Bulevarac":1p1dcplh je napisao(la):Uff, odgledah filmic, bas lose to sve izgleda.
Пантограф":3g25e6iu je napisao(la):Srbija priznaje Makedoniju pod ustavnim imenom - Republika Makedonija - dakle, ovde se ni zvanično, niti među stanovništvom, ne upotrebljava ime FYROM. E, sad, što se u RM koristi ime Republika Kosovo za nepostojeću državu, to je nešto drugo...
skopje":1td1xwrz je napisao(la):Izvini.da te pitam. Posto si rekao da cesto poslovno ides u Skoplju, da li tamo kad pricas sa Makedoncima kazes fyrom kao tu na forumu jer iskreno ne mislim da bi ljudi bili ljubazni kada bi to rekao. I cisto radi informacije, u nasim juznim gradova i varosi kao Bitola,Gevgelija,Dojran itd prepuno je sa Grcima koji dolaze zbog soping i razne usluge. Nijedan od njih se nije osudio da izgovori tu rec, a upravo zbog njih nosimo to privremeno ime tako da bi tebe i ostali zamolio da ne upotrebljavate to ime jer nam to smeta. A o ostatak teksta i citava diskusija o projekat ima toliko nebuloza da bi mogao so satima da objektivno da demantiram. Inace svakako volim da citam kritike (naravno negativne) o projekat SK2014 jer i mi ovde imamo zamerki ali o sasvim drugim aspekta, skroz razliciti od tih koji vi imate
pozdrav
Erysimum Cheiri":38vnienu je napisao(la):Пантограф":38vnienu je napisao(la):Srbija priznaje Makedoniju pod ustavnim imenom - Republika Makedonija - dakle, ovde se ni zvanično, niti među stanovništvom, ne upotrebljava ime FYROM. E, sad, što se u RM koristi ime Republika Kosovo za nepostojeću državu, to je nešto drugo...
Moja je stvar kako ću je zvati FYROM, BJRM ili Makedonija - u Srbiji postoji sloboda govora, a ja nisam zvaničnik Vlade Srbije niti je ovo neki zvanični skup. Dakle, to je moj lični stav.
skopje":2odgig7c je napisao(la):Jako zlonamerno nema sta. Ovaj primer na slici je izoliran slucaj i nije pravilo, a to nekad rade pripadnici ZLATNE ZORE koji znaju nekad da patroliraju na putu do granice i nelegalno zaustavljaju vozila i maltretiraju neduzne ljude. BTV. firom se nekoristi u bilateralnoj komunikacii, nego samo u megjunaraodnoj komunikaciji. Sta to znaci. To znaci kada Makedonija igra recimo fudbal na kvalifikacija za evropsko/svetsko prvenstvo u fudbal onda Makedonija se uvek prestavlja kako Makedonija
Erysimum Cheiri":1n5b756i je napisao(la):Ako je drugi Balkanski rat bio pre "vise vekova" onda OK.
.:Aleph:.":jxjx6tgc je napisao(la):Erysimum Cheiri":jxjx6tgc je napisao(la):Ako je drugi Balkanski rat bio pre "vise vekova" onda OK.
Mislim da nisi lepo pročitao. Ja sam rekao možda, reč koja je u tom kontekstu imala značenje na primer (u Dušanovo vreme).
Dakle, nije bilo negirano teritorijalno, ali je potpuno besmisleno da je to ikad bila Srbija kulturološki.
skopje":3owg94pl je napisao(la):Jako zlonamerno nema sta. Ovaj primer na slici je izoliran slucaj i nije pravilo, a to nekad rade pripadnici ZLATNE ZORE koji znaju nekad da patroliraju na putu do granice i nelegalno zaustavljaju vozila i maltretiraju neduzne ljude. BTV. firom se nekoristi u bilateralnoj komunikacii, nego samo u megjunaraodnoj komunikaciji. Sta to znaci. To znaci kada Makedonija igra recimo fudbal na kvalifikacija za evropsko/svetsko prvenstvo u fudbal onda Makedonija se uvek prestavlja kako Makedonija, i u medije i u prenos na TV cak i Francuska kao najveci Grcki saveznik.. Znaci uvek je bilo tako sa svim zemljama, osim Grcka,Kipar i ponekad Srbija koja zna na kajron da pise BJRMakedonija. Ali spored dogovor iz UN kada bi Makedonija se plasirala na prvenstvo onda drzave imaju obavezu da doda i FYR. Kao i na evroviziji kad nastupamo mora da se doda i FYR, ali recimo kad nas prestavnik ode na pokani u neku zemlju ta zemlja se obraca kako Makedonija. Znaci da ponovim, iskljucivo u madzunarodnim organizacija
razgradjevinar":1o8rtyl7 je napisao(la):skopje":1o8rtyl7 je napisao(la):Jako zlonamerno nema sta. Ovaj primer na slici je izoliran slucaj i nije pravilo, a to nekad rade pripadnici ZLATNE ZORE koji znaju nekad da patroliraju na putu do granice i nelegalno zaustavljaju vozila i maltretiraju neduzne ljude. BTV. firom se nekoristi u bilateralnoj komunikacii, nego samo u megjunaraodnoj komunikaciji. Sta to znaci. To znaci kada Makedonija igra recimo fudbal na kvalifikacija za evropsko/svetsko prvenstvo u fudbal onda Makedonija se uvek prestavlja kako Makedonija
http://www.fifa.com/worldcup/preliminaries/europe/standings/index.html
predpostavljam da je i ova zvanicna tabela na FIFA sajtu izoliran slucaj... naravno da niko normalan nece da lomi jezik i izgovara former jugoslav republik bla bla bla.. kao sto retko ko kaze ruska federacija, ujedinjeno kraljevstvo engleske, skotske i bla bla bla i slicno.. niko ovde nije zlonameran, pre je neko malo dosadan i iskompleksiran.. daj nam slike tih monumentalnih gradjevian po skoplju, daj neki insajderski info.. nesto vezano za izgradjnju kod vas a to kako se zovete verovao li ne zanima samo vas i grke
skopje":5l2s4nsl je napisao(la):Medzutim uvek kad citam kritike oko projekat SK-2014 na srpskim, a bogami i na bugarskim forumima akcent se stavlja ne na ovaj urbanisticki projekat kao takav nego kao identitetski projekat. Nacitao sam se puno nebuloza kako projekat ima za cilj menjanje identitata i stvaranje neki novi anticki identitet. Mislim dajte malo. Kako vi mislite da ce neka zgrada koja ima stubove u neoklasini stil moze da smeni identitet nekom narodu..