su slovensko stanovnistvo novoosvojenih teritorija asimilovali i proterali... Nikakva Makedonija nije tada postojala vec su braca grci izvrsili zlocin prema nama bratskom stanovnistvu kako god ono sebe nazivalo...
Skoplje 2014. je smejurija... Ne zbog toga sto imamo pretenzije prema Makedoniji kako nas skopje objasnjava, vec zato sto je KIC NAD KICEVIMA... Zalosno je samo sto vi to ne vidite...
Meni je zao sto niste svesni kako izgledate kad vas neko posmatra sa strane... Mnogo dobri ljudi, potpuno nedorasli identitetskom i kulturnom zadatku koji su sebi zadali...
Mozda ce zvucati suludo, ali ja Makedonce bas volim kao ljude... Imam trip da samo slezem ramenima kada sam dole i kad vidim sta se desava... Sta rade, sta ce biti... Svaka rasprava na tu temu se dole dozivljava kao neprijateljstvo i totalno je neplodna... Ima tu jos dosta da se pise...
Od ovog projekta jedino je dobro sto se dosta ulica sredjuje, asfaltira, sto se rade kruzni tokovi, parkovi, stanovi...